تحولات منطقه

مجید ملامحمدی، نویسنده و رمان‌نویس که کار دینی و آئینی برای اهل بیت (ع) انجام می‌دهد، می‌گوید: خیلی دوست دارم در این ژانر کار کنم. برای تالیف، همیشه سراغ کتاب‌هایی می‌روم که در وصف معصومین(ع) است و در دل خود اخلاقیات و سبک زندگی اسلامی را دارد.

این شب‌ها و ایام شهادت امام علی(ع) فرصت خوبی است که بچه‌ها کتاب بخوانند/ تنها با بچه‌ها و خانواده‌های مذهبی طرف نیستیم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  مجید ملامحمدی، نویسنده و رمان‌نویس که کار دینی و کار آئینی برای اهل‌بیت (ع) انجام می‌دهد، درباره نحوه نگارش و علاقه خود در این زمینه گفت: خیلی دوست دارم در این ژانر کار کنم. برای تالیف، همیشه سراغ کتاب‌هایی می‌روم که در وصف معصومین(ع) است و در دل خود اخلاقیات و سبک زندگی اسلامی را دارد.
ملامحمدی درباره نگارش کتاب در خصوص زندگی امام علی(ع) گفت: بیشتر نوشته‌ها و کتاب‌هایم در بخش رمان و نوجوان یا کودک، برای اهل بیت و با ژانر مذهبی است. برای معصومین و تاریخ اسلام قصه‌های قرآنی می‌نویسم. درباره امام علی(ع) هم چندین کتاب کودک منتشر کرده‌ام. یکی از این کتاب‌ها به نام «چه شمشیر زیبایی» است که قصه‌های زندگی امام علی(ع) از انتشارات بوستان کتاب قم است؛ کتاب دیگرم به نام «قصه‌هایی از زندگی امام علی(ع)» نیز در همین حوزه است که توسط انتشارات جمکران چاپ شده است. من کتاب‌های زیادی در این زمینه نوشته‌ام. به صورت کلی چون دوست دارم در این ژانر کار کنم، همیشه به سراغ کتاب‌هایی می‌روم که برای معصومین(ع) است و در دل خود اخلاقیات و سبک زندگی اسلامی را دارد.
وی افزود: بخشی از رشته تحصیلی‌ام دین، تاریخ اسلام و سیره اهل بیت(ع) بوده است؛ بنابراین به منابع دست اول تاریخی و متون کهن و قدیمی اسلامی دسترسی دارم و نسبت به آن‌ها آشنایی اولیه دارم؛ لذا به راحتی می‌توانم منبع اصلی را برای نگارش کتاب‌هایم به کار بگیرم.
ملامحمدی درباره ارتباط کودک و نوجوان امروزی با این کتاب‌ها گفت: بچه‌ها دائما در حال تغییر هستند. نویسنده باید خیلی تلاش کند که آثار خود را به‌روز بنویسد؛ البته کار راحت و آسانی نیست؛ اینکه ببینیم امروزه نیازهای کودکان و نوجوانان چه چیزهایی هستند و چه چیزی به آن‌ها داده شود، کار سهلی نیست. هرچند کار ما مذهبی است اما تنها با بچه‌ها و خانواده‌های مذهبی طرف نیستیم؛ بلکه باید عموم بچه‌ها را به نوعی با داستان‌های تاریخی و دینی آشنا کنیم. بنابراین من همیشه تلاش داشته‌ام به نحوی بنویسم که، قلمم به‌روز باشد و بتوانم با بچه‌ها ارتباط برقرار کنم. بعضا تا حدودی موفق هم بوده‌ام چون بازخورد کارهایم را دیده‌ام. گاه به واسطه ارتباطاتی که با بچه‌ها داشته‌ام نظرات آن‌ها را شنیده‌ام و یا دیده‌ام و متوجه شده‌ام که نظرات و خواسته‌های آن‌ها به قلم و فکر من نزدیک است.
