به گزارش قدس آنلاین، بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلسدرباره وجود تعارض منافع در زمینه تعیین ظرفیت ورود به برخی رشته ها مانند پزشکی و دندان پزشکی گفت: گران بودن نرخ های دندان پزشکی بسیار آزار دهنده است و عده زیادی به دلیل عدم توانایی ترمیم، مجبور به کشیدن دندانهای شان هستند و عدهای دیگر توان همین کار را هم ندارند و از حداقل امکانات نیز نمیتوانند استفاده کنند؛ تعداد دیگری هم با روشهای پرهزینه مجبور به ترمیم دندان میشوند.
وی اضافه کرد: ما به کمک مرکز پژوهش ها مجلس به دنبال طرحی هستیم که بتوانیم این مشکل اساسی مردم را حل کنیم و یکی از همین راهکارها موضوع افزایش ظرفیت دندان پزشک هاست. نمایندگان مجلس نیز درحال جمع آوری امضاهستند و عدهای که با این طرح موافق هستند نیز از آن حمایت می کنند تا اثر افزایش ظرفیت پذیرش درآینده را ایجاد کند.
محبی تصریح کرد: باید برای بهبود شرایط فعلی هم راهکاری با اثربخشی