تحولات لبنان و فلسطین

رئیس قوه قضائیه در جمع مقامات قضایی استان اصفهان گفت: مسئولان قضایی با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند مجازات جایگزین حبس به افراد کمک کنند که زودتر از زندان خارج شوند.

مجازات جایگزین حبس مورد توجه مسئولان قضایی باشد

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در جلسه مشترک شورای قضائی و مدیران قضائی استان اصفهان ضمن تبریک فرارسیدن چهل و سومین بهار پیروزی انقلاب، با بیان اینکه وقتی صحبت از عدالت در جامعه به میان می‌آید لاجرم نام قوه قضائیه در ذهن آحاد مردم متبادر می‌شود، اظهار داشت: برای برپایی عدالت و از بین بردن فساد در جامعه دستگاه‌ها و نهادهای زیادی مسئولیت دارند و در این میان اگر قوه قضائیه به درستی به وظایف خود عمل کند می‌تواند جلوی بسیاری از کژی‌ها را بگیرد و امید به آینده را در دل مردم افزایش دهد.

وی نیروی انسانی را سرمایه اصلی دستگاه قضا دانست و افزود: چنانچه در جنبه‌های مختلف به این سرمایه توجه نشود، در انجام بسیاری از امور توفیق حاصل نخواهد شد و در این راستا، صیانت، ارتقا و آموزش نیروی انسانی در دستگاه قضائی امری ضروری و اولویت دار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به بازدید خود از دادگستری و دادسرای اصفهان، گریزی به موضوع کمبود تجهیزات، امکانات و فضای اداری مناسب در این مرکز و مرجع قضائی زد و در این زمینه گفت: طی بازدید خود مشاهده کردم که به دلیل کمبود فضای اداری شعب، در یک اتاق متوسط پارتیشن گذاشته شده و اصطلاحاً اتاق به دو بخش تقسیم شده بود و فضای عبور و مرور بسیار کمی برای کارکنان و ارباب رجوع انهم در کنار پرونده‌ها وجود داشت که این امر قطعاً در کیفیت خدمت‌رسانی مطلوب به مردم تأثیرگذار است.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در بازدید امروز از دادگستری و دادسرای اصفهان، به دلیل ازدحام جمعیت تنها توانست از چند شعبه بازدید کند، گفت: در جریان این بازدید به مدت یک ساعت و نیم در محوطه‌ای که مردم می‌خواستند با ما دیدار کنند حاضر شدم و ضمن استماع خواسته‌ها و مطالبات آنها، دستوراتی را صادر کردم.

رئیس عدلیه همچنین ضمن توصیه به مسئولان قضائی و سایر مقامات و مسئولان شهری و استان اصفهان برای بازدید از مراکز و مراجع قضائی، بر این نکته تاکید کرد که این بازدیدها و رفت‌وآمدها و مشاهده کمبودها و کاستی‌ها از نزدیک، در حل و فصل بسیاری از مشکلات مؤثر خواهد بود.

ضرر قرار بازداشت موقت صادر کردن بیش از نفع آن است

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تا آنجا که ضرورت ندارد، نباید قرار بازداشت موقت یا قرار منجر به بازداشت صادر شود، بر ضرورت تناسب قرار و مجازات از جهات مختلف تاکید کرد.

وی در همین رابطه گفت: در مواردی که بازداشت نکردن فرد متهم ضرری ندارد و بیم فرار یا تبانی او نمی‌رود یا هنگامی که تحقیقات کم است و برای تکمیل تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات می‌خواهند فرد را بازداشت کنند، نباید قرار بازداشت موقت صادر شود چرا که ضرر این کار قطعاً بیش از نفع آن است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در صورتی که بازداشت موقت فردی اجرا شد و بعد از مدتی امکان آزاد کردن او وجود داشته باشد، وی باید فوراً آزاد شود و در اینگونه مواقع نباید منتظر ماند که حتماً زمان بازداشت موقت به پایان برسد و سپس فرد بازداشتی را آزاد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به مسئولان قضائی استان اصفهان تاکید کرد که حدالامکان شرایطی را فراهم کنند که قبل از بازداشت، فرد مورد نظر بتواند وثیقه‌اش را تأمین کند یا آنکه موضوع را به وکیلش اطلاع دهد؛ رئیس عدلیه در همین باب گفت: گاهی یک شب بازداشت هم برای خانواده‌ها بسیار مهم است و ما باید خودمان را جای مردم بگذاریم؛ یک شب بازداشت هم می‌تواند بسیاری از کارهای مهم افراد و خانواده‌ها را مختل کند؛ گاهی اوقات یک شب زندان رفتن و در بازداشت ماندن، زندگی آدم‌ها را زیر و رو می‌کند.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: اقدامات مربوط به جمع‌آوری اسناد و مدارک و استعلامات، حتماً باید قبل از بازداشت فرد انجام شود و نباید بعد از اجرای قرار بازداشت، تازه به سراغ جمع‌آوری اسناد و مدارک رفت.

رئیس عدلیه ضمن توصیه به مقامات قضائی استان اصفهان برای بازدید از زندان‌های این استان، به منافع بی‌شمار نهفته در این بازدیدها اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در بازدیدی که امروز از زندان اصفهان داشتم، موردی را دیدم که این امکان وجود داشت تا به این فرد کمک شود زودتر از زندان رهایی پیدا کند؛ مسئولان و مقامات قضائی امروز می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مثل مجازات جایگزین حبس به امثال این فرد کمک کنند که زودتر از زندان خارج شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: در نگاه امام خمینی (ره) به غیر از پروردگار متعال، همه چیز کوچک بود و همین موضوع سبب شد که امام راحل دل‌های همگان را تسخیر کند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به تفاوت‌های ملموس و عینی گام اول و دوم انقلاب اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب از حیث توانمندی‌های علمی، اقتدار نظامی و قدرت نفوذ کلام در منطقه و جهان، شرایطی به مراتب بهتر از گام نخست انقلاب دارد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.