نویسنده و رمان‌نویس داستان اهل بیت (ع) درباره تاثیر این نوع کتاب‌ها بر روی سبک زندگی کودکان و نوجوانان گفت: مطمئنا این نوع کتاب‌ها روی بچه‌ها تاثیر به‌سزایی دارد. زمانی که درباره زندگی پیامبر(ص)، حضرت زهرا(س)، امام علی(ع) و دیگر بزرگان دین می‌نویسیم، قطعا اگر به زبان و نگاه روز بنویسیم، با استقبال بچه‌ها روبه‌رو می‌شود و تاثیر خود را می‌گذارد. بچه‌ها قصه‌ و داستان‌ را دوست دارند. کودکان و نوجوانان پاک هستند و دنیای آن‌ها، دنیای خیلی پاکی است. درست است که در حال حاضر فضای مجازی در شکل‌های مختلفی  است و چیزهای مختلفی به خورد آن‌ها داده می‌شود؛ ولی بچه‌ها بازهم دوست دارند قصه‌های اسلامی را بخوانند، ماجراهای سبک زندگی اسلامی را ببینند و از آن‌ها الگو بگیرند.
ملامحمدی درباره فاصله بچه‌های امروزی نسبت به بچه‌های قدیم از کتاب‌های مذهبی گفت: در حال حاضر و نسبت به گذشته، دنیا یک مقداری پیچیده‌تر شده است. دسترسی به فضای مجازی، اینترنت و کلا فضاهایی که به شکل غیرمکتوب است، زیاد شده است؛ این اتفاق باعث شده که شکل نگاه و ذائقه بچه‌ها فرق کند. کودکان و نوجوانان امروزی که از یک جای محدود به فضاهای بسیار بزرگ‌تری پرتاب شده‌اند؛ دیگر مانند سابق نیستند که فقط با کتاب روبه‌رو شوند و در جایی مانند کتابخانه محدود باشند. در حال حاضر دست و بال کودکان خیلی باز شده است و امکانات در اختیار آن‌ها زیاد است. طبیعتا تمام این موارد دلایلی می‌شود که خواسته‌ها و علایق آن‌ها فرق کند؛ در این حالت کار نویسنده هم مشکل می‌شود. نویسنده آثار مکتوب (کتاب و مجله) قطعا باید چند برابر گذشته تلاش کند؛ باید به دنبال بچه‌ها برود و ببیند که چگونه می‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند و کار خودش را اثرگذار کند.
وی ادامه داد: در این شب‌های ماه رمضان و ایام شهادت، فرصت خوبی است که بچه‌ها تلاش کنند و کتاب بخوانند؛ از فضای مجازی، موبایل و ... فاصله بگیرند و کتاب و مجله تهیه کنند و مطالعه داشته باشند. خدا را شکر کتاب‌های زیادی در دسترس کودکان قرار دارد.
این نویسنده در پایان گفت: بچه‌هاب برای انتخاب کتاب حتما با بزرگ‌ترها، معلمان، مربیان و ... مشورت کنند و از مدرسه یا کتابخانه محل، کتاب تهیه کنند. بچه‌ها اگر ارتباط خود را با کتاب قوی کنند، مطمئنا هیچ جایگزینی برای آن پیدا نمی‌کنند؛ حتی کتاب را به صورت الکترونیک نخوانند و سعی کنند آن را به صورت مکتوب بخوانند. در این صورت، هم کمتر خسته می‌شوند و هم لذت بیشتری خواهند برد. مطمئنا توصیه من برای آن‌ها جذاب خواهد بود. ما نویسندگان کودک و نوجوان بسیار خوب و آگاهی در کشور داریم و کتاب‌های بسیار زیادی نیز در زمینه‌های مختلف دینی و اخلاقی و اهل بیت نوشته شده است که به راحتی در دسترس خانواده‌هاست. من امیدوارم با کمک خدا، بتوانیم کارهای بهتر و نزدیک‌تر به سلیقه و خواست کودکان و نوجوانان را بنویسیم.

منبع: ایبنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.