تحولات منطقه

شیرین‌سازی آب دریا یکی از روش‌های مهم در تولید آب شرب است که در این راستا پروژه‌های آب‌شیرین‌کن با مشارکت بخش خصوصی در نوار ساحلی استان بوشهر در حال اجرا است که بخشی از آن امسال در مدار بهره‌برداری و تولید قرار می‌گیرد.

افزایش تنش آبی در استان بوشهر/ تاسیسات آب‌شیرین‌کن جدید وارد مدار تولید می‌شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آب یکی از نیازهای مهم و اساسی انسان، جانوران و گیاهان محسوب می‌شود و در این راستا دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از نیازهای اساسی جامعه است.

بحران کم آبی یکی از چالش‌های دنیا است که کاهش بارش باران و تداوم خشکسالی‌ها بر این معضل و مشکل افزوده است.

تأمین آب سالم یکی از نیازهای مهم انسان‌ها محسوب می‌شود که به گفته نماینده ولی فقیه در استان بوشهر یکی از جنگ‌های آینده در مناطق در زمینه تهیه و تأمین آب است.

اجرا طرح‌های آبرسانی تسریع شود

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری باتأکید بر حل مشکلات آبرسانی نقاط بحرانی به‌ویژه روستاها اظهار داشت: طرح‌های مهم آبرسانی در نقاط مختلف استان بوشهر در بخش‌های آب‌شیرین‌کن، ساخت سد و آبخیزداری در حال اجرا است که تکمیل و بهره‌برداری از آنها بخشی از مشکلات کاهش می‌دهد.

امام جمعه بوشهر، بحران کم آبی در استان را دارای سابقه طولانی و دیرینه دانست و تأکید کرد: برای گذر از بحران کم آبی ضمن توزیع عادلانه آب در شبکه آبرسانی باید مدیریت مصرف از سوی مردم مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی باتأکید بر توجه به طرح‌های دانش‌بنیان با استفاده از ظرفیت خلیج‌فارس در تأمین آب تصریح کرد: خلیج‌فارس یکی موهبت و نعمت خدادادی است که باید از این قابلیت در حل مشکلات گوناگون جامعه از جمله تولید آب آشامیدنی و اجرا طرح‌های اقتصاد کرانه‌ای استفاده کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با قدردانی از همکاری مردم استان در مدیریت مصرف آب و برق تأکید کرد: برای تکمیل طرح‌های حوزه آب از جمله آب‌شیرین‌کن و ساخت سد تسریع شود چراکه تابستان و فصل گرما مصرف آب افزایش می‌یابد.

مدیریت مصرف و صرفه‌جویی در مصرف آب راهکار مهمی در گذر از تنش آبی است

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش مصرف آب بر توجه به مدیریت مصرف آب تأکید کرد و اظهار داشت: همکاری مشترکان آب در بهینه مصرف کردن آب قابل تقدیر است ولی بخشی از مشترکین بیش از الگو تعیین شده مصرف می‌کنند این مهم سبب بروز مشکلات در توزیع عادلانه آب می‌شود.

ابوالحسن عالی با بیان اینکه آب تولیدی استان بوشهر گران‌ترین آب آشامیدنی در کشور است تصریح کرد: به‌صورت متوسط قیمت تمام شده تولید و تهیه آب آشامیدنی هر مترمکعب ۷ هزار تومان است درحالی که هر مترمکعب بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از دیگر استان‌ها از سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد و خط آبرسانی کازرون تهیه و توزیع می‌شود گفت: علاوه بر این بخشی از طریق تأسیسات آب‌شیرین‌کن تهیه و از تولیدکنندگان خریداری و در شبکه آبرسانی توزیع می‌شود.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر سرانه مصرف آب را در استان را ۲۵۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز اعلام کرد و گفت: این میزان بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی‌ است که می‌توان با مدیریت مصرف و استفاده از تجهیزات کاهنده این میزان را کاهش داد.

عالی مشکلات سفره‌های زیرزمینی آب و بحرانی بودن دشت‌های استان را یادآور شود تصریح کرد: منابع داخلی آب استان در سفره‌های زیرزمینی غیرقابل برداشت و بخشی از دشت‌های استان ممنوعه شده است.

وی بیان کرد: امید می‌رود با وارد مدار شدن پروژه‌های آب‌شیرین‌کن بحران کم آبی در استان کاهش یابد.

میزان تولید آب از پروژه‌های آب‌شیرین‌کن به ۱۶۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز افزایش می‌یابد

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه در شبانه‌روز ۴۰ هزار مترمکعب آب آشامیدنی از طریق شیرین‌سازی آب دریا تولید و توزیع می‌شود گفت: با تکمیل پروژه‌های آب‌شیرین‌کن در شهرها و روستاهای استان میزان تولید آب تا ۳ سال آینده به ۱۶۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز افزایش می‌یابد.

عالی، از افتتاح طرح‌های آب‌شیرین‌کن در بوشهر، وحدتیه و جم در سال جاری خبر داد و بیان کرد: با افتتاح این طرح‌ها در شبانه‌روز ۸۰ هزار مترمکعب به ظرفیت آب آشامیدنی استان افزوده می‌شود.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha