تحولات منطقه

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تا کنون ۴۰ هزار نفر از ایثارگران تبدیل وضعیت شده یا در حال طی مراحل استخدام قرار دارند. البته این حکم در قانون بودجه ۱۴۰۱ با تغییرات اندکی وجود دارد.

معاون بنیاد شهید: برطرف کردن مشکلات ایثارگران ۱۲۶ هزار میلیارد تومان نیاز دارد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نشست خبری محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه) در ساختمان شهید سلیمانی برگزار شد. 

پاکدل در این نشست ضمن تشریح وظایف سازمان متبوعش به برنامه‌های سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: این معاونت بحث اصلی خدمات‌رسانی به ایثارگران را بر عهده دارد و این کار از طریق ادارات کل تسهیلات رفاهی، مسکن و گلزارها، اشتغال و کارآفرینی، مشاوره و مددکاری و پذیرش و امور اداری پیگیری و اجرا می‌شود.

چالشی با عنوان ناکارآمدی شیوه خدمات‌رسانی به ایثارگران

وی با بیان اینکه سند تحول بنیاد شهید مرجع اقدامات در سال جاری خواهد بود، درباره چالش‌های معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید افزود:  یکی از چالش‌های مطرح‌شده در برنامه ابلاغی، تحت عنوان ناکارآمدی شیوه خدمات‌رسانی و نارضایتی بعضی از خانواده‌های ایثارگران در این زمینه است که در این رابطه نیز برنامه عملیاتی در بنیاد تدوین شده است.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به محدویت‌ها و موانع موجود پیشروی جامعه ایثارگری ابراز داشت: برای هر اقدامی در دستگاه‌های اجرایی از جمله بنیاد، ۲ اصل داشتن مبنای قانونی و تأمین منابع مالی همواره مد نظر قرار دارد.

۱۲۶ هزار میلیارد تومان برای برطرف کردن مشکلات ایثارگران نیاز است

وی ادامه داد: این در حالی است که بودجه لازم برای تحقق تمام مسائل و برطرف کردن مشکلات ایثارگران در سال جاری  حدود ۱۲۶ هزار میلیارد تومان است. البته امسال با بودجه خوبی برای بنیاد شهید تصویب شده است، اما به هر حال این عدد مورد نظر محقق نشده است.

پاکدل با تأکید بر اینکه مطابق قانون بخشی از وظایف در زمینه خدمات‌رسانی به ایثارگران بر عهده بنیاد و بخشی نیز بر عهده سایر دستگاه‌ها است، تصریح کرد: نوع خدمات‌رسانی در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مشخص شده است. البته در این راستا سالانه تعدادی شکایت از سوی ایثارگران به کمیسیون ماده ۱۶ ارائه می‌شود.

شاهد درخواست‌هایی از سوی ایثارگران هستیم که برای آن قانونی وجود ندارد

وی گفت: ماده ۷۴ قانون جامع خدمات‌رسانی نیز این اختیار را به بنیاد می‌دهد که گزارش‌ نحوه خدمات‌رسانی به ایثارگران را به دستگاه‌های نظارتی، دفتر مقام معظم رهبری و سایر دستگاه‌های مرتبط ارجاع دهند، اما در نهایت دست بنیاد برای اقدام بیشتر در این زمینه بسته است و لازم است خود دستگاه‌ها همکاری بیشتری در انجام وظایف‌ خود نسبت ایثارگران اهتمام لازم را داشته باشند.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره مجدد به برخی از موانع قانونی یا نبود قانون در این زمینه اظهار داشت: امروز شاهد درخواست‌هایی از سوی ایثارگران هستیم که برای آن قانونی وجود ندارد. به همین خاطر در تلاش هستیم بخشی از این موارد را از طریق مواد موجود در قوانین پنج‌ ساله توسعه، رسیدگی و برطرف کنیم.

 ۴۰ هزار نفر از ایثارگران تبدیل وضعیت شدند

وی درباره سرانجام تبدیل وضعیت استخدامی ایثاگران افزود: تا کنون ۴۰ هزار نفر از ایثارگران تبدیل وضعیت شده یا در حال طی مراحل استخدام قرار دارند. البته این حکم در قانون بودجه ۱۴۰۱ با تغییرات اندکی وجود دارد. 

