تحولات منطقه

خشکسالی در حالی باعث زیان به کشاورزان ایلام شده که ۱۸ ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی استان به دلیل نبود اعتبار نیمه تمام رها شده ودر سفر رئیس جمهور به استان مصوب شده که این طرح هاتکمیل شوند.

۱۸ ایستگاه پمپاژ آب ایلام معطل اعتبار/سفر رئیس جمهور راهگشا شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بخش کشاورزی موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی در ساختار شهری و روستایی استان ایلام است به گونه‌ای که این بخش در به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصادی استان نقش اساسی بر عهده دارد.

با توجه به اینکه تغییرات فراوانی در اقتصاد، فناوری و حتی اقلیم در حال وقوع است که همه با بخش کشاورزی در ارتباط هستند، اگر در این بین به علوم بین رشته‌ای مانند آب و خاک اهمیت بیشتری داده شود به کمک پیشرفت‌ها و تغییرات علوم می‌توان برای جلوگیری از هدررفت آب با استفاده از طرح‌های نوین آبیاری و حتی ایجاد ایستگاه‌های پمپاژ شاهد کارایی بیشتر در استحصال محصول از زمین‌های کشاورزی مختلف باشیم.

سیستم‌های آبیاری نوین به کشاورزان کمک کرد

یکی از کشاورزان ایلامی اظهار داشت: مدت ۲۵ سال است که در منطقه ریکا بخش صالح آباد به کشاورزی مشغول هستم، در منطقه ما با توجه به اینکه قبلاً کشاورزی دیم بود فقط گندم و جو کشت شده اما اکنون با سیستم آبیاری نوین جدید که منطقه را تحت پوشش قرار داده‌اند کشت ذرت نیز به این محصولات اضافه شده است.

مهدی مرشدی افزود: حدود ۳۰ هکتار زمین کشاورزی داریم و با توجه به اینکه از سیستم جدید آبیاری نوین برخوردار است در مصرف آب بسیار کمک کننده است.

وی افزود: در روش‌های سنتی هم فرسایش خاک وجود داشت و هم تمام مواد مغزی موجود در خاک از بین می‌رفت، امروزه با توجه به این سیستم نوین که طراحی و اجرا شده، هم در مصرف آب صرفه جویی می‌شود و هم ۷۰ درصد بهره وری و عملکرد کشاورزی بیشتر شده است.

اجرایی شدن ۱۳۱ ایستگاه پمپاژ در ایلام

مدیر آب و خاک و امورفنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار داشت: در استان ایلام با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه و وجود رودخانه‌های خوبی که در استان وجود دارد، با احداث ایستگاه‌های پمپاژ بخش مهمی از اراضی کشاورزان استان آبی شده است.

اقبال گراوندی افزود: تاکنون نزدیک به ۱۳۱ ایستگاه پمپاژ در استان تکمیل و یا در حال اجرا هستند.

وی گفت: ایستگاه‌های پمپاژی که در کنار رودخانه‌ها احداث شده، هدف اصلی این ایستگاه‌ها تأمین آب مجتمع‌های باغبانی و اراضی مسطح هستند.

وی عنوان کرد: بر همین اساس ایستگاه‌های پمپاژ بسیار خوبی را در شهرستان‌های مختلف در استان احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه از جمله این ایستگاه‌ها احداث ایستگاه پمپاژ و مجتمع باغبانی «نیدوله» شهرستان چرداول بوده که در سطح ۱۰۰ هکتار اجرایی شده است، گفت: با اجرای این طرح کشت باغات زیتون در حاشیه اراضی این منطقه انجام شده و این طرح باعث شده که در این منطقه تثبیت شغلی انجام و از مهاجرت اهالی این منطقه جلوگیری شود.

۱۸ ایستگاه پمپاژ آب ایلام معطل اعتبار/سفر رئیس جمهور راهگشا شد

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی ایلام ادامه داد: در اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار در مدیریت آب و خاک، هر ۳ هکتار سیستم آبیاری تحت فشاری که اجرا می‌شود می‌تواند برای یک نفر شغل به وجود آورد.

گراوندی اضافه کرد: با اجرای سیستم‌های تحت فشار در سطح استان در تثبیت شغل و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی انقلاب خوبی صورت گرفته و افرادی که قبلاً کشاورزی آنها به صورت سنتی بود اکنون این با اجرای این سیستم‌ها عملکرد محصولات آنها بالا رفته است.

۱۸ مورد ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی نیازمند اعتبار سفر رئیس جمهور

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی ایلام بیان داشت: در حال حاضر تعداد ۱۸ مورد ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی برای آبی کردن حدود ۱۹ هزار و ۱۶۰ هکتار اراضی کشاورزی استان در دست اقدام است.

وی گفت: پیشرفت فیزیکی متوسط این طرح‌ها ۵۰ درصد است که البته برخی از آنها حتی پیشرفت ۹۰ درصدی دارند.

گراوندی بیان کرد: این طرح‌ها نزدیک ۸۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل شدن نیاز دارند که بتوانیم آنها را به مرحله بهره برداری برسانیم.

وی گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان قول مساعد برای تزریق اعتبار به این طرح‌ها انجام شده که بتوانیم ۹ ایستگاه از آنها را امسال به مرحله بهره برداری برسانیم.

وی افزود: همچنین برای احداث کانال‌های آبیاری عمومی به طول ۹ کیلومتر که یکی از مطالبات به حق کشاورزانی است که در سطح اراضی خود با توجه به توپوگرافی و رودخانه‌هایی که وجود دارد به صورت آبیاری ثقلی انجام می‌شود، چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرده است.

گراوندی عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات جهاد کشاورزی برای صرفه جویی از انرژی تجهیز و برقی کردن چاه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ در حاشیه رودخانه‌ها و دشت‌ها است، در این زمینه هفت طرح با اعتبار چهار میلیارد تومان در دست اجرا است.

با توجه به اینکه بیشترین اشتغال استان در بخش کشاورزی است، نیاز است به دلیل مسئله خشکسالی هرچه زودتر طرح‌های ایستگاه پمپاژ در استان ایلام تکمیل شوند.

منبع: مهر

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.