به گزارش قدس آنلاین، تحریمهای غرب علیه روسیه و اقدامات تلافیجویانه مسکو این روزها قیمت جهانی انرژی را بالا برده و تورم در یکسوم کشورهای اروپایی را دو رقمی کرده است؛ حقیقتی که از بازگشت تأثیرات منفی بومرنگ جنگطلبی غرب به این کشورها حکایت دارد.
اکنون در هر چهار گوشه قاره اروپا قیمتها بهطور روزانه رو به افزایش است. روزنامه اقتصادی فایننشال تایمز انگلیس روز گذشته در گزارش هفتگی خود از بازارهای اروپایی، بالا رفتن قیمت موادغذایی و هزینههای زندگی را بهویژه در منطقه دریای بالتیک فزاینده ارزیابی کرد.
به نوشته این رسانه، ۹ کشور عضو اتحادیه اروپا نرخ تورم بالای ۱۰درصد را در سال جاری تجربه کردند که در کشور استونی وضع به مراتب بدتر است و این نرخ به ۱۹درصد هم رسیده است. نرخ تورم بلغارستان بیش از ۱۶، چک و رومانی بیش از ۱۳، لتونی ۱۳، لهستان بیش از ۱۲ و اسلواکی بیش از ۱۱ درصد اعلام شده است. گرانی در بریتانیا که دیگر عضو اتحادیه اروپا نیست نیز به ۹ درصد رسیده است.
این رقم بالاترین میزان تورم از سال ۱۹۸۲ تاکنون است. بانک انگلستان پیشبینی کرد نرخ تورم پس از تابستان به بیش از ۱۰درصد افزایش پیدا کند. براساس گزارش یورواستات، قیمت انرژی نیمی از بار تورمی به شهروندان در اتحادیه اروپا را در ماه گذشته میلادی تشکیل دادهاست. در این میان کمیسیون اروپا با توجه به افق ناامیدکننده پیش رو پیشبینی خود از میزان رشد اقتصادی در سال جاری را کاهش داده است.
سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا هم نگرانی شدید خود در مورد افزایش تورم را ابراز کرده و درباره پیشبینی رشد بیشتر تورم در میانمدت و طولانیمدت هشدار دادند. درواقع، تورم موادغذایی و سوخت تقریباً دو برابر هدفگذاری بانک مرکزی اروپا(۲ درصد) است.
این در حالی است که براساس گزارش آسوشیتدپرس، پیشبینی میشود میانگین تورم اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا به ۷درصد برسد و به رشد اقتصادی این کشورها به طرز چشمگیری ضربه بزند. اقتصاددانان در گفتوگو با این رسانه گرانی را یک «توفان کامل» نامیدهاند؛ زیرا اتحادیه اروپا مجبور است ۱۱۴میلیارد دلار پول صندوق وجهی جبران ضررهای اقتصادی همهگیری کووید را به منظور ساختوسازهای جدید برای صرفهجویی در انرژی اختصاص دهد تا از میزان وابستگی به روسیه کاسته شود.
خبرنگار: هدایت جاویدان
انتهای پیام/
نظر شما