علی صوفی، چهره اصلاحطلب و از امنای جریان چپ در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون برجام گفته است:
"بیش از یک سال است که ترامپ حذف شده و بایدن روی کارآمده که از همان ابتدا انتظار میرفت با حضور او میتوان به احیای برجام و برداشته شدن تحریمها خوشبین بود. دولت آقای روحانی نیز امیدوار بود که در فرصت باقی مانده بتواند مجددا برجام را احیا کند و ثمره آن را در اواخر کار خود ببینند و ثمره آن را به عنوان یک کارنامه مثبت از خود به جا بگذارد اما دیدیم که به رغم حمایت مقام معظم رهبری، خود مجلس یازدهم مخالف واگذاری این فرصت به دولت روحانی بود و نمیخواست که دولت روحانی از این موقعیت برای احیای برجام و توافق مجدد بهره ببرد. به رغم اینکه این فرصت نه فقط برای دولت روحانی که فرصتی برای ملت و کشور بود تا برجام احیا شود و تحریمها برداشته شود اما با تنگ نظریهایی که وجود داشت و مخالفتهایی که در گذشته به شدت علیه برجام انجام شد این بار هم مخالفت خود را اعلام کردند و سعی کردند که دولت آقای روحانی را از این کار بازبدارند و این فرصت را به دولت بعدی که از خودشان بود بدهند تا این افتخار نصیب مجلس یازدهم و دولت سیزدهم شود."
*این اظهارات در حالی است که اولا مقام معظم رهبری از روز اول بر توجه به ظرفیتهای داخلی کشور تأکید داشتند و در مقابل اصرار دولت مشترک روحانی و اصلاحطلبان بر مذاکره نیز شروطی را معین کردند که هرگز رعایت نشد!
ثانیا اصلاحطلبان و روحانی منطقا نمیتوانستند انتظار داشته باشند دولتشان ۵ یا ۶ ساله باشد که بتوانند به هر قیمتی توافقشان را با رئیسجمهور بعدی آمریکا محقق کنند.
ثالثا بر خلاف نظر آقایان اما نظر حاکمیت و جریان انقلابی اینست که بایدن با ترامپ و ترامپ با اوباما هیچ فرقی ندارند و هر ۳ یکی هستند!
رابعا روحانی در جریان برجام خود هرگز وقعی به تصمیمات کلان نظام نمیگذاشت و قضایایی مثل وضع آییننامه بر مصوبه هستهای مجلس یازدهم، رعایت نکردن شروط رهبری و عبور از خطوط قرمز کشور در مذاکرات همگی شاهد این مدعا هستند.
خامسا مذاکره و توافق اگر برای اصلاحطلبان افتخار و عجله است اما برای جریان انقلابی و خدمتگزاران مردم؛ اقدامی مصلحتی است که بنا به ضرورت و پس از لحاظ شدن مصالح نظام و مردم بایستی به سمت آن رفت.
و سادسا سرنوشت برجام در دولت سیزدهم نیز مشخص نیست و بسا که توافقی بشود اما به سرنوشت توافق روحانی مبتلی شده و بشکند!
این ۶ دلیل به وضوح نشان میدهد که حرفهای آقای صوفی هرگز تحلیل نیست و بلکه سخنانی منعندی است که بدون احساس مسئولیت بیان شدهاند و بسا که صبح فردا شنوای حرفهایی خلاف آنها از همین فرد باشیم.
*گفتنیست، عنوان کتابسوزی، وام گرفته شده از عنوان کتاب شهید مطهری با عنوان "کتابسوزی ایران و مصر" است.
منبع: مشرق نیوز
نظر شما