تحولات لبنان و فلسطین

وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای به سکوت بین‌المللی در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی اعتراض کرد و گفت، تل‌آویو با این اقدامات دنبال تثبیت آپارتاید است.

بیانیه فلسطین در محکومیت سکوت سنگین بین‌المللی در قبال جنایات تل‌‎آویو

به گزارش قدس آنلاین، وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد، سکوت بین‌المللی و آمریکایی در قبال روند شهرک‌سازی و یهودی‌سازی در قدس نادیده انگاشتن راهکار دو دولتی است.

بر اساس گزارش «رأی الیوم»، در ادامه این بیانیه آمده است، رژیم صهیونیستی در حال مسابقه با زمان است تا طرح‌های شهرک‌سازی و استعماری خود را در سرزمین فلسطین اجرا کند و تغییرات بزرگ در واقعیت تاریخی، قانونی و دموگرافی کنونی در کرانه باختری به وجود آورد تا در نهایت درها به روی هر فرصتی برای ایجاد کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با مرکزیت قدس بسته شود.

در ادامه بیانیه مذکور اعلام شده، این طرح‌های شهرک‌سازی مساحت زیادی از منطقه «ج» را هدف می‌گیرد و اساسا در قدس شرقی و اطراف آن متمرکز است تا حصار شهرک‌سازی بزرگی که قدس را از محیط فلسطینی آن جدا می‌کند، تکمیل شود و محله‌های قدس به جزیره‌هایی تبدیل شود که هیچ ارتباطی با هم ندارند.

وزارت خارجه فلسطین سپس قلدری رژیم صهیونیستی در قدس، تخریب منازل، پاکسازی نژادی، سرکوب و سختگیری‌های اعمال شده علیه فلسطینی‌ها را محکوم کرد ، کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی را مسؤول کامل و مستقیم این تجاوزها و جنایات در قدس و اطراف آن دانست و افزود، هدف این اقدامات استعماری توسعه‌طلبانه تثبیت اشغالگری، آوارگی شهروندان فلسطینی و تکمیل نظام آپارتاید در فلسطین است.

وزارت خارجه  فلسطین سپس از کمیته چهارجانبه صلح خواست نشستی فوری برگزار کند تا مقدمه‌ای برای کنفرانس بین‌المللی صلح باشد.

در پایان این بیانیه اعلام شده، از جامعه بین‌المللی انتظار می‌رود بر رژیم صهیونیستی برای توقف تمام این اقدامات و فعالیت‌های شهرک‌های در سرزمین فلسطین اعمال فشار کند.

تاریخچه ساخت شهرک‌های صهیونیستی
در سال ۱۸۷۸ میلادی حدود نیم میلیون نفر در فلسطین زندگی می‌کردند؛ ۹۷ درصد از این جمعیت را اعراب و سه درصد از آن‌ها را یهودیان تشکیل می‌دادند.

در اولین کنگره جنبش صهیونیسم در سال ۱۸۹۷ میلادی در بازل سوئیس، هدف این جنبش تأسیس وطن ملی برای یهودیان در فلسطین اعلام شد؛ به منظور تحقق این هدف و گسترش شهرک نشینی، جنبش صهیونیسم بر مهاجرت یهود به فلسطین، شهرک سازی و کوچاندن عرب‌ها از سرزمین فلسطین تأکید کرد.

صهیونیست‌ها در این کنگره تصمیم گرفتند از چهار طریق «مهاجرت یهودیان به فلسطین»، «ساخت شهرک‌ها و اسکان یهودیان در آنها»، «استفاده از ترور، پاکسازی نژادی برای کوچاندن عرب‌ها از این سرزمین» و «شعله ور ساختن جنگ‌های تجاوزکارانه برای تحقق توسعه شهرکها، اشغال مناطق جدید و الحاق به منطقه تحت سلطه خود و یهودی کردن مقدسات و انتقال از مرحله شهرک نشینی به امپریالیسم صهیونیستی» به اهداف شوم خود برای اشغال سرزمین فلسطین برسند.

ساخت شهرک‌های صهیونیست نشین در ابتدای امر همزمان در دو جهت «تلاش برای افزایش تعداد یهودیان در شهرهای بزرگ عرب نشین مانند قدس، حیفا، طبریا» و «احداث شهرک‌های کشاورزی - نظامی در مناطق استراتژیک و نزدیک مرزهای کشورهای عربی به طوری که هر شهرک صهیونیست نشین بعدها به پادگانی نظامی بسیار مستحکم برای صهیونیست‌ها تبدیل شود»، حرکت کرد.

اهداف صهیونیست‌ها از ساخت شهرک
پس از اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ میلادی، این رژیم به دلیل محدودیت سرزمینی همواره از فقدان عمق استراتژیک رنج می‌بُرد بنابراین در طراحی استراتژی‌های امنیتی رژیم صهیونیستی، تلاش بر این بوده که راهی برای جبران این ضعف و در نتیجه غلبه بر احساس نا امنی پیدا شود. در این زمینه رژیم صهیونیستی «شهرک‌سازی» را به عنوان استراتژی خود انتخاب کرد و در جهت عملی کردن آن گام برداشت.

هدف بعدی رژیم صهیونیستی از تصرف اراضی و شهرک سازی، ممانعت از تشکیل کشور فلسطینی در آینده است. تل آویو با احداث شهرک‌های مختلف و همچنین ایجاد مقرهای نظامی در این مناطق بسیاری از اراضی فلسطینی‌ها را مصادره کرده و ارتباط و پیوستگی جغرافیایی مناطق فلسطینی را از بین می‌بَرد. این اقدامات موجب شده تا بخش‌های وسیعی از کرانه باختری به واحدهایی پراکنده تبدیل شوند؛ واحدهایی که فاقد هرگونه ارتباط جغرافیائی با یکدیگر هستند.

در واقع می‌توان گفت که شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی موجب از هم گسستگی وحدت اراضی اشغالی می‌شود و این همان چیزی است که امیدها برای تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس را از بین می‌بَرد. البته گروه‌های مقاومت فلسطین تاکنون با سلسله اقدامات خود مانع از تحقق این مسأله (ازهم گسستگی جغرافیایی اراضی اشغالی) شده اند، اما با این حال، تداوم شهرک سازی ها، وحدت اراضی فلسطینیان و به تبع آن، تشکیل دولت مستقل را به شدت تهدید می‌کنند.

رژیم صهیونیستی در اجرای طرح‌های شهرک سازی و اسکان یهودیان در داخل سرزمین‌های اشغالی و مناطق پرجمعیت فلسطینی اهداف دیگری از جمله سیاسی - اجتماعی - فرهنگی - مذهبی - اقتصادی - مردم شناختی و مصادره منابع آبی از طریق شهرک سازی را نیز دنبال می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.