به گزارش قدس آنلاین، تعطیلات نوروزی سال نو در حالی وارد سومین روز خود میشود که مطابق پیشبینیها استقبال گستردهای از انجام سفر در تعطیلات ایام عید نوروز و سال جدید بهویژه در شهرهای مسافرپذیر شده است.
محدودیتهای سخت اعمال شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در طول تعطیلات نوروزی دو سال گذشته موجب شد تا طیف غالب هممیهنان در طول ایام عید نوروز دو سال گذشته نتوانند به سفر بروند و از سفر به عنوان عضو جداییناپذیر نوروز ایرانی آن طور که باید و شاید لذت ببرند.
در تعطیلات نوروزی امسال اما به لطف واکسیناسیون گسترده از یکسو و کاهش نسبی آمار مرگومیر و ابتلا روزانه به کرونا از سوی دیگر به راحتی پیشبینی میشد تا در طول ایام تعطیلات شاهد افزایش شدید و خیرهکننده سفرهای نوروزی بهویژه در شهرهای توریستی باشیم.
کارشناسان و متخصصان حوزه گردشگری اما از مدتها قبل و به صورت مکرر و مؤکد نسبت به انفجار احتمالی تقاضای فریز شده سفر هشدار داده و خواستار انجام پیشبینیهای ضروری در این خصوص با هدف مدیریت صحیح و بهینه سفرهای نوروزی با رویکردی مناسب با توجه به ضعف زیرساختهای گردشگری در کشور شدند.
همه اینها اما در حالی است که مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران زمین در اکثر ایام سال و بهویژه نوروز همه ساله میزبان حجم انبوهی از مسافران و زائران است و به فراخور این امر از نظر تعداد هتلها و مراکز اقامتی و سایر زیرساختهای گردشگری از وضعیت بهتر و مطلوبتری نسبت به سایر شهرها و مقاصد گردشگری ایران برخوردار است.
تا جایی که که طبق اعلام استاندار استان خراسان رضوی تعداد زائران ورودی از ۲۵ اسفندماه تا آخر شب ۲۹ اسفند از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گذشته است و با توجه به منفی شدن شیب کرونا و پیشبینی افزایش قریب به ۵۰ درصدی تعداد مسافران نسبت به سال گذشته، این شهر تا ۱۵ فروردین ماه میزبان ۱۰ میلیون زائر از سراسر ایران است.
حالا اما مطابق گزارشهای واصله علیرغم تمامی پیشبینیها و وعدههای داده شده مبنی بر آمادگی کامل برای مدیریت صحیح درخواستهای سفر نوروزی و به تعبیر دقیق و بهتر "سونامی سفر" اوضاع چندان مطلوبی در این خصوص در این شهر و احتمالاً سایر شهرهای توریستی کشور به سامان نیست.
مطابق بررسیهای میدانی صورت گرفته؛ عدهای از مسافران در مشهد به دلیل کمبود فضای اسکان و قیمتهای بالا و بعضاً نجومی ارائه شده از سوی برخی از هتلداران، ناگزیر به اسکان در خودروهای شخصی و یا خیابانهای مجاور حرم شدهاند.
بر اساس بررسیهای به عمل آمده، در سایتهای اینترنتی فروش و رزرو هتل، در حال حاضر کمترین قیمت در یک هتل یک یا دو ستاره معمولی برای حداقل دو شب اقامت بدون ناهار و شام برای یک خانواده دو نفره حداقل چیزی در حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان است که ناگفته پیداست مبلغی بسیار هنگفت و بالا و خارج از توان یک خانواده با درآمد معمولی و متوسط است.
در همین راستا و به منظور تنویر ابعاد مختلف اقدامات صورت گرفته جهت اسکان اضطراری زائران و مدیریت صحیح آن توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ستاد هماهنگی خدمات خبر، یوسف بیدخوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم توضیحاتی را ارائه کرد.
وی با بیان این مطلب که باتوجه به پیشبینیهای صورت گرفته مبنی بر استقبال گسترده هموطنان از سفر به مشهد مقدس در هفته اول نوروز با توجه به کاهش محدودیتهای کرونایی، گفت: در همین راستا تلاش شده است برنامهریزیهای لازم برای مدیریت صحیح سفرها از مدتها قبل در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی و استانداری خراسان رضوی قرار بگیرد.
زائران میتوانند با شمارهگیری ۱۳۷ از محلهای اقامتی در نظر گرفته شده اطلاع کسب کنند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی با اشاره به این که تعداد کل تختهای موجود در واحدهای رسمی اقامتی شهر مقدس مشهد که دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی هستند صرفاً چیزی حدود ۱۲۰ هزار تخت است و تکافوی این حجم از مسافر ورودی به مشهد در ایام نوروز را نمیکند، بیان کرد: بر همین اساس از سه ماه قبل از نوروز با نهادهای دارای ظرفیت اسکان از جمله اداره کل آموزش و پرورش جلسات فشردهای برگزار شد که همکاری خوبی نیز در این زمینه از سوی این ادارات صورت گرفت.