پاکدل همچنین با اشاره به اجرای طرح سپاس در سال جاری افزود: در سال گذشته ۳۱۸ هزار دیدار حضوری با ایثارگران صورت گرفته و با ۴۲۰ هزار نفر نیز از طریق تلفن ارتباط گرفته شد. بنا داریم امسال ۷۰۰ هزار دیدار به صورت‌ حضوری با ایثارگران صورت گیرد. در سال گذشته در حوزه مشاوره و مددکاری به ۱۱۰ هزار نفر از ایثارگران و در زمینه مشاوره شغلی نیز به ۳۷ هزار نفر مشاوره ارائه شد.

چهار هزار نفر از ایثارگران زمین دریافت کردند

وی ادامه داد: در بحث مسکن نیز در سال گذشته چهار هزار نفر زمین دریافت کردند. ۳۳ هزار نفر نیز برای دریافت وام به بانک‌ها معرفی شدند. ۹ هزار و ۸۰۰ نفر مجوزهای صنفی و پروانه شغلی دریافت کردند. همچنین استخدام ۱۰ هزار و ۱۰۰ نفر در دستگاه‌ها صورت پذیرفته است.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: هشت هزار و ۸۰۰ نفر تسهیلات صندوق اشتغال و کارآفرینی به منظور راه‌اندازی طرح‌های کارآفرینی دریافت کردند. در حال حاضر ۲۷۰ هزار نفر از ایثارگران جویای کار هستند که باید تدابیر لازم برای آن اندیشیده شود.

وی همچنین درباره پرونده‌های احراز ایثارگری افزود: ۷۲ هزار پرونده احراز ایثارگری در سال گذشته تعیین تکلیف شد و در نظر داریم زمان رسیدگی به این پرونده‌ها را کوتاه‌تر کنیم.

شناسایی ۵۰ هزار نفر از ایثارگران برای ارتقای سطح معیشت 

پاکدل ابراز داشت: ارتقای سطح معیشت ایثارگران مدنظر قرار دارد که ظرف سه ماه سند ارتقای معیشت تدوین خواهد شد. در حال حاضر ۵۰ هزار نفر از ایثارگرانی که مشمول این طرح هستند شناسایی شده‌اند تا در مرحله اول از کمک‌های بنیاد بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: غرامت فوت در سال جاری به ۱۵ میلیون و جبران خسارات ناشی از حوادث به ۷۰ میلیون تومان افزایش یافته است. در هفته آینده نیز تعدادی از ایثارگران‌ با اعلام نتیجه تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی استخدام خواهند شد و ان‌شاءالله امسال مرحله دوم این آزمون نیز برگزار می‌شود.

 پرداخت حقوق باید مطابق قانون انجام شود

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره دیگر اقدامات پیش‌روی بنیاد شهید اظهار داشت: در حال حاضر پیگیر بند ج ماده ۸۸ قانون برنامه ششم هستیم که طبق آن سی درصد پروانه‌های وکالت، کارشناسی و ... به ایثارگران تعلق می‌گیرد.

وی گفت: در رابطه با حقوق ایثارگران، پرداخت حقوق باید مطابق قانون انجام شود. به‌ طور مثال کارمند شاغل مزایایی مانند اضافه‌کاری و مأموریت و... را دریافت می‌کند، اما جانبازانی که از کمک‌معیشت استفاده می‌کنند از این بخش از دریافت‌ها محروم هستند.

پاکدل درباره وضعیت افزایش حقوق ایثارگران و پرداختی‌ها در سال جدید خاطرنشان کرد:‌ بنیاد شهید چهار نوع پرداختی دارد. افزایش حقوق برای ۹۲ هزار و ۷۰۰ نفر از جانبازان مشمول قانون «حالت اشتغال» و ۶۵ هزار بازنشسته یا شهید از اردیبهشت‌ماه سال جاری اعمال خواهد شد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.