تحولات لبنان و فلسطین

جمال شورجه و امیرعباس قِلیچ لو در بیست و هفتمین آیین ملی تجلیل از خادمان قرآن با حضور رئیس جمهور به عنوان سینماگر خادم قرآن انتخاب شدند.

«قِلیچ لو» و «شورجه» سینماگرِ خادم قرآن شدند

به گزارش قدس آنلاین، عباس صالح مدرسه‌ای نماینده کارگروه هنرمندانِ سینمایی انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران گفت: سنت حسنۀ تجلیل از نخبگانِ قرآنی در حوزه‌های هنری در راستای رسالت و ماموریت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ابتکار مدیران فرهنگی کشور پی‌ریزی، طراحی و به اجرا درآمده که با اعطای «نشان عالی» خادم القرآن از ریاست جمهوری صورت می گیرد.

وی با اشاره به این که در طی بیست و شش دورۀ انتخاب خادمان قرآن کریم در حوزۀ فیلم و سینما به جای ۲۶ نفر، یازده نفر معرفی شدند، گفت: این، به علتِ سخت گیری در کارنامه و دقت در آثارِ هنرمند و سایر ملاک ها در نحوۀ بررسی و انتخاب است.  

صالح مدرسه ای تاکید کرد: در رشته امور هنری (سینماگران خادم قرآن) علاوه بر چهره های مشهور و مطرح، کشف اساتید محجوب و نجیب، یکی از وظایف کارگروه هنرمندان طی سال های جاری بوده است و در کنار کارگردان های قرآنی، سایر تخصص های مولف و موثر نظیر فیلمبردار، فیلمنامه نویس و تهیه کننده به عنوان سینماگران قرآنی انتخاب و معرفی شده اند.

وی ادامه داد: از آنجا که در حوزه بازیگری پیش از این انتخابی نداشتیم و با توجه به اهمیت و دقت در انتخاب هنرمندی که علاوه بر ایفای نقش های قرآنی، در بین بازیگران «شخصیت موجه قرآنی» داشته و عامل باشد، طی دوسال گذشته با همه ملاحظات، بررسی ها و شناخت دقیق، استاد قِلیچ لو معرفی شد.

صالح مدرسه ای با اشاره به درخشش قِلیچ لو افزود: وی که از سال های آغازینِ دهه هفتاد به فعالیت های هنری در حوزه سینما و تئاتر پرداخته، علاوه بر پژوهش و نگارش فیلم نامه، در آثار مشهوری نظیر مردان آنجلس و یوسف پیامبر به کارگردانی زنده یاد فرج الله سلحشور، زنان صبرا و مردان شتیلا به کارگردانی قطب الدین صادقی، خداوند یحیی را در جلیل می خواند به کارگردانی سعید شاپوری، فرزند خاک به کارگردانی محمد علی باشه آهنگر و مُلک سُلیمان به کارگردانی شهریار بحرانی بازی کرده است.  

وی افزود: استاد قِلیچ لو فارغ التحصیل روانشناسی بالینی است و پروژه پژوهشی «روانشناسیِ بازیگری»، نگارش فیلم نامه های سینمایی «قاب خالی» و «پسیکوپات» و بازنویسیِ تعدادی فیلم نامه قرآنی در زمره آثار این استاد است.

نماینده کارگروه هنرمندانِ سینمایی انجمن خادمان قرآن کریم افزود: وی علاوه بر مدیریت عالی برنامه ریزی در سینما و تلویزیون، کارگردانی نمایش افتتاحیه و اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، مدیریت کارگاه های نمایش دانشگاه آزاد اسلامی تهران و ساخت فیلم مستند را در سوابق خود دارد.

صالح مدرسه ای با بیان این که امسال برای نخستین بار در حوزه سینما دو هنرمند انتخاب شدند گفت: استاد جمال شورجه که از نخستین سال های پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت های هنری روی آوردند، به همراه یکصد نفر برای تحصیل در رشته سینما به «مرکز اسلامی آموزش فیلم‌سازی» معرفی شده و الفبای سینما را آموختند.

وی افزود: شورجه با شروع جنگ تحمیلی به ‌عنوان فیلمبردار به جبهه‌های جنگ اعزام و سپس در حوزه هنری به ساختن فیلم‌های کوتاه مستند پرداخت و در سال ۶۷ با ساخت فیلم «روزنه» اولین تجربه کارگردانی خود را پس از سال ها دستیاری کسب کرد.

صالح مدرسه ای ادامه داد: وی فیلم‌هایی همچون «سی و سه روز»، «وعده دیدار»، «باشگاه سری»، «خلبان»، «دایره سرخ»، «عبور از خط سرخ»، «حماسه مجنون»، «لبه تیغ»، «عملیات کرکوک» و «شب دهم» را در کارنامه هنری خود دارند.  

وی افزود: این استاد با تولید آثار بسیاری در ژانر دفاع مقدس و حضور مداوم در جشنواره فیلم فجر مورد تکریم قرار گرفته و برای فیلم «سی‌وسه روز» که روایت بانویی مبارز در جنگ سی‌وسه روزه لبنان را به تصویر می‌کشد، به عنوان برنده جایزه حقوق بشر معرفی شد.  

صالح مدرسه ای افزود: وی به علت علاقه شدید به زنده یاد فرج الله سلحشور برای هدایت امور فنی صحنه، در آثار قرآنی «یوسف پیامبر» و «مردان آنجلس» مشاور و دستیار اول کارگردان بود. بر مبنای همین تجربیات، زنده یاد سلحشور وصیت کرد  تا آخرین یادگارش فیلم نامه «موسی کلیم الله» توسط شورجه کارگردانی شود. آخرین اثر این استاد، ساخت فیلم سینمایی «احمد بای» مبارز انقلابی کشور الجزایر است.

نماینده کارگروه هنرمندان از تلاش های بی شائبه اعضای انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا معاف معاون قرآن و عترت و همکارانشان قدردانی کرد.

 مجید مجیدی، رضا میرکریمی، عباس صالح مدرسه‌ای، شهریار بحرانی، مجتبی راعی، کمال تبریزی، منوچهر محمدی، محمد داودی، محمد علی باشه آهنگر، سید ناصر هاشم زاده و سید محمد داود میرباقری زاده، سینماگرانِ پیشکسوتی هستند که تا کنون به عنوان خادم قرآن معرفی شده اند.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.