تحولات منطقه

۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۸۰۱۳۴۴

هویت دو تهیه‌کننده فیلم ضداسلامی «عنکبوت مقدس» نشان می‌دهد که هر دو از سرمایه‌داران صهیونیست هستند.

هویت صهیونیستی تهیه‌کنندگان «عنکبوت مقدس»
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین بسیاری از مردم در واکنش به جسارت جشنواره دولتی کن فرانسه به امام هشتم، با انتشار تصاویر و دلنوشته‌هایی، به این امام رئوف عرض ارادت کردند. در پی اقدام موهن و سیاسی جشنواره فیلم کن در توجه به یک فیلم ضعیف و موهن علیه مردم ایران و مقدسات اسلامی، هنرمندان، نهادهای مختلف و همچنین عموم مردم در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان دادند. هرچند که واکنش و محکومیت، موجب التیام قلب مردم نخواهد شد و مجازات همکاران و مرتبطان با این فیلم باید در دستور کار قرار گیرد. پویش درخواست برخورد با عوامل فیلم موهن «عنکبوت مقدس» نیز در خبرگزاری فارس، با استقبال گسترده‌ای همراه شد.

علاوه‌ بر «عنکبوت مقدس» یک فیلم سخیف و ضعیف دیگر به نام «برادران لیلا» نیز بدون مجوز قانونی، مسافر جشنواره کن شده بود تا با نمایش تصویری توهین‌آمیز و مطابق سیاست‌های مسئولان جشنواره کن، جایزه طلب کند. با این حال و به‌رغم اظهارنظرهای شبه‌سیاسی و ضدملی برخی از بازیگران این فیلم در نشست‌ها و مصاحبه‌ها، در نهایت دست خالی به کشور بازگشتند. بنابراین هیچ‌یک از سازندگان آثاری که بدون مجوز اقدام به ساخت فیلم و حضور آن در جشنواره کن نمودند نمی‌بایست از برخورد قانون قصر در بروند.

نکته مهم این است که فیلم «عنکبوت مقدس» با سرمایه‌گذاری گسترده چهار کشور، از جمله میزبان یعنی فرانسه به همراه آلمان، دانمارک و سوئد تولید شده است؛ براساس گزارش منتشر شده درباره تأمین مالی «عنکبوت مقدس»، این فیلم ۲۴۰ هزار یورو از آژانس تأمین مالی فیلم آلمان، ۲۵۰ هزار یورو از مدین بورد برلین-براندربورگ، ۴۱۰ هزار یورو از یورایمجرز، ۹۰ هزار یورو از صندوق تأمین مالی فیلم ‌هامبورگ شلسویگ- هولشتاین و حدود ۱۷۴ هزار یورو از صندوق فیلم آلمان دریافت کرده است. اما مراجعه به شناسنامه فیلم «عنکبوت مقدس» نشان می‌دهد که دو نفر از سه تهیه‌کننده این فیلم هویت صهیونیستی دارند؛ سول باندی و جیکوب جارک که در کنار علی عباسی، تهیه‌کنندگان این فیلم هستند، هر دو یهودی و هویتی صهیونیستی دارند. به همین دلیل هم کارگردان فیلم «عنکبوت مقدس» آنچنان‌که خودش در نشست خبری این فیلم در کن تصریح کرده بود، از پرداختن به یک قاتل زنجیره‌ای گذر کرده و به تخریب جامعه ایرانی و ارزش‌های اسلامی پرداخته است. 

با وجود این سرمایه‌گذاری کلان چهار کشور اروپایی، «عنکبوت مقدس» به همراه «برادران لیلا» جایگاهی غیر از ضعیف‌ترین فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۲ را نیافتند. آنچنان ‌که طبق جدول نظرسنجی منتشره از تماشاگران جشنواره فیلم کن، دو فیلم ضدایرانی «عنکبوت مقدس» و «برادران لیلا» از جمله ضعیف‌ترین آثار هفتادودومین جشنواره فیلم کن انتخاب شدند! برخی گزارش‌های منتشره نیز حاکی از واکنش منفی تماشاگران به «عنکبوت مقدس» است. گزارشگر ورایتی نوشته که در این فیلم به قدری صحنه خشونت‌آمیز و زننده وجود داشته که حین نمایش در کن یک عده از تماشاچی‌ها سالن رو ترک کردند!

واکنش‌ها به عنکبوت مقدس

همراه با میلیون‌ها نفر از هموطنانمان که در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، پویشی رضوی راه ‌انداختند، برخی از مسئولان فرهنگی و هنرمندان هم واکنش نشان دادند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی نوشت: ‏«ایران‌زمین به هنرمندانی افتخار می‌کند که با عشق آل‌الله، قدرشناس ایثار حافظان امنیت و سربلندی سرزمین‌مان هستند. هنرمندانی که زرق و برق جشنواره‌های سیاست‌زده و تبلیغات رسانه‌های مزدور اجنبی‌پرست، آنان را در مقابل باورهای بلند ملت قهرمان قرار نمی‌دهد. ‎#سلام_بر_امام-مهربانی».

سازمان سینمایی نیز طی بیانیه‌ای درباره جایزه به بازیگر فیلم ضداسلامی «عنکبوت مقدس» اعلام کرد: این‌بار نیز در جشنواره فیلم کن که تحت سیطره و فرامین دولت فرانسه برگزار می‌شود شاهد آن بودیم که ساخته‌ای نه‌تنها صرفا سیاسی بلکه شب‌نامه سخیف تصویری که ماحصل ذهن مشوش فردی دانمارکی ایرانی‌تبار و برآمده از زر استکبار است و به اعتقادات و ارزش‌های میلیون‌ها مسلمان و جمعیت عظیم شیعیان جهان توهین کرده مورد توجه این جشنواره قرار گرفته است، این سیاهه تصویری با سوگیری اجتماعی، مذهبی و تحقیر باورهای آیینی ایرانی اسلامی درصدد است مسیری را رود که سلمان رشدی‌ها در آیات شیطانی و آتش‌زنندگان قرآن کریم رفته‌اند غافل از اینکه یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ. در حالی فیلم موهوم عنکبوت مقدس با ارایه چهره‌ای مخدوش از جامعه ایرانی و با توهین آشکار به باورهای متعالی شیعیان در این جشنواره مورد تقدیر قرار گرفته که با انتخاب سیاسی این اثر ضعیف به عقیده بسیاری از منتقدان و کارشناسان بین‌المللی جای سؤال مهمی در کارنامه حرفه‌ای این جشنواره بین‌المللی به‌جای گذاشته است. سازمان سینمایی، ضمن محکومیت این اقدام جشنواره مذکور، و اعلام برائت خود و سینماگران از عوامل این اثر سیاه تصویری بر این نکته تاکید می‌کند که فرانسه و جشنواره فیلم کن می‌بایست نسبت به احساسات جریحه‌دار شده میلیون‌ها شیعه مسلمان در جهان پاسخگو باشند و این لکه ننگ ضدفرهنگی را از کارنامه حرفه‌ای خود بزدایند.»

جواد شمقدری، سینماگر و رئیس‌پیشین سازمان سینمایی نیز در این‌باره نوشت: «دو فیلم «عنکبوت مقدس» و «برادران لیلا» که از دید مخاطبان جشنواره کن به ترتیب بدترین فیلم‌های جشنواره بودند، جوایزی احتمالا با لابی فرهادی گرفته‌اند. حال باز هم شک دارید جشنواره کن سیاسی‌ترین جشنواره دنیاست؟!»

شهاب حسینی، بازیگر نیز در بخشی از یک متن نوشت: «هیچ نظری و تاییدی نسبت به فیلم، کارگردان و سایر موارد آن ندارم به همان دلیلی که کارگردان فیلم، زمانی که برای فیلم مست عشق در ترکیه بودم ضمن ملاقاتی بازی در این فیلم را به بنده پیشنهاد دادند که به‌دلیل عدم علاقه به موضوع و نگاه کارگردان، پیشنهاد ایشان را نپذیرفتم.»

احسان علیخانی مجری برنامه عصر جدید نیز با انتشار تصویر و شعری درباره حرم رضوی به این اتفاق واکنش نشان داد.

محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در واکنش به فیلم «عنکبوت مقدس» نوشت: «چقدر دلگیر است نمک خوردن و نمکدان شکستن، آن هم با ولی‌نعمتی که جز رأفت و مهربانی، کسی از او ندیده! چقدر سخت است که عنکبوت‌صفتان بخواهند به مهربان‌ترین مهربانان دهن‌کجی کنند. چه بدعهدی دارد این دنیای کمتر از آب دهان بزی! با هزار بار آب توبه هم پاک نمی‌شود سینمایی که بخواهد به شما کم‌ادبی کند. واعجبا که ما زنده‌ایم!»

اکبر نبوی نویسنده و منتقد سینمایی هم نوشت: «یک هنرمند، ورزشکار، سیاستمدار، فعال اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... اگر در بیان مشکلات معیشتی و اقتصادی امروز مردم ایران به تحریم‌های ظالمانه غرب هم اشاره کند، شرافت انسانی و آزادگی خود را نمایان کرده، اما اگر صرفا پنجه بر صورت میهن بکشد و روضه‌ فلاکت بخواند، فقط یک کاسب است.»

انتهای پیام/

منبع: کیهان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.