تحولات منطقه

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای ۹ برنامه ملی و بین‌المللی با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان خبر داد که در راستای اجرای طرح ملی پایتخت نهج البلاغه پرداخت می‌شود.

جزئیاتی از اعتبار ۵۰۰ میلیونی وزارت فرهنگ برای طرح پایتخت نهج البلاغه
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال گذشته طرح هایی همچون روستای قرآنی، پایتخت قرآنی کشور، پایتخت نهج البلاغه و پایتخت صحیفه سجادیه در فهرست برنامه های خود قرار داد که پایتخت نهج البلاغه یکی از این طرح ها بود و شهرستان کاشان از آبان گذشته به مدت دو سال به عنوان پایتخت نهج البلاغه انتخاب شد.

دو هفته پیش حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از اختصاص یک و نیم میلیارد تومان اعتبار مالی برای پایتختی نهج‌البلاغه کاشان خبر داد که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۵۰۰ میلیون تومان از این اعتبار را تامین می کند و بخشی از آن نیز پرداخت شده است.

به گفته معتمدی پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان از بقیه این اعتبار را استانداری اصفهان قبول کرده که با وجود مکاتبات زیاد با استانداری و سازمان مدیریت، هنوز محقق نشده است. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای موضوع پایتختی نهج‌البلاغه کاشان پرداخت کرده و مقرر شده ۳۰۰ میلیون تومان شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کاشان به این امر اختصاص دهند.

بر اساس گزارش های اعلام شده ۳۰ برنامه بین‌المللی، ملی، منطقه‌ای، استانی و شهرستانی برای پایتختی نهج‌البلاغه کاشان در دست اجراست و اختتامیه این برنامه ها همزمان با سالروز ولادت امیرمومنان علی (ع)  ۲۶ بهمن (۱۳ رجب) برگزار خواهد شد.

یک برنامه بین المللی و هشت برنامه ملی از این برنامه ها با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه اعلام کرده ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای این برنامه ها درنظر گرفته است.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اولین دوره طرح ملی پایتخت نهج البلاغه از سال گذشته آغاز شد و کاشان به عنوان میزبان اجرای این طرح به مدت دو سال انتخاب شد و کمیته های مختلف علمی با تشکیل جلسه به بررسی طرح ها و برنامه هایی پرداختند که به دبیرخانه این طرح ارسال شده بود.  در نهایت از مجموع اعتباری که برای این کار پیش بینی شده بود، مقرر شد ۵۰۰ میلیون تومان سهم معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۵۰۰ میلیون تومان سهم استانداری اصفهان باشد.

مرتضی خدمتکار افزود: با توجه به این که اعتبار پیش بینی شده، موجود و از قبل در معاونت قرآن ذخیره شده بود، کار اجرایی سازی را بلافاصله آغاز کردیم و ۹ برنامه در این زمینه به تصویب رسید.  کار انتخاب مجری های آنها و امضای تفاهم نامه ها انجام شد که از اردیبهشت امسال مجریان کار خود را به صورت رسمی آغاز کردند.

جزئیاتی از اعتبار ۵۰۰ میلیونی وزارت فرهنگ برای طرح پایتخت نهج البلاغه

کنگره نهج البلاغه در سطح بین‌المللی

کنگره بین المللی نهج البلاغه به عنوان یکی از این برنامه هاست که با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح بین المللی برگزار می شود و با محوریت اندیشه های حضرت علی (ع) و انسان تراز نهج البلاغه است.

خدمتکار گفت: کارهای فراخوان مقالات این کنگره داخل و خارج کشور انجام شده و دبیرخانه آن نیز فعال است. انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران که یک مجموعه دانشگاهی است، مسئولیت پیگیری و اجرای این برنامه را به عهده دارد که رویکرد اصلی این کنگره، علمی و فرهنگی است.

به گفته این مقام مسئول۱۰۰ میلیون تومان برای برپایی این کنگره در نظر گرفته شده که ۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۵۰ میلیون از اعتبارات استان اصفهان تامین شده است.

