به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا نورانی اظهار داشت: در پی امضای تفاهمنامه با اداره کل حفاظت محیط زیست استان و با هدف تبدیل این پارک به منطقه گردشگری، اجرای پروژههای گردشگری در این منطقه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه پارک جنگلی چهلمیر در قسمت شرقی پارک ملی تندوره واقع است، اظهار کرد: مجموعه پارک ملی تندوره در ۲۰ کیلومتری شهرستان درگز و در فاصله ۲۷۵ کیلومتری مشهد در نزدیکی مرز ترکمنستان قرار گرفته است که از ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران و طبیعت دوستان برخوردار است.
سرپرست موسسه توسعه گردشگری سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی افزود: در این راستا این مجموعه مطابق با طرحهای مصوب سازمان حفاظت محیط زیست، عهده دار اجرا و احداث زیرساختهای تفرجگاهی در منطقه ۶۰ هکتاری پارک چهلمیر در بازه زمانی دوساله و ساخت کمپ های اسکان شده است.
وی ادامه داد: در این طرح که در چند مرحله اجرایی برنامه ریزی شده و مطالعات اولیه آن هم پایان یافته، برنامههای کوتاه، میان و بلندمدتی تعریف شده است، ادامه داد: ایجاد پیاده راه کوهستانی، ایجاد موزه تخصصی زیست محیطی، ساخت فضای طبیعت گردی، ایجاد نمایشگاه های عرضه سوغات، صنایع دستی و مواد غذایی محلی، ایجاد کمپ های اسکان موقت و شبانه، تاسیس پژوهشکده علمی، پارکینگ عمومی، ایجاد ایستگاههای تفرج و عکاسی از طبیعت، بهسازی نمازخانه، مرمت و بازسازی بخش های آسیب دیده و ارائه خدمات بهداشتی از مهم ترین پروژههای در دست اجراست.
وی هدف از اجرای پروژههای مذکور را علاوه بر خدمت رسانی به گردشگران و طبیعت دوستان، تبدیل پارک ملی تندوره به یکی از قطب های علمی با رویکرد مطالعات محیط زیستی، زیست شناسی، زمین شناسی و هنر دانست.
نورانی گفت: ایجاد توسعه پایدار، متوازن و رونق اقتصادی شهرها و روستاهای پیرامونی و ارتقای سطح اشتغال منطقه از دیگر اهداف اجرای این زیرساختها است.
پارک ملی تندوره در شمال شرقی ایران و نزدیک مرز ترکمنستان واقع است که به عنوان یکی از بزرگترین مناطق حفاظت شده ایران دارای طبیعتی بکر و زیستگاه گونههای مختلف جانوری و رویشگاه گیاهان زینتی و دارویی بسیار است.
پارک ملی تندوره که شامل دره چهلمیر نیز میشود برای نخستین بار در بهمن سال ١٣٤٧ تأسیس شد. این مجموعه حفاظت شده در طول دوره های مختلف، دستخوش تغییراتی شد. در مسیر منتهی به چهلمیر، یک بنای تاریخی به نام قلعه رجبه وجود دارد که بر اساس نظر کارشناسان، قدمت آن به پیش از اسلام برمیگردد و از وجود آن می توان نتیجه گرفت که چهلمیر دارای قدمتی طولانی است اما مدت زیادی از استفاده از آن توسط انسان نمی گذرد.
نظر شما