رد شدن درخواست این دو باشگاه در کمیته بدوی سرآغاز این سناریو بود که در اوج ناباوری ۲۴ ساعت پس از ریجکت مدارک از سوی کمیته بدوی، کمیته استیناف مدارک آنها را تأیید کرد و فرصت سه ماهه را در اختیار آنها قرار داد در حالی که کنفدراسیون فوتبال آسیا هیچ خبری مبنی بر تأیید این مجوز منتشر نکرد تا ابهامات در این خصوص افزایش پیدا کند.
بسیاری از کارشناسان علت حذف نمایندگان ایران از حضور در لیگ قهرمانان آسیا را قصور مدیران فدراسیون فوتبال قلمداد میکنند و بر این گفته صحه میگذارند که استقلال وپرسپولیس قربانی مدیریت فدراسیون شدند. نمونه بارز این مطلب را علی خطیر منتقد شماره یک فدراسیون اعلام کرد و در این خصوص گفت: اگر فدراسیون فوتبال در مقطعی که مدارک استقلال و پرسپولیس را در کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای بررسی کرد، با بدسلیقگی اقدام به رد آنها نمیکرد هرگز چنین اتفاقی رخ نمیداد اما وقتی این کمیته اقدام به رد مدارک میکند و بلافاصله پس از آن کمیته استیناف مدارک را تأیید میکند، طبیعی است کنفدراسیون فوتبال آسیا حساس میشود، پس باید با قاطعیت گفت مدیران فدراسیون فوتبال در حذف استقلال و پرسپولیس بیشترین تقصیر را برعهده دارند.
علی خطیر در ادامه دلیل این رفتار را پوشش ناکارآمدیهای فوتبال ایران در حوزه مدیریت دانست و در این خصوص گفت: طبیعی است وقتی یک بحران در فوتبال ایران به وجود میآید کسی دیگر توجه نمیکند در مدیریت عالی فوتبال چه میگذرد، هواداران استقلال و پرسپولیس با این دو باشگاه زندگی میکنند پس دیگر کسی به ماجرای ورود وی ای آر به فوتبال توجه نمیکند، به هزاران داستان پشت پرده توجه نمیکند.
فرشید سمیعی معاون حقوقی باشگاه استقلال نیز به این موضوع واکنش نشان داد و تأکید کرد کمیته بدوی فدراسیون فوتبال با رد مدارک باشگاه استقلال زمینه حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا را استارت زد، در حالی که اگر آنها حساسیت زا رفتار نمیکردند کنفدراسیون فوتبال آسیا به این مسئله ورود پیدا نمیکرد.
ابراهیم شکوری معاون پیشین پرسپولیس در توییتی مدعی شد مسئولان فدراسیون همه را فریب دادند در حالی که از ابتدا هم مشخص بود کنفدراسیون فوتبال آسیا مسئلهای به عنوان مجوز موقت ندارد اما آنها با طرح این موضوع به نوعی وقت کشی کردند تا صدای اعتراضها به شکل قابل توجهی فروکش کند.
خسارتهای مالی شدید
حالا پیشبینی میشود فوتبال ایران با حجم قابل توجهی از خسارتهای مالی بابت این پرونده و سناریوی حذف رو به رو شود.گفته میشود پرونده استقلال، پرسپولیس و گل گهر به دلیل حذف از آسیا به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ارجاع شده و به همین دلیل پیشبینی میشود استقلال و پرسپولیس و گل گهر حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را نیز از دست بدهند و در کنار آن با جرایم نقدی سنگینی مواجه شوند.
استقلال و پرسپولیس در کنار حذف از حضور در لیگ قهرمانان آسیا پاداش احتمالی را نیز از دست میدهند و در کنار آن با بحران های بیشتری مواجه میشوند.
تغییر قراردادهای خارجی
اما همه چیز به همین مسئله ختم نمیشود، آنها در خصوص قرارداد بازیکنان خارجی خود نیز با بحران مواجه میشوند و مجبورند برای جبران خسارت های موجود قرارداد بازیکنان خود که برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا آیتم هایی را نیز در نظر گرفتند را نیز تغییر دهند که این مسئله بحران برای آنها را تشدید خواهد کرد.
دیگر غایبان بزرگ آسیا
براساس گزارش سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا، ۵۰ تیم از کشور ژاپن نتوانستند مجوز و لایسنس خود را به ثبت رسانند که از مهمترین آنها میتوان به باشگاه ویسل کوبه ، کاشیما آنتلرز ،یوکوهوما مارینوس ، ناگویا گرامپوس و اوراواردز اشاره کرد. تمامی باشگاههای چین نیز نتوانستند مجوز لازم را دریافت کنند و این تیم نمایندهای در حال حاضر در این رقابت ندارد.
امارات نیز نتوانست مجوز حضور الجزیره (قهرمان فصل گذشته لیگ امارات) را کسب کند. همه نمایندههای استرالیا، عربستان، قطر و عراق در این رقابت حضور خواهند داشت.
کره جنوبی نیز از ۱۸ تیم، ۱۵ تیم توانستند مجوز لازم و لایسنس اصلی را دریافت کنند.
خوش شانسی سپاهان
این اتفاق با تغییر در چیدمان جدول لیگ قهرمانان آسیا همراه شد و با این شرایط سپاهان و فولاد دو نماینده ایران هستند و ایران دیگر نماینده ای در مرحله پلی آف ندارد.سپاهان به عنوان دومین نماینده ایران به صورت مستقیم راهی مرحله گروهی میشود و در کنار فولاد خوزستان قرار میگیرد.
جدول مرحله پلی آف لیگ قهرمانان آسیا به این شرح خواهد بود:
الغرافه قطر - الجیش سوریه
التعاون عربستان - نسف قارشی ازبکستان
بنی یاس امارات - الشرطه عراق
الشارجه امارات - الزورا عراق
برنده این دیدارها راهی مرحله گروهی میشوند.
نظر شما