تولید چهار شماره فصلنامه تبلیغی ترویجی نهج البلاغه یکی دیگر از برنامه های طرح ملی پایتخت نهج البلاغه است که معاونت قرآن و عترت در این زمینه تفاهم نامه ای را با موسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه امضا کرده و قسط اول نیز آن پرداخت شده و با توجه به آماده سازی اولین شماره، در روزهای آینده شاهد انتشار آن خواهیم بود.

خدمتکار با بیان این که ۵۰ میلیون تومان برای این برنامه درنظر گرفته شده، درباره نحوه انتخاب موسسات برای اجرای برنامه های این طرح گفت: در مرحله اول سوابق این موسسات درنظر گرفته شده و در مرحله دوم نکته مهم این است که ارائه کننده طرح و ایده چه کسی بوده است. مثلا موسسه احیای فرهنگ نهج البلاغه قبلا سابقه و تجربه انتشار ویژه نامه هایی با موضوع نهج البلاغه را داشته  و از طرف دیگر پیشنهادی را نیز مطرح کرده بود.

وی از تولید۱۰ فیلم کوتاه با محوریت آموزه های نهج البلاغه خبر داد و گفت: برای این برنامه نیز ۶۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که این فیلم ها در حال تولید است و تا کنون دو نمونه از فیلم ها برای ارزیابی اولیه ارائه شده و نظرات کارشناسان در این زمینه داده شده است.

تولید ۸۰ محصول رسانه‌ای

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن افزود: یکی دیگر از برنامه ها به تولید آثار و محصولات رسانه ای اختصاص دارد که ۶۰ میلیون تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده و توسط موسسه عقیق در قم اجرا می شود.

وی افزود: از این محل ۴۰ تایپوموشن (ویدیوهایی که از نوشته ها و جملات تشکیل شده) با محوریت سخنان رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت نهج البلاغه، شرح حکمت های نهج البلاغه و سخنان شهید مطهری در سال های مختلف در کلیپ های زیبا منتشر شده است. همچنین ۴۰ عکس‌نوشته تولید شده که مجموعا ۸۰ اثر را تشکیل می دهد و موسسه عقیق قم بر اساس تولیدات رسانه ای و ارزیابی های قبلی انتخاب شده است.

مسابقه کلمات قصار نهج البلاغه

خدمتکار گفت: مسابقه حفظ کلمات قصار نهج البلاغه جزو برنامه های مصوب است که از محل اعتبارات معاونت ۳۰ میلیون تومان پیش بینی شده که قسط اول آن پرداخت شده و موسسه امیرالمومنین کاشان پیشنهاد دهنده و مجری آن است. این موسسه که در کاشان فعالیت دارد، یکی از موسسات با سابقه و موفق در حوزه نهج البلاغه است. با توجه به این که مسابقه کلمات قصار برگزار شده، و  گزارش آن برای ما ارسال شده، اکنون در مرحله ارزیابی هستیم.  

این مقام مسئول ادامه داد: حمایت از برگزاری محفل شب شعر نهج البلاغه با پیش بینی اعتبار ۳۰ میلیون تومانی در برنامه های این معاونت است و اجرای این برنامه نیز به عهده موسسه فرهنگی ادبی اهل قلم اصفهان است که در زمینه ادبیات و شعر فعالیت دارد و به پیشنهاد استانداری اصفهان صورت گرفته است. فراخوان این شب شعر اعلام شده و قرار است بهمن ماه برگزار شود. البته با شاعران آیینی مکاتبه کردیم و با این موسسه نیز ارتباط برقرار کردند و هم اکنون در حال پیگیری و اجرا هستیم.

جزئیاتی از اعتبار ۵۰۰ میلیونی وزارت فرهنگ برای طرح پایتخت نهج البلاغه

تکریم از خادمان نهج البلاغه

وی افزود: مراسم تکریم از خادمان نهج البلاغه با اعتبار ۷۰ میلیون تومانی به تصویب رسیده و در حال آماده سازی مقدمات هستیم. قرار است این برنامه در اسفند سال جاری برگزار شود. موسسه خانه نور نهج البلاغه اصفهان نیز به پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان مجری این طرح است.

