سرهنگ جواد جهانشیری در این زمینه بیان کرد: اگر بخواهیم به اصل ماجرا اشاره کنیم باید بگوییم بیتوجهی برخی شهروندان در وقوع کلاهبرداریهای فضای مجازی یک عامل اصلی است. در این ماجرا افراد کلاهبردار یک شماره تماس را به صورت تصادفی انتخاب و اقدام به نصب نرمافزارهایی مانند «همراه من» و... روی گوشی خود میکنند.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی ادامه داد: باتوجه به اینکه نرمافزار در گوشی و با خط دیگری نصب میشود، پیامک احراز هویت و یا همان رمز ورود به برنامه برای مالک اصلی ارسال میشود، همزمان با این اقدام کلاهبرداران به سرعت با شماره تلفن همراهی که به صورت تصادفی برای آن، نرمافزارهای خرید شارژ و... نصب کردهاند تماس گرفته و مدعی میشود: هنگام نصب نرمافزار دانشآموزی به اشتباه شماره شما که ارقامش نزدیک به خط دیگرم است را ثبت کردهام و کد من برای شما آمده، لطفاً کد دانشآموزی را به همین شماره پیامک کنید.
متأسفانه گزارشهای متعدد واصله به پلیس فتا استان نشان میدهد افراد زیادی بدون بررسی سرشمارهای که از آن برایشان پیامک آمده اقدام به ارسال کد برای فرد کلاهبرداری میکنند.
وی بیان کرد: با این کار افراد حیلهگر تا زمانی که مالباخته بفهمد چه اشتباهی کرده، از حساب کاربری او اقدام به خرید شارژ برای دیگر خطوط بیهویت و... میکنند.
باتوجه به اینکه این افراد خریدهای شارژ ۵۰هزار تومانی و نظیر آن از خطوط انجام میدهند، بیشتر شهروندان برای پیگیری قضایی اقدام نمیکنند و با خود این تصور را دارند که هزینه پیگیریها بیشتر از مبلغ شارژ کلاهبرداری شده است. در حالی که این شیوه کلاهبرداری در روز میتواند افراد زیادی را گرفتار کرده باشد. از سوی دیگر این افراد که سیمکارتهای بیهویت و... را در اختیار دارند در ادامه سراغ دیگر اقدامهای مجرمانه مانند کلاهبرداریهای تلفنی «شما برنده شدهاید» و... میروند. پس در اینگونه موارد پیشگیری بهتر از درمان است و شهروندان نباید به سرعت به هر خواستهای پاسخ مثبت دهند و در صورت نیاز از کارشناسان پلیس فتا مشورت بگیرند.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی در بیان پروندهای دیگر، از شناسایی و دستگیری فردی که با ایجاد یک صفحه جعلی در شبکههای اجتماعی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی همسر سابقش کرده بود، خبر داد.
سرهنگ جواد جهانشیری در این خصوص بیان کرد: در پی مراجعه خانمی ۲۴ ساله و ارائه مرجوعه قضایی به کارشناسان این پلیس مدعی بود فردی ناشناس در فضای مجازی برای وی و خانوادهاش با انتشار تصاویر خصوصی او ایجاد مزاحمت کرده است، از همین رو رسیدگی به این پرونده بهصورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت.
این مقام ارشد انتظامی افزود: با توجه به ارائه مستندات توسط شاکی و با بررسیهای اولیه و انجام اقدامهای فنی و پلیسی توسط کارشناسان این پلیس، مشخص شد متهم با استفاده از شبکههای اجتماعی با ایجاد یک پروفایل جعلی اقدام به انتشار تصاویرخصوصی شاکی به همراه شماره تلفن وی کرده که این موضوع سبب هتک حیثیت و ایجاد مزاحمت برای شاکیه شده است.
سرهنگ جهانشیری خاطرنشان کرد: کارشناسان این پلیس پس از هماهنگی با مقام قضایی، اقدام به دستگیری کردند. متهم پس از انتقال به مقر پلیس فتا و بعد از مواجهه با مدارک و مستندات احصا شده توسط کارشناسان این پلیس بهناچار لب به اعتراف گشود و اظهار پشیمانی کرد.
متهم مدعی بود برای نپرداختن مهریه به شاکی و با هدف انتقامجویی و تنبیه همسر سابقش دست به این عمل مجرمانه زده است. وی هشدار داد: افراد در حفظ و نگهداری تصاویر خصوصی و خانوادگی خود دقت کنند و آگاه باشند که انتشار تصاویر خصوصی در شبکههای اجتماعی زمینه را برای سوءاستفاده افراد فرصتطلب فراهم میکند. همچنین برابر قانون هرگونه توهین و انتشار تصاویر شخصی افراد در فضای مجازی جرم محسوب شده وعواقب جبرانناپذیری برای فرد خاطی به همراه دارد، ازاینرو رعایت اخلاق در فضای سایبری بهخصوص شبکههای اجتماعی امری مهم محسوب میشود.
نظر شما