خبر فوری

مسوول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سالانه حدود ۱۰۰ عمل پیوند مغز استخوان که جزو اعمال جراحی پیشرفته در دنیا محسوب می‌گردد در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام می‌شود.

سالانه بیش از ۱۰۰ پیوند مغز استخوان در کرمانشاه انجام می‌شود

به گزارش قدس آنلاین، دکتر «بهنام روندی»   افزود: تنها در ۱۲ مرکز دانشگاهی در کشور پیوند مغز استخوان انجام می‌شود که یکی از آنها در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.

وی اظهار داشت: بیماری خاص به گروهی از بیماری ها گفته می شود که ممکن است زمینه ژنتیکی و مادرزادی داشته و یا به صورت اکتسابی باشد.

مسوول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیماری های خاص معمولا درمان قطعی نداشته و درمان نگهدارنده دارند و از نظر هزینه های درمانی و دارویی معمولا جزو بیماری های پر هزینه هستند.

وی با بیان اینکه بیماری‌های هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و ام اس از سوی وزارت بهداشت جزو بیماری های خاص طبقه بندی شده اند، افزود: در سال‌های اخیر بیماری های صعب الاعلاج نیز به گروه این بیماری ها اضافه شده اند که شامل بیماری متابولیک، اوتیسم، بیماری پروانه ای، بیماری سیستیک فیبروزیس و چند بیماری دیگر است.

دکتر روندی عنوان کرد: همچنین بیماری هایی که حاصل پیوند اعضا هستند یعنی بیماران پیوندی و بیماران سرطانی نیز جزو بیماری های صعب‌العلاج هستند.

وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۳۰ بیمار هموفیلی، ۳۱۰ بیمار تالاسمی، ۶۶۰ بیمار دیالیزی و حدود ۲ هزار بیمار ام اس در استان کرمانشاه وجود دارند.

مسوول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: مجموع این گروه های بیماری سه هزار و ۳۵۴ نفر هستند به علاوه بیماران پیوندی و سرطانی که به دلیل آمار متغیری که دارند چون روزانه به تعداد آنها اضافه می شود و یا متاسفانه به دلیل فوت از تعداد آنها کم می شود آمار آنها متغیر است که به آمار بیماران خاص استان اضافه می شود.

وی گفت: اما در مورد خدمات دارویی و درمانی و خدمات سرپایی، داروهایی که برای آنها در نظر گرفته شده در قالب یک بسته حمایتی است برای بیماران خاص و صعب العلاج که هر ساله از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه ها ابلاغ می شود.

دکتر روندی اضافه کرد: این بسته علاوه بر خدمات دارویی، شامل یک سری ویزیت ها، انجام آزمایشات لازم، انجام اسکن ها و تصویربرداری رنگی و ساده و MRI می باشد.

مسوول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: برای بعضی از گروه های بیماری که به علت عوارض بیماری دچار مشکل می شوند نیز یکسری خدمات مثل شنوایی سنجی، بینایی سنجی، کاردرمانی، گفتار درمانی و بینایی سنجی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: بخشی از این خدمات نیز شامل خدمات دندانپزشکی و بستری است که دانشگاه علوم پزشکی در کلینیک شهید فتاحی و مرکز جامع بیماران خاص ۲ واحد دندانپزشکی دولتی برای این بیماران را در نظر گرفته است.

روندی اضافه کرد: یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حوزه بیماری های خاص افتتاح و راه اندازی مرکز جامع بیماران خاص در کلینیک بوستان است که در سال ۹۸ افتتاح شد و یکی از بهترین مراکز کشور است و این بیماران می توانند علاوه بر سایر مراکز درمانی، خدمات درمانی بسیار تخصصی ویژه بیماران خاص را در این مرکز دریافت نمایند.

وی تصریح کرد: برخی از اقلام دارویی این بیماران وارداتی بوده و در مقطعی در سال گذشته با کمبود در چند قلم از این داروها مواجه بودیم اما خوشبختانه هم اکنون کمبود خاصی در زمینه تامین دارو های وارداتی و ایرانی نداریم.

مسوول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: داروهای این گروه از بیماران در ۲ داروخانه  امام خمینی (ره) و ولیعصر(عج) که داروخانه های آموزشی دانشگاه هستند در اختیار آنها قرار می گیرد.

وی در پایان افزود: از دیگر خدمات مهمی که در دانشگاه علوم پزشکی در سال های اخیر انجام شده، احیا و انجام عمل پیوند کلیه در استان پس از چند سال تعطیلی است و سال گذشته ۱۶ پیوند کلیه  با موفقیت در استان انجام شد.  

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.