خدمتکار گفت: مسابقه میراث پدری با موضوع نهج البلاغه در فضای مجازی به عنوان یک کار ملی در نظر گرفته شده و اجرای این برنامه نیز با موسسه امیرالمومنین کاشان است. ۸۰ میلیون تومان برای اجرای این برنامه، اعتبار در نظر گرفته شده و قسط اول آن پرداخت شده شده. این برنامه در حال برگزاری است و موسسه امیرالمومنین گزارش مرحله اول این مسابقه را برای ما  ارسال کرده است.

معرفی پایان‌نامه‌هایی با موضوع نهج البلاغه

جشنواره انتخاب و معرفی برترین پایان نامه های سال نهج البلاغه یکی دیگر از برنامه های ملی طرح پایتخت نهج البلاغه است که به گفته خدمتکار، دانشگاه کاشان مجری آن است و ۲۰ میلیون تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده و قسط اول آن نیز پرداخت شده است.

خدمتکار گفت: در مجموع ۴۵۰ میلیون تومان اعتبار برای این برنامه ها تخصیص داده شده است. البته یک قرارداد ۲۰ میلیون تومانی برای جشنواره بچه های غدیر درنظر گرفته شده که این برنامه به صورت استانی انجام می شود و مجری آن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان است.

بازنشر تولیدات طرح پایتخت نهج البلاغه

وی افزود: همچنین ۳۰ میلیون تومان برای بازنشر،  انتشار و توزیع مناسب تولیدات طرح ملی پایتخت نهج البلاغه درنظر گرفته شده است که این بندها دارای خروجی خواهد بود و برای بازنشر و توزیع مناسب و رسیدن به جامعه هدف هزینه خواهد شد که هنوز قرارداد آن بسته نشده و قرار است پیگیری شود.

به گفته این مقام مسئول گفت و گوهای اولیه برای اجرای این قرارداد با موسسه نورالمجتبی (ع) صورت گرفته ولی هنوز قرارداد آن منعقد نشده است. این مبالغ از محل ۵۰۰ میلیون تومان اعتبارات معاونت  قرآن است ولی با توجه به پیگیری ها و مکاتبات صورت گرفته، هنوز اطلاعی از وضعیت اعتبارات اداره کل فرهنگ  ارشاد اسلامی استان اصفهان و استانداری اصفهان در این زمینه نداریم.

وی با اشاره به فرصت دو ساله برای برنامه های پایتخت نهج البلاغه گفت: تاکنون ۹ ماه از زمان انتخاب پایتخت نهج البلاغه گذشته و با توجه به دو سالانه بودن این طرح تا نیمه سال آینده فرصت داریم. چون چند ماه نیاز به فراخوان دوره دوم خواهیم داشت.

ارزیابی کلی از برنامه های پایتخت نهج البلاغه

خدمتکار در ارزیابی روند اجرای این برنامه ها گفت: برخی طرح ها به خوبی پیشرفت داشته و هدف گذاری به صورت کامل تحقق یافته است. مثلا در برنامه تولیدات رسانه ای،  مجری توانسته با قیمت مناسب فراتر از آنچه پیش بینی کرده بودیم، از نظر تعداد و کمیت تولیداتی داشته باشد ولی برخی حوزه ها نیازمند پیگیری است که امیدواریم در فرصت باقی مانده، برنامه های موردنظر پیشرفت بیشتری داشته باشد. مانند جشنواره انتخاب و معرفی برترین پایان نامه های سال نهج البلاغه که با توجه به هدف گذاری صورت گرفه، پیشرفت نداشته و هم معاونت قرآن و هم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان باید پیگیر باشیم.

وی افزود: در مجموع اگر بخواهیم پیشرفت کار را در مقایسه با برنامه های مشابه ارزیابی کنیم، می توان نمره خوب داد ولی باید تلاش کرد همه برنامه ها به صورت کامل محقق شود. مثلا در تولید چهار فصلنامه و پایان نامه از زمان بندی پیش بینی شده، عقب هستیم.

منبع: ایرنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.