به گزارش آنلاین قدس آنلاین شینا انصاری در جلسه رونمایی از سامانه ارزیابی اثرات محیط زیستی پروژههای عمرانی شهر تهران که با حضور محمد منان رئیسی - رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران - برگزار شد، با اشاره به تعداد پروژههای عمرانی مشمول مطالعات زیستمحیطی شهر تهران در سال ۱۴۰۰ گفت: ۸۶ پروژه معرفی شد و شش پروژه مورد ارزیابی قرار گرفته است.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به چالشهای موجود در ارزیابی اثرات محیط زیستی به روشهای گذشته اشاره کرد و زمان بر بودن فرآیند معرفی و بررسی پروژهها، فقدان آمار و اطلاعات دقیق، عدم دسترسی جامع اطلاعات در سطوح مدیریتی و نتایج مطالعات برای عموم شهروندان را از جمله چالشها برشمرد.
وی با اشاره به اسناد بالادستی و ضرورت انجام مطالعات محیط زیستی پروژههای شهرداری تهران گفت: دستیابی به توسعه شهری پایدار در قالب برنامههای توسعه هماهنگ با اصول محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی، تصمیمسازی و تصمیمگیری با نگاه به آینده در توسعه کالبدی شهری، بهبود وضعیت محیط زیست و در نتیجه ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان از دیگر ضرورتهای راهاندازی سامانه ارزیابی اثرات محیط زیستی پروژههای عمرانی است.
انصاری تاکید کرد: تسریع در روند انجام و اجرای پروژههای عمرانی و مطالعاتی، احصای طرحهای پروژههای عمرانی و الزام انجام مطالعات محیط زیستی، گردآوری بانک اطلاعات جامع و کامل از پروژههای شهری ، شفافیت در اجرای پروژهها و در دسترس پذیری نتایج و از بین بردن امکان اجرای پروژههای بدون انجام مطالعات محیط زیستی را از جمله اهداف راهاندازی این سامانه است.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان اظهارکرد: تفکیک کمیته محیط زیست از خدمات شهری در مجموعه مرکز مطالعات، اتفاق خوبی است و فرصتی را فراهم ساخته که با اهتمام بیشتری به موضوعات محیط زیستی شهر نگاه شود.
به گزارش اداره کل محیط زیست شهرداری تهران، محمد منان رئیسی نیز با بیان اینکه آلودگی هوا مهمترین مشکل محیط زیستی شهر تهران است و ترافیک نیز از دیگر مسایلی است که شهروندان از شهرداری تهران تقاضای پیگیری و رفع آن را دارند، گفت: متناسب با اهمیت این دو مسئله از سوی شهروندان، مدیریت شهری هم باید در تخصیص اعتبارات به پروژه های عمرانی شهر، مطالعات محیط زیستی را مورد تأکید قرار دهد.
منبع: ایسنا
نظر شما