به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد، حسین حسامی با بیان اینکه بهمنظور توسعه پایدار باید نگرشی فرایندمحور، برنامههای متعدد اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی و کالبدی را در فضاهای شهری به مرحله اجرا گذاشت، گفت: در این راستا شناسایی و طراحی درآمدهای پایدار بهعنوان پشتوانهای برای تحقق برنامههای توسعه شهری، امری ضروری قلمداد میشود.
وی با بیان اینکه شهرداریها با داشتن درآمدهای پایدار میتوانند گامهای سریعتری در راستای توسعه و تعالی شهری پایدار بردارند، تأکید کرد: شهرداریها باید بتوانند سیاستهای اقتصاد شهری را به گونهای تدوین کنند که شهرها به سمت توسعه پایدار، شهر پایدار و اقتصاد پایدار حرکت کنند. در اینباره ابزارهای نوین و بسیاری برای تأمین مالی شهرداریها وجود دارد که باید به فکر توسعه آنها باشیم.
درآمد پایدار برای برنامهریزیهای بلندمدت
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه فقط در صورت وجود درآمدهای پایدار است که میتوان برنامهریزیهای میانمدت و بلندمدت برای شهرداریها تعریف کرد و شهرداریها را از روزمرگی نجات داد، تصریح کرد: درآمدهای ناپایدار شهری نیازهای مقطعی شهر را برطرف میکند، اما تداوم استفاده از آنها آسیبهای جدی بر شهر وارد میکند و اعتماد شهروندان را خدشهدار میکند. آسیبی که درآمد ناپایدار بر شهرداریها وارد میکند، طولانیمدت است. زیرا نظام مالی شهرداری بهنوعی به تحقق درآمدهای ناپایدار عادت میکند و از کسب درآمد از طریق سرمایهگذاری و سرمایهپذیری و درآمدهای پویا و خلاقانه فاصله میگیرد و به سمت دیگری سوق پیدا میکند.
توجه بیشتر به اقتصاد دانشبنیان
وی در ادامه با اشاره به اینکه پویایی اقتصاد هر شهر فقط با بازنگری در طرحهای شهری یا ارائه لوایحی درباره درآمدهای شهر ممکن نمیشود، گفت: نیاز است اقتصاد دانشبنیان یا اقتصاد پساصنعتی در شهر توسعه پیدا کند و وجود شهرکهای علمی و فنی و پارکهای علم و فناوری در این زمینه مؤثر است. حسامی افزود: اقتصاد دانشبنیان که اقتصاد سبز نیز نام دارد، در داخل شهر و در قالب ساماندهی نوآوریها و بخش خدمات مولد رشد میکند که فضای لازم برای توسعه اقتصاد دانشبنیان خود شهر و اقدام برای آن در دست شهرداریهاست.
نظر شما