به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی یعقوبزاده در رابطه با میزان جوجهریزی در سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی اظهار کرد: هر سال قبل از عید نوروز و شروع سال جدید برنامهریزی لازم برای توزیع مرغ در استان در کارگروههای مربوطه انجام میشود. میزان پیشبینی شده برای جوجهریزی در سال گذشته ۱۰۸ میلیون قطعه جوجه بود در حالی که ۱۱۰ میلیون جوجهریزی در سطح استان صورت گرفت. یعنی ۲ درصد بیشتر از میزان پیشبینی شده جوجه ریزی در استان انجام شد.
وی افزود: تولید مرغ در استان از مقدار پیش بینیشده یعنی تولید ۱۸۳ هزار تن قطعه نیز بیشتر بود و ۱۸۵ هزار تن تولید قطعه مرغ در سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی تولید شد. میزان تولید مرغ در استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، ۲۷ درصد افزایش داشته است.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه بیشترین میزان جوجهریزی و تولید مرغ برای ایام آخر سال و عید نوروز در نظر گرفته شد، عنوان کرد: در بهمن و اسفند ماه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ میلیون جوجه ریزی در استان انجام شده و همچنین در نظر گرفته شد تا مرغ مورد نیاز برای ماه رمضان آماده شود.
یعقوبزاده با تاکید بر اینکه در ایام عید نوروز ۱۴۰۱ در خصوص تولید و عرضه مرغ تنش زیادی نداشتهایم، گفت: تنها در یکی چندروز اول سال ۱۴۰۱ التهابی در بازار مرغ ایجاد شد که آن هم با تزریق به موقع مرغ منجمد کنترل شد.
وی افزود: در ۲۷ و ۲۸ اسفندماه سال ۱۴۰۰ به طور متوسط روزانه ۸۵۰ تن مرغ گرم یعنی دو برابر سال قبل در سطح استان توزیع شد. همچنین در ششم فروردین ماه ۸۲۰ تن مرغ وارد شبکه توزیع شده است و هفتم فرودین ماه نیز نزدیک به ۷۰۰ تن مرغ متناسب با تقاضا وارد بازار شده است. همچنین در حال حاضر توزیع مرغ به خوبی در بازار انجام میشود.
یعقوبزاده ضمن اشاره به افزایش تقاضای مرغ در ۱۳ فروردین سال جاری بیان کرد: هر ساله در ۱۲ و ۱۳ فروردین تقاضای فراوانی برای مرغ گرم در بازار وجود دارد. برنامهریزی شده بود که در جمعه ۱۲ فروردین ماه سال جاری کشتارگاهها در استان به فعالیت خود ادامه دهند تا با مشکل کمبود مرغ مواجه نباشیم و حجم زیادی مرغ گرم در بازار عرضه شد.
وی با اشاره به تقاضای مرغ برای ماه مبارک رمضان تصریح کرد: در اوایل ماه مبارک رمضان تقاضا برای مصرف و خرید مرغ افزایش خواهد یافت. شاید در این ایام در برخی مناطق با کمبود مرغ مواجه شویم، اما بهطور کلی به لحاظ حجمی در استان در ماه رمضان با کمبود مواجه نیستیم. در اسفندماه سال گذشته ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان انجام شده و این مرغ برای ایام ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرشان کرد: ممکن است در روزهای اول ماه مبارک رمضان فشار به بازار وارد شود، اما به مرور این فشار کاهش پیدا خواهد کرد و در نتیجه متوقف خواهد شد. پیشبینی میشود که در ماه مبارک رمضان مصرف مرغ و تخممرغ کاهش یابد.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص برنامهای که برای سال ۱۴۰۱ در رابطه با تولید و توزیع مرغ، اظهار کرد: در این راستا برنامهریزی شده متوسط ۹ میلیون جوجهریزی در ماه به ۱۰ میلیون افزایش یافته و برای دو مقطع سال که با تقاضای بالایی مواجه هستیم، ۱۱ میلون در ماه جوجهریزی انجام خواهد شد. تاریخ افزایش تقاضای مرغ در سال پیشرو مشخص شده است که در همین ایام میزان جوجهریزی بیشتری انجام میشود. مجموعا ۱۲۴ میلیون قطعه در سال ۱۴۰۱ جوجهریزی در خراسان رضوی انجام خواهد شد و برآورد ما این است که ۲۰۰ هزار تن تولید مرغ در استان داشته باشیم.
یعقوبزاده بیان کرد:شیوهنامه جدیدی برای عرضه مرغ از مرغداری تا محل مصرف طراحی شده است. اتحادیه مرغداران گوشتی موظف شده تا مرغ را به میزان تولید شده و به صورت کنترل شده به کشتارگاه تحویل دهد. کشتارگاهها نیز مرغ گرم را به صورت کنترل شده به اصناف تحویل داده و اصناف بر شیوه صحیح توزیع مرغ نظارت داشته باشند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما