تحولات منطقه

با جدی شدن فروش کیلویی نان به جای فروش عددی که روز گذشته به تایید وزیر جهادکشاورزی نیز رسید، برای مردم این سوالات مطرح شده است که، سازوکار فروش کیلویی نان چگونه است؟ و قرار است پس از اجرای این طرح، نان چگونه به مردم فروخته ‌شود؟

سازوکار فروش نان کیلویی چگونه است؟/ فروش کیلویی نان همانند فروش بنزین کارتی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ظهر دیروز محسن لزومیان، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، از جدی شدن اجرای طرح فروش کیلویی نان و آماده شدن زیر ساخت‌های آن خبر داد.

پس از آن جواد ساداتی نژاد، وزیر جهادکشاورزی، در گفت و گو با صدا و سیما ضمن تائید این خبر، گفت: طرح فروش وزنی(کیلویی) نان در شورای آرد و نان در دست بررسی است و پس از اتخاذ تصمیم نهایی، بر مبنای آن اقدام می‌شود.

اما، سازوکار فروش کیلویی نان چگونه است؟ و قرار است پس از اجرای این طرح، نان چگونه به مردم فروخته ‌شود؟

قبل از پاسخ به این سوال باید یادآور شد، جدی شدن فروش کیلویی نان پس از اصلاح یارانه آرد و نان مطرح شده است. بر اساس اصلاح یارانه آرد و نان، دیگر آرد یارانه‌ای در بین نانوایان توزیع نمی‌شود و قیمت نان نیز آزاد می‌شود. 

قرار است با صدور "کارت کوپن الکترونیکی" این امکان برای اقشار کم درآمد فراهم شود تا نان را با قیمت یارنه‌ای خریداری کنند و پس از آن دولت مابه التفاوت قیمت را به نانواها پرداخت ‌کند.

طبق آمار منتشر شده، پس از آزاد شدن قیمت آرد، تخلفات از جمله کم فروشی در نانوایی‌ها به شکل قابل توجهی افزایش داشته است، به نحوی که شکایت از این صنف در صدر شکایات صنفی کشور قرار گرفته است.

مسئولان برای مقابله با اینگونه تخلفات که احتمالا با صدور کارت کوپن الکترونیکی شدت بیشتری خواهد یافت، طرح فروش وزنی(کیلویی) نان را در دستور شورای آرد و نان قرار داده‌اند تا پس از اتخاذ تصمیم نهایی، بر مبنای آن اقدام شود.

سازوکار فروش کیلویی نان مانند فروش بنزین کارتی است

همانگونه که رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران نیز مطرح کرد: فروش کیلویی نان راهکاری برای مقابله با تخلفات نانوایی‌ها پس از آزادسازی قیمت آرد است.

لزومیان در توضیح کنترل تخلفات نانوایان با فروش کیلویی نان، اظهار کرد: برای اجرای طرح فروش کیلویی نان، از شرکت های فعال در زمینه توسعه سیستم‌های یکپارچه پرداخت استفاده می‌شود، آن‌ها ترازو و دستگاه‌ پوزی که متصل به هم هستند را در اختیار نانوایان قرار می‌دهند.

لزومیان عملکرد این شکل از فروش را همانند، فروش بنزین در جایگاه های سوخت با کارت‌های بنزینی توصیف که اکنون در اختیار مردم قرار دارد.

فروش بنزین در جایگاه های سوخت با کارت‌های بنزینی به این شکل است که، روی تمامی پمپ های سوخت دستگاه پوز قرار دارد و به محض وارد شدن کارت سوخت ۲ کامپیوتر پوز و کارت به هم وصل می‌شود و فرآیند سوخت گیری و پرداخت انجام می‌شود و تراکنش آن به کامپیوتری که در جایگاه قرار دارد منتقل و ذخیره می‌شود و این تراکنش‌ها در تماسی که از سوی کامپیوتر مرکز داده در این ساختمان گرفته می‌شود به سمت مرکز ارسال می‌شود.

به این ترتیب، با اتصال نانوایی‌های کشور به یک سامانه هوشمند سراسری و تغییر فروش نان از عددی به وزنی(کیلویی)، تمام حجم خرید و فروش‌ نان در کشور با قیمت های یارانه‌ای یا آزاد، قابل رصد و پیگیری خواهد بود و تخلفات کاهش می‌یابد.

منبع: اقتصادآنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.