مصطفی اقلیما رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران در خصوص کاهش نرخ ازدواج در دختران گفت: ابتدا باید به نرخ ازدواج بپردازیم که متاسفانه در کشور ما از هر چهار ازدواج یک مورد آن به طلاق می انجامد و در این خصوص ما با رشد ۲۵ درصدی مواجهه بوده ایم.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی افزود: در حال حاضر تعداد پسران آماده ازدواج ما از تعداد دختران آماده ازدواج بیشتر است؛ اما مسئله اصلی در خصوص کاهش ازدواج در دختران شرایط سنی است چراکه در پسران برعکس دختران محدودیت سنی برای ازدواج مطرح نیست بنابراین سن و دایره انتخاب پسران بیش از دختران است.
وی با اشاره به اینکه تفکرات جامعه در کاهش نرخ ازدواج در دختران تاثیر به سزایی دارد عنوان کرد: متاسفانه جامعه سنتی ما می گوید که دختر باید کوچک تر از پسر باشد و تفکر جامعه نمی پذیرد که دختران بزرگتر از پسران باشد بنابراین محدودیت سنی دختران سبب کاهش نرخ ازدواج در این جامعه شده است.
اقلیما بیان کرد: یکی از مسائل و مشکلات مهمی که در کاهش نرخ ازدواج تاثیر بسیار زیادی دارد مسئله اشتغال و تغییر فرهنگ است؛ در حال حاضر دختران و پسران ما تمایل بسیار زیادی برای ازدواج دارند اما عدم فراهم کردن شرایط اقتصادی مطلوب سبب کاهش ازدواج می شود.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی تصریح کرد: متاسفانه در شرایطی که ۴۰ تا ۵۰ درصد از میزان درآمد یک مرد صرف پرداخت اجاره خانه می شود طبیعی است که فرد نمی تواند خرج و مخارج زندگی را تامین کند بنابراین باید به دنبال یک درآمد ثابت باشد که خود مشکلاتی مانند امنیت شغلی و درآمد پایین را به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: دختران ما از سن ۱۸ سالگی آمده ازدواج هستند اما تنها یک درصد پسران ما در این سن می توانند ازدواج کنند؛ توجه به این نکته بسیار ضروری است که سیاست های حمایتی دولت مبنی بر پرداخت وام مثل یک علاج سطحی می ماند چراکه امروز در کشورهایی مانند بنگلادش هم چیزی به نام وام ازدواج وجود ندارد و تنها وظیفه دولت اشتغال زایی است.
اقلیما اظهار کرد: در شرایطی که درآمد افراد مشخص باشد، امنیت شغلی وجود داشته باشد، گزینش های بیهوده وجود نداشته باشد دختران و پسران ما هیچگونه مشکلی برای ازدواج نخواهند داشت البته نباید فراموش کرد که مسائلی مانند افزایش قیمت مسکن، نرخ کالا برای تهیه جهیزیه نیز به سهم خود در کاهش ازدواج نقش داشته و در کنار اشتغال زایی مناسب سیاست هایی مبنی بر کاهش نرخ تورم در این موارد نیز باید وجود داشته باشد.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی تاکید کرد: متاسفانه امروزه بسیاری از افراد علی رغم بهره مندی از تخصص و تحصیلات بالا بیکار هستند و همین مسئله سبب می شود که سن ازدواج افزایش یابد و مقوله زندگی مشترک به تاخیر بیافتد.
وی در خصوص تغییر سبک زندگی و تاثیر آن در کاهش نرخ ازدواج گفت: این ما بزرگترها هستیم که با سختگیری های بعضاً بی مورد به جوانان آسیب می رسانیم؛ جامعه و قوانین نامناسب آن، عدم اشتغال براساس تحصیلات همگی از وزنه های سنگینی هستند که بر پای دختران و پسران ما بسته شده است و دولت اگر می خواهد نرخ ازدواج را بالا ببرد به جای پرداخت تسهیلات که راه های پر مشقتی دارد به تنها وظیفه اصلی خود یعنی اشتغال زایی مناسب و فراهم کردن امنیت شغلی بپردازد؛ چراکه میزان درآمد افراد باید مشخص باشد تا فرد به پشتوانه آن بتواند به سمت تشکیل خانواده قدم بردارد.
اقلیما افزود: تا زمانی که زیر ساخت های مسئله ازدواج در کشور ما به درستی حل نشوند دختران و پسران ما نمی توانند ازدواج کنند؛ ازدواج نکردن معلولی از علت هاست و اگر افراد بخواهند ازدواج کنند باید علت های ریز و درشت آن حل شود، بدیهی است که پرداخت وام هایی با سود بالا نه تنها راه حل نیست بلکه مشکلات ازدواج را بیشتر کرده و نباید از یاد برد که فشارهای اقتصادی و روحی مسبب طلاق هستند.
منبع: مهر
نظر شما