رئیس کمیته اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ادامه داد: بر همین اساس قاعدتاً تعدادی از مسافران علیرغم اینکه فرهنگی نیستند به جهت اسکان به سمت واحدهای اقامتی درنظر گرفته شده توسط آموزش و پرورش هدایت شدهاند.
بنا به گفته بیدخوری، مسافران میتوانند در صورت تماس با شماره ۱۳۷ شهرداری مشهد و یا مراجعه به ستادهای اسکان مستقر در مناطق مشخص شده مشهد از جمله میدان بیتالمقدس و یا میدان ۱۵ خرداد نسبت به اطلاع از محلهای اسکان دارای ظرفیت زیر نظر آموزش و پرورش از جمله مدارس اقدام و خدمات اقامتی را دریافت کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه زائران میتوانند علاوه بر اسکان در مدارس، از کمپ غدیر شهرداری و برخی محلهای اقامتی زیر نظر سپاه استفاده کنند، تصریح کرد: همچنین بنابر هماهنگیهای صورت گرفته با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی استفاده از ظرفیت برخی از حسینیهها، مساجد و همچنین امامزادهها نیز برای زائران فراهم شده است.
وی با اشاره به وجود احتمالی مسافران در خیابانها و معابر مشهد به علت عدم آگاهی و اطلاع آنان از نحوه دریافت خدمات اقامتی اظهار کرد: به همین منظور تیمهایی با همکاری شهرداری آماده شدهاند که بین ساعت ۷ شب تا ۶ صبح با گشتزنی در مسیرهای منتهی به حرم مطهر ضمن بررسی لازم در صورت مشاهده مسافران منتظر برای اسکان در خودروها، راهنمایی لازم را ارائه و آنها را به سمت محلهای از پیش تعیین شده هدایت میکنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی همچنین اشاره کرد که در تعطیلات نوروزی با هماهنگی صورت گرفته بیش از ۴۷۰ هزار نفر تخت برای اسکان در شهر مشهد در نظر گرفته شده است و در این زمینه هماهنگی و همدلی بسیار خوبی بین تمامی دستگاههای اجرایی استان وجود دارد.
واحدهای اقامتی رسمی حق هیچگونه افزایش قیمت را ندارند
رئیس کمیته اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به وجود ۱۲۰ هزار تخت رسمی موجود در واحدهای اقامتی که تحت نظارت اداره میراث فرهنگی افزود: تمامی واحدهایی رسمی اقامتی مشهد دارای پروانه بهرهبرداری و نرخنامه مصوب هستند که این پروانه و نرخنامه در واحدهای اقامتی به طوری که در معرض دید همگان باشد باید نصب شده باشد و نظارتهای لازم در این خصوص انجام گرفته است تا مسافران بتوانند مبالغ مورد مطالبه را با نرخهای مصوب تطبیق دهند.
بیدخوری در ادامه گفت: هموطنان و زائران میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف، شکایت خود را از طریق مبادی اعلامی از جمله تماس با سرشماره کشوری ۹۶۲۹، شماره استانی ۵۱۳۷۰۴۵ و یا شماره ۱۳۷ متعلق به شهرداری اعلام کنند.
مطابق با توضیحات این مقام مسئول، در صورت وصول شکایات مطابق برنامهریزی انجام شده بلافاصله بازرسان مشخص شده با توجه به اختیارات تفویضی به محل اعزام و ضمن اعمال قانون در صورت احراز وقوع تخلف نسبت به انجام اقدامات لازم مبادرت میورزند تا نیازی به انجام کارهای اداری و احیانا بروکراسیهای معمول در این زمینه نباشد.
وی همچنین در پایان خاطر نشان کرد: درصورت نیاز به برگزاری هرگونه جلسه و تصمیمگیری، مراتب با حضور نمایندگان نهادهای دخیل از جمله اداره اماکن، اداره کل تعزیرات حکومتی و سازمان صمت و... به صورت فوری و درمحل وقوع تخلف نهایی شده و برخورد لازم صورت می پذیرد.
گفتنی است با توجه به اینکه موضوع استقبال گستره از سفرهای نوروزی توسط هممیهنان از مدتها قبل کاملاً قابل پیشبینی بود و در خصوص آن از سوی کارشناسان مختلف و احتمال بروز تبعات منفی آن هشدار داده شده بود؛ این انتظار وجود دارد تا مسئولان و متولیان محترم مربوطه و به صورت مشخص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ستاد هماهنگی خدمات سفر با انجام اقدامات لازم و برنامهریزی مناسب علاوه بر آنکه مانع تلخ شدن کام مسافران نوروزی شود از فرصت عید نوروز و سفرهای آن به نحو مطلوب برای تسکین و التیام دردهای صنعت گردشگری استفاده کنند.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما