به گزارش قدس آنلاین و به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در دیدار با علما و اصحاب فرهنگ و هنر اهل سنت اظهار داشت: بنده معلم تاریخ و علوم سیاسی هستم و یکی از دغدغه هایم تبیین همین مباحث است و شکافی که دشمن بر آتش آن دمیده و متاسفانه برخی افراد ناآگاه نیز به آن دامن می زنند، واقعیت فرهنگی و تاریخی ما نیست.
اسماعیلی ادامه داد: واقعیت تاریخی و فرهنگی ما بسیار روشن است، البته اختلاف همواره وجود داشته اما سوال این است که آیا در دنیا میان فرقهها و سایر حوزهها اختلافی وجود ندارد؟ مهم این است که نقاط اشتراک میان مذاهب آنقدر زیاد است که مجالی برای مانور بر روی اختلافها باقی نمی ماند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در کشور ما و اقوام ایرانی اشتراکهای بسیار زیادی داریم و در ایران عزیز یک هویت فرهنگی تاریخی اصیل وجود دارد و اگر به گذشته تاریخی و فرهنگی مان نظر کنیم، به این حقیقت پی می بریم که برای ما اولویت این نیست که شخصی همچون امام محمد غزالی شیعه یا سنی بوده است، از این شخصیتها در تاریخ ما کم نیستند که امروز هم فرزندان ما با افتخار آثار آنها را مطالعه میکنند.
اسماعیلی یادآور شد: تیزبینی امام راحل در استفاده از عنوان «اسلامی» برای انقلاب نیز حاکی از آن است که ایشان انقلاب را با ماهیت اسلامی تعریف کردند که شامل همه گرایش های اسلامی می شود. امام راحل جز پسوند اسلامی هیچ واژه ای در کنار نام انقلاب نیاوردند و هرکسی غیر از پسوند اسلامی را بیان میکرد ایشان میگفتند این کار تفرقهاندازی است. رهبر معظم انقلاب هم همواره بر عنوان انقلاب اسلامی و پسوند اسلامی در حکومت و دولت تاکید دارند، بنابر این ما در یک دولت- ملت واحد و یک جغرافیای واحد زندگی می کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اشتراک دیگر مربوط به وجود دشمنانی است که در حال حاضر بیپرواتر از همیشه به دنبال از بین بردن هویت ما هستند، مگر تهاجم فرهنگی که امروز با آن روبرو هستیم شیعه و سنی میشناسد؟ دشمن آمده تا غیرت مذهبی را از بین ببرد، ما همه بر روی مسائل فرهنگی و هویتی خود حساس هستیم و این برای هیچکدام از ما تفاوتی ندارد، همه ما نسبت به حجاب، تربیت فرزندان، آموزههای دینی و مسائلی از این دست حساس هستیم و دشمن در تلاش است تا با تهاجم فرهنگی هویت ما را از بین ببرد و تفکیکی بین شیعه و سنی قائل نیست.
عضو کابینه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: همین امروز در مصر، شبه قاره هند و دیگر مناطق اسلامی با گرایشهای مختلف مذهبی شاهد جریانهای مقاومت اسلامی هستیم که در برابر جریان استعمار مقاومت میکنند، در یکصد سال اخیر نهضتهای اسلامی عمدتا به دنبال احیای شکوه اسلام در برابر غرب بودند و ما نیز باید در کشورمان از تهدید دشمن مشترک، به عنوان یک فرصت برای انسجام همه ملتهای اسلامی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بنده در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نمایندگان اهل تسنن و شیعه تفاوتی نگذاشتم، رویکرد ما در دولت مردمی استفاده از افراد شایسته است و مسائل قومیتی و مذهبی را به عنوان یک خط قرمز نگاه نخواهیم کرد و اگر فردی شایسته باشد از آن بهره خواهیم برد. به تمام مدیران مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کردهام که از افراد شایسته استفاده کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همه ما یک ملت واحد هستیم و در موضوع ملیگرایی نیز شاهد یک همگرایی بالا هستیم، همه ایران را دوست دارند و تعابیر امروز شما عزیزان در خصوص ایران افتخارآمیز است، آنچه در مناطق پیرامونی که بعضا از نظر مذهبی نیز تمایزهایی دارند مهم است، رعایت عدالت خواهد بود، شعار دولت مردمی تحقق عدالت است و وقتی از عدالت در حوزه فرهنگی صحبت میکنیم به این معنا است که نباید سرانه فرهنگی تهران با سیستان و بلوچستان تفاوت معناداری داشته باشد و عدالت فرهنگی باید در تمام کشور اجرایی شود.
اسماعیلی اضافه کرد: رئیس جمهور محترم نیز هیچگاه به مسائل قومیتها و جریانهای متنوع مذهبی به عنوان یک مساله سیاسی نگاه نکرده و در دولت این موضوع کاملا پذیرفته شده است، ما همه یک پیکر واحد هستیم و اهل تسنن نیز این روحیه را دارند و ما باید به این سمت حرکت کنیم که ایران اسلامی واحد و الهامبخش را به جهان عرضه کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نباید طوری رفتار کنیم که این حس ایجاد شود که به تمایزها میپردازیم، ما همه یک کل واحد هستیم و اگر دشواری و آسانی بوده همه در کنار هم بودیم، اگر امروز آمریکا کشور ما را تحریم کرده تفکیکی بین شیعه و سنی قائل نشده است.
اسماعیلی در ادامه با اشاره به بحث عدالت فرهنگی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب گفت: در گفتمان مقام معظم رهبری عدالت فرهنگی یعنی اینکه ما تمام مناطق پیرامونی خود را باید مدنظر قرار دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: سیستان و بلوچستان و خوزستان مناطقی بودند که رئیس جمهوری محترم شخصا برای بررسی شرایط آن ها در اولین روزهای آغاز به کار دولت مردمی به آن جا سفر کردند و تاکید ایشان گماردن افراد و مدیران قوی برای کار در این استانها است. ما در این چهارسال تلاش می کنیم که هیچ تمایزگذاری بین مذاهب و اقوام وجود نداشته باشد و احترام کامل برای همه قائل خواهیم بود.
وی در پایان با تاکید بر توجه به نظرات و دغدغههای اصحاب فرهنگ و هنر فارغ از قومیت و مذهب گفت: هر زمان نگاه و یا اقدامی بود که به حضور من نیاز داشت، راه ارتباطی بنده با همه باز خواهد بود و سعی میکنیم از نزدیک مشکلات را برطرف کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما