به گزارش قدس آنلاین، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در نشست شورای سیاسگذاری بیستونهمین دوره نمایشگاه قرآن ۱۴۰۱، با تبریک ایام مبارک ماه شعبان، گفت: با این که بسیاری از دوستان نظرشان این بود که نمایشگاه قرآن کریم سال بعد یعنی ۱۴۰۲ برگزار شود، اصرار داشتم که نمایشگاهها در سال پیش رو برقرار باشد. چون بسیاری از شعایر ما تحت تأثیر فاصله گذاری اجتماعی کرونا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: زمانی که ما برنامه ریزی را آغاز کردیم، امیکرون باعث شد که تصمیم بگیریم سال ۱۴۰۱ هم این نمایشگاه برگزار نشد اما شیب مبتلایان نزولی است، اگر سفرهای نوروزی کار را خراب نکند، می توانیم این نمایشگاه و کتاب را برگزار کنیم.
اسماعیلی اظهار داشت: این رویداد مهم است و در این ماه پربرکت مردم مخاطب آن خواهند شد، ما شرایط مناسب آن را فراهم کردیم و زمان برگزاری را کوتاه در نظر گرفتیم و فضا را کوچکتر کردهایم که همه چیز را حداقلی را داشته باشیم اما نمایشگاه برگزار شود.
وزیر فرهنگ با بیان این که انجام کار سخت است و حتی تعطیلات عید دوستان خراب می شود، افزود: همه باید تلاش کنیم، جلسه دولت هم چهارشنبه اول فروردین است و سفرهای استانی هم خواهیم داشت. بعد از آن هم شنبه و یکشنبه بعد از تعطیلات در حرم رضوی، جلسه هیات دولت برگزار می شود.
اسماعیلی با اشاره به اهمیت حوزه رسانه در پوشش نمایشگاه قرآن و هر رویداد فرهنگی دیگری گفت: برای اطلاع رسانی به مخاطبان، نقش شهرداری تهران بسیار مهم است و بیلبوردهای اطلاع رسانی بسیار کارآمد هستند.
وی اضافه کرد: در این جلسه پیشنهادات خوبی مطرح شد، همه باید دست به دست بدهیم و نمایشگاه بزرگی را به احترام قرآن کریم برگزار کنیم. در این نمایشگاه هم رویکرد تبیینی مهم است و هم مطرح کردن جهاد تبیین، نمایشگاه قرآن باید چینش هنرمندانه داشته باشد که بتوانیم مخاطب عمومی را جذب کنیم، این نمایشگاهها فضای آشنایی با موضوعات را برای مخاطب فراهم می کند و هر قدر جذابتر و هنرمندانهتر باشد، مردم بیشتر همراه خواهند شد. تلاش ما این است که کار خود را به درستی انجام بدهیم، باید بخشهای مختلف روی این موضوع کار کنند را در این مساله درگیر کنیم، بخش های همچون دانشگاه و آموزش و پرورش برای ما مخاطب عمومی میآورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: بخش کودک و نوجوان هم مهم است. این بخش هر جا خوب ارائه می شود، مخاطبان بسیار زیادی را می آورد. از سوی دیگر اگر ما خوب تبلیغ کنیم، فرزندان، پدران و مادران را به نمایشگاه می آورند، بخش کودک و نوجوان، باید حتی ستاد جداگانه و اختصاصی داشته باشند.
اسماعیل گفت: این تعطیلی عید هم کمک می کند، عقب افتادگی را جبران کنیم. ما تا آخر فروردین فرصت جمع کردن کار را داریم. بهتر است پویش ها را از حالا راه بیندازیم که نتیجه آن در نمایشگاه مشخص شود. حوزه بین المللی مطرح شود، رایزنی ها را فعال کنیم، کار کاملی انجام شود، کاری زمین نماند. لشکر سایبری راه بیندازید که تولید محتوا کند.
وی اضافه کرد: ماباید پیشنهادات را دریافت متیم و کارمان را با همفکری پیش ببریم، شعار نمایشگاه باید خودش را نشان بدهد، من با پیشنهاد برقراری دبیرخانه دائمی موافق هستم، باید اعضای شورا کار را ادامه بدهند، روی منابع مالی را با هم تفاهم کنید. در این دوره ها برای برگزای نمایشگاه ها و جشنواره ها مشکل مالی نداشتیم.
وزیر فرهنگ گفت: بخش بانوان در نمایشگاه باید قوی باشد، ما در حوزه قرآن پیشرفت داشتیم، در اقمار وزارت ارشاد ۲۵۰۰ موسسه داریم، اگر ۱۰۰۰ موسسه هم درگیر برگزاری نمایشگاه شوند، می توانند برای مردمی شدن آن برنامه ریزی کنند، این کار خودش تعظیم قرآن است.
وی با بیان این که کارها باید درست انجام شود، افزود: نواقص را با دقت بررسی کنید، چون میان این دوره و دوره های قبلی فاصله افتاده نواقص را نادیده نگیرید، باید کاری قوی و کم نظیر را صورت بدهید
دولت اسلامی با قرآن حداقلی و سکولار محقق نمی شود
علیرضا معاف، معاون قرآن عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان این که قرآن تنها کتابی است که متن آن را خداوند تضمین فرموده اند، گفت: به محض دستور وزیر برای حضوری شدن نمایشگاه قرآن، جلسات زیادی برگزار شد، این نمایشگاه مثل بسیاری دیگر از نمایشگاه ها، کار یک معاونت نیست، کار دولت است و وزارت ارشاد پیشانی و عامل اجرایی آن است. ریل گذاری ها، سیاست گذاری ها و جهت گیری ها باید در جلسات بررسی و تصمیم گیری شود.
