تحولات لبنان و فلسطین

۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴
کد خبر: 782487

ماهواره‌بر سیمرغ یک موشک چند مرحله ای است که در سال ۱۳۹۵ نخستین مأموریت فضایی خود را انجام داد. این موشک سه مرحله‌ای است و با وزنی حدود ۸۵ تن و طول ۲۵ متر، از سیستم سوخت مرحله ای مایع و جامد استفاده می‌کند.  مدت زمان لازم برای رسیدن این ماهواره بر به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری حدود ۸ دقیقه است. وقتی ارتفاع اولیه ماهواره‌بر به ۱۰۰ کیلومتر و سرعت ۲هزارو۵۰۰ متر بر ثانیه می‌رسد بخش اول از موشک جدا می‌شود. در مرحله دوم که به ۷هزارو۳۵۰ متر بر ثانیه با ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری می رسیم، بعد از فعال شدن مرحله سوم، محموله همراه در مدار برنامه‌ریزی شده قرار می‌گیرد.

از ویژگی‌های متمایزکننده ماهواره‌بر سیمرغ این است که مونتاژ قطعات و آماده سازی برای پرتاب روی سکو انجام گرفته است. این پرتاب باتوجه به دور جدید مذاکرات ایران با کشور های ۱+۴ نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. در این آزمایش روشن شد با اتکا به علم و صنعت دانشمندان ایرانی می‌توان از تحریم‌ها عبور کرد و این نویدبخش و انگیزه آفرین است. از سوی دیگر این حاکی از حساسیت راهبردی علم هوا فضا و نیاز این حوزه به سرمایه گذاری ،تحقیق و توسعه بسیار بالاست. در مسئله هوافضا مسائل متعددی می‌تواند اثرگذار باشد که از جمله آن‌ها تلاش شبانه روزی برای پایین آوردن خطاپذیری در دوران تحریم‌های ۱۰۰درصدی است.

وقتی صحبت از عبور هوا فضای کشور از تحریم‌ها می‌شود این یعنی، توسعه موشکی و هوافضا می‌تواند مستقیم بر رشته‌های مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر و حتی علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک و شیمی اثرگذار باشد و برای آن‌ها هم تحول آفرینی کند. در این فرایندها روند پیشرفت علمی دانشگاه‌ها نیزتسریع می‌شود. به عنوان نمونه در حوزه مهندسی شیمی، رسیدن به پایداری احتراق در شرایط مختلف پروازی موشک اقدامی است که در آزمایش اخیر اتفاق افتاده است. در این موشک‌ها برای بهینه سازی مراحل مختلف موشک نیاز به تکرار این قبیل آزمایش‌هاست تا موجب تسریع در رشد فناوری در این حوزه شود. شاخص‌های  ارزیابی صنعت هوافضا شامل توانایی پرتاب ماهواره‌بر، پرتاب موجود زنده، تأسیسات زمینی، ایستگاه‌های پرتاب، قدرت هدایت و کنترل، تحقیق و توسعه دائمی و تولید علم است. آمریکا، چین، روسیه، آلمان، فرانسه و برخی کشورهای دیگر در این حوزه پیشتازند، اما رشد فزاینده جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته ما را به رتبه ۱۳ کشورهای فضایی رسانده است. برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سند تحول صنعت هوافضای کشور مبنی بر اعزام انسان به مدار زمین تا سال ۱۴۰۴ در ارتفاع ۳۶هزار کیلومتری از سطح زمین در دستور کار است که در صورت به وقوع پیوستن آن شاهد اثر مثبت بر اقتدار، امنیت و رشد کشور خواهیم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.