به گزارش قدس آنلاین، خبر ساخت احداث پتروشیمی در نزدیک تالاب میانکاله در تیرماه سال گذشته توسط احمد حسینزادگان استاندار سابق مازندران رسانهای شده است.
استاندار سابق مازندران در حاشیه بازدید از بندر امیرآباد از موافقت وزارت نفت با سرمایهگذاری ۳۷۰ میلیون دلاری خبر احداث پتروشیمی در این منطقه را رسانهای کرد.
واکنشها نسبت به این موضوع از همان موقع قوت گرفته بود اما چون موارد مطرح شده روی کاغذ بوده به صورت عملیاتی اقدامی از سوی جوامع محلی و فعالان زیست محیطی صورت نگرفت.
با سفر رئیس جمهور و کلنگزنی وزیر کشور و با دغدغهای که رئیس محیط زیست کشور نسبت منطقه حفاظت شده میانکاله داشت، نگرانیها نسبت به ایجاد پتروشیمی در این منطقه قوت گرفته است.
پس از کلنگزنی سرمایهگذار عملیاتی عمرانی را اراضی ملی که اختیار آن در اختیار منابع طبیعی است را آغاز کرده است.
واکنشهای فعالان زیست محیطی با تجمع در منطقه از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
رئیس محیط زیست کشور در همراهی با فعالان محیط زیست اعلام کرده است، فعالیت عمرانی برای احداث پتروشیمی در منطقه نزدیک به میانکاله فاقد مجوز زیست محیطی صورت نگرفته است و روز گذشته در ابلاغ رسمی خواستار توقف اجرای این طرح شد و ادامه کار را منوط به بررسی دقیق زیست محیطی دانست.
اما از روز گذشته با وجود نامه رسمی، همچنان سرمایهگذار نسبت به توقف اجرای پروژه اقدام نکرده است.
امروز حسینپور معاون اداره منابع طبیعی بهشهر که دوربین رسانهای ملی هم او و مدیرکل محیط زیست مازندران را همراهی میکرد در محل اجرای پروژه حاضر شده و ابلاغیه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مبنی بر توقف فعالیت عمرانی در میانکاله را به اطلاع مجری طرح رسانده است.
پتروشیمی بهشهر قرار بود در منطقه حسینآباد و در نزدیک میانکاله احداث شود که بر اساس اطلاعات کارشناسان محیط زیست مخاطرات جدی برای پناهگاه حیات وحش میانکاله را به همراه خواهد داشت.
آیتالله رئیسی رئیس جمهور هم احداث پتروشیمی را منوط به دریافت مجوزهای زیست محیطی اعلام کرده و در چند روز گذشته خبر دستور توقف اجرای پروژه رسانهای شده بود که امروز گوینده خبر ساعت ۱۴ نیز به این موضوع اشاره کرده است.
عباسعلی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران هم در حاشیه حضور مردم و دوربین صدا و سیما اعلام کرده است که تولیت منابع ملی در خارج از مناطق چهارگانه محیط زیست برعهده منابع طبیعی است.
وی اضافه کرد: محل اجرای پروژه خارج از مناطق تحت مدیریت محیط زیست است و برای احداث پتروشیمی باید مسؤولان محیط زیست کشور در این زمینه اعلام نظر کنند ارزیابی احداث پروژههای بزرگ مثل پتروشیمی در اختیار ستاد ملی محیط زیست کشور بوده و از اختیارات استان خارج است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر نامه ابلاغیه این سازمان را در رسانه ملی اعلام کرده است.
با این وجود مردم منتقد نسبت به احداث پتروشیمی از روند کار سرمایهگذار در این منطقه و کمتوجهی به حکم مقامات اداری انتقاد دارند.
منبع: فارس
انتهای خبر/
نظر شما