وی افزود: ما در دولت نهم و دهم هم این سوال را پرسیدیم که اگر نمایشگاه قرآن، مربوط به جمهوری اسلامی است با نمایشگاه قرآن در دوره پهلوی، یا نمایشگاه در حکومت وهابی سعودی چه فرقی دارد؟ چه تفاوت و مزیتی بین نمایشگاه جمهوری اسلامی، دولت اندیشه محور دکتر رییسی است؟ دولت اسلامی با قرآن حداقلی و سکولار محقق نمیشود، ما باید از قرآن، در تصمیم گیری ها بهره بگیریم.
معاف اضافه کرد: باید در نمایشگاهی که ما برگزار می کنیم، تحولات خود را نشان بدهند، باید حال و هوای جدیدی در نمایشگاه برقرار شود. نمایشگاه قرآن با نمایشگاه عرفی متفاوت است، در نمایشگاه کتاب بخش عرضه بر همه چیز غلبه دارد اما در نمایشگاه قرآن بخش تولید غلبه دارد که آن را باید تشریح کرد.
معاون قران و عترت وزارت ارشاد با بیان این که گفتمان دولت سیزدهم، ظرفیت شناسی است، اظهار داشت: ما بباید آن ظرفیت ها را بشناسیم. به ویژه ظرفیت های مردم نهاد را باید ببینیم، مسأله فرهنگ عمومی و سبک زندگی اسلامی را رهبر، یک موضوع مهم دانسته اند.
وی ادامه داد: با وزارتخانه های که در این حوزه فعال هستند، هماهنگ کردیم که بتوانیم در نمایشگاه کتاب هم با هماهنگی معاون امور فرهنگی، یاسر احمدوند کار کنیم. در نمایشگاه قرآن باید حال و هوای حاج قاسم حضور داشته باشد، باید شرح بدهیم که حاج قاسم در حوزه مدیریت قرآن یعنی چه؟
معاف با اشاره به این که جهاد تبیین هم مهم است، افزود: کلیدواژه های مقام معظم تزیینی نیست, ما نمایشگاه را با رویکرد مردمی آقای رییسی خواهیم داشت، این نمایشگاه برای توده مردم است. کارویژه ارشاد هم برای عامه مردم است. مسأله عترت و اهل بیت هم موضوعی است که به آن می پردازیم.
معاف با ارائه پیشنهاد روند برگزاری نمایشگاه قرآن، به صحبت های خود ادامه داد و تشریح کرد: ۱۸ هزار مترمربع، محدوده نمایشگاه است و به دلیل شرایط کرونایی چینش غرفه ها، با فاصله خواهد بود. نمایشگاه مجازی را هم در کنار حضوری خواهیم داشت.
وی گفت: بخش های هنر قرآنی، خانواده بانوان و سبک زندگی قرآنی، عترت و نهضت نهجالبلاغه خوانی، بخش حوزوی، پژوهشها و مطالعات قرآنی، نهادهای قرآنی مردمی، خادمان قرآن کریم، نشر مکتوب و دیجیتال، رسانه و فضای مجازی، بخش ویژه حاج قاسم سلیمانی، محصولات فرهنگی و قرآنی، محافل و مراسم قرآنی، کودک و نوجوان، عفاف و حجاب، بین الملل، فرهنگ قرآنی در استان ها، نهادها و دستگاه های قرآنی حاکمیتی، پویس جلسات خانگی قرآن، رهبر قرآنی، بخش بازی های یارانه ای، بخش های پیش بینی شده برای نمایشگاه بیست و نهم هستند.
سیدعلی سرابی؛ قائم مقام شورای عالی قرآن، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مهدی مظفری، فعال قرآنی، محمدحسین سعیدیان، قاری بینالمللی قرآن کریم، محمدعلی خواجه پیری، استاد دانشگاه و پیشکسوت قرآنی، زینب بهجت پور، دبیر علمی گروه قرآن حوزههای علمیه خواهران، جواد شیخ اکبری، مدیر شبکه قرآن، مژگان خان بابا، مدرس جامعة المصطفی العالمیه، محمود سالاری معاون امور هنری، سید محمود اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ، محمد مهدی عزیززاده، مشاور اموراجرایی معاون قرآن و عترت، در این نشست حاضر بودند و درباره نمایشگاه قرآن، نظرات خود را بازگو کردند.
گفتنی است، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به صورت حضوری و از تاریخ ۱۵ رمضان تا ۲۷ ماه مبارک مصادف با ۲۹ فروردین تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در محل مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۱
کد خبر: ۷۹۱۴۹۸
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دائمی شدن دبیرخانه نمایشگاه قرآن کریم خبر داد و گفت: در اقمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۵۰۰ موسسه داریم، اگر ۱۰۰۰ مجموعه هم درگیر برگزاری نمایشگاه شوند، میتوانند برای مردمی شدن آن برنامهریزی کنند، این کار خودش تعظیم قرآن است.
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
منبع:ایبنا
انتهای خبر/
نظر شما