تحولات منطقه

خلیل زارعی مستندساز کرمانی از ساخت مستند حیات وحش «منوجان» خبر داد. او معتقد است که جنوبی‌ها توجه زیادی به حیات وحش دارند.

حیات وحش متنوع جنوب ایران، جدیدترین مستند تلویزیون
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مستند ۶ قسمتی «منوجان» به کارگردانی خلیل زارعی تولید جدید شبکه مستند سیما در ژانر حیات وحش است که اولین قسمت آن امشب از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

زارعی با اشاره به سوژه این مجموعه مستند گفت: این مستند تصاویری متفاوت از حیات وحش متنوع در جنوب ایران به ویژه منطقه منوجان را به نمایش درآورده است. منوجان شهری در جنوب استان کرمان نزدیک به سیستان و بلوچستان است. 

وی ضمن معرفی قسمت‌های مختلف این مجموعه حیات وحش گفت: یکی از قسمت‌های این مستند درباره پرنده «پتی» است. پتی یکی از کوچک‌ترین پرنده‌های جنوب ایران است که لانه خود را با تار عنکبوت می‌سازد. بافت عجیب و غریبی که این پرنده برای ساخت لانه‌اش انتخاب می‌کند، او را تبدیل به یکی از موجودات قابل توجه برای بومی‌ها کرده است. از سویی دیگر، محلی‌ها این پرنده را بسیار دوست دارند چرا که معتقدند هیچ آزاری به کسی نمی‌رساند.

این مستندساز اضافه کرد: در قسمت دیگری از این مجموعه به زیست پروانه‌هایی که در فصل بهار به جنوب ایران می‌آیند می‌پردازیم. این پروانه‌ها بسیار زیبا هستند.  قسمت سوم با عنوان «از نگاه دوربین»، زیست حشرات را بدون حضور راوی نشان می‌دهد. در حقیقت تنها صدایی که در این قسمت از مستند «منوجان» می‌شنویم صدای خود حشرات، پروازشان و .... است. مستند چهارم درباره زیست حشره «مانتیس» است. این حشره در همه‌جا وجود دارد اما در جنوب ایران به حشره «زنِ مار» معروف است. به همین دلیل مستند مستقلی درباره آن ساخته شد.

زارعی درباره ساخت مستند درباره حشره‌ای خطرناک در جنوب ایران توضیح داد: قسمت پنجم این مجموعه مستند حیات وحش، درباره زندگی عنکبوت‌های جنوب ایران است. برخی از این عنکبوت‌ها خطرناک و برخی دیگر بی‌خطرند. برای مثال در این قسمت سراغ عنکبوت «بیوه سیاه» رفته‌ایم که از گونه‌های زهردار و بسیار خطرناک است. جالب است بدانید این عنکبوت جفت خود را می‌خورد و دلیل نامگذاری آن نیز همین است!

وی درباره تجربه خود از مواجهه با حیات وحش جنوب ایران گفت: من عکاس طبیعت هستم و در حین عکاسی از منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنم با گونه‌های مختلف جانوری در منطقه منوجان بیشتر آشنا شدم. همین موضوع باعث شد تا مستندی از این حیات وحش نسبتا متنوع بسازم. یکی از نکات قابل توجه که باید اشاره کنم این است که مردم جنوب ایران توجه زیادی به حیات وحش دارند و به همین دلیل گونه‌های در خطر انقراض کمی در جنوب ایران داریم.

او درباره روند تولید این مجموعه گفت: ساخت این مجموعه مستند ۶ قسمتی نزدیک به ۳ سال زمان برد. هر قسمت از آن بین ۲۶ تا ۳۸ دقیقه متغیر است.

عوامل تولید این مستند عبارتند از: تهیه‌کننده و کارگردان: خلیل زارعی، تدوین: حامد بردبار و اسماعیل قانع، دستیار کارگردان: حلیمه زارعی و عکاس: فاطمه زارعی.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.