به گزارش قدس آنلاین، قیمت شکر در روزهای اخیر افزایش یافته است و در برخی از شهرها با کاهش عرضه این محصول مواجه هستیم.
در حالی که قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر درب کارخانه از ۱۳.۲ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است؛ اما این محصول در بازار با قیمتهای بالایی به فروش میرسد بهطوری که بر اساس گزارشهای میدانی برای خرید یک کیلوگرم شکر باید ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان پرداخت کرد.
این در حالی است که تعیین قیمت ۱۸هزارتومانی شکر و افزایش قیمت این محصول، واردات آن را نیز برای تجار بهصرفه میکند؛ بر این اساس در آینده شاهد افزایش واردات و تنظیم بازار خواهیم بود.
شکر هست، مدیریت توزیع نیست
فریبرز کریمی زند، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا اظهار کرد: کمبود شکر در کشور نداریم، بلکه مشکل در مدیریت توزیع است؛ به همین دلیل در یک شهر با کاهش عرضه و در شهری با فراوانی مواجه هستیم.
وی افزود: فصل تولید شکر چغندری تمام شده است و شکرهایی که در بازار عرضه میشود از محل تولید نیشکر و بخشی نیز شکر چغندری پاییزه در جنوب کشور است که باید این محصولات در کل کشور توزیع شود.
زند ابراز کرد: دولت نیز واردات شکر دارد که برای تنظیم بازار، اقدام به توزیع این محصول میکند.
افزایش انگیزه واردات شکر
وی گفت: با بالا رفتن نرخ مصوب شکر به هرکیلوگرم ۱۸ هزار تومان، این محصول نرخ خود را به نرخ شکر وارداتی نزدیک کرده است بهطوری که تجار میتوانند با در نظر گرفتن ۱۰ درصد سود این محصول را بهقیمت ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان عرضه کنند و بهنظر میرسد با این اقدام برخی تجار بخش خصوصی بهویژه صنایع شیرینی و شکلات اقدام به واردات کنند.
موجودی شکر کارخانهجات در اختیار دولت قرار داده شد
علیرضا اشرف، رئیس انجمن صنایع قند و شکر ایران نیز یادآور شد: اعضای تولیدکننده انجمن از اول مهر ماه تا پایان اسفند ماه اقدام به تولید شکر میکنند و طبق دستور دولت، محصول خود را ضمن تولید به فروش میرسانند.
وی اضافه کرد: در الباقی ایام سال برای تنظیم بازار شکر، دولت از محل ذخایر استراتژیک و مجوزهای واردات شکر خام، اقدام به تأمین نیاز بازار و تنظیم بازار میکند؛ هر زمانی ستاد تنظیم بازار مجوزهای واردات را بهموقع انجام دهد و واردات سرموقع انجام شود، بازار نیز تعادل دارد.
رئیس انجمن صنایع قند و شکر ایران ادامه داد: انجمن از طریق مکاتبات متعدد، موجودی انبارهای کارخانهجات تولیدکننده شکر و نیاز به واردات را به دولت اعلام کرده است و بخش حاکمیتی برای تنظیم بازار این محصول اقدام میکند.
وی افزود: اعضای انجمن، تنها تولیدکننده شکر هستند و در اینکه نظام تنظیم بازار بهدرستی عمل میکند یا خیر نقشی ندارند، تنها در یک مقطعی در سالهای قبل مسئولیت تنظیم بازار به انجمن سپرده شده بود.
بنابر این گزارش حجت براتعلی مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران روز گذشته از توزیع۶۰ هزار تن شکر در کشور با هدف حفظ آرامش بازار و ثبات قیمتها خبر داد.
منبع: تسنیم
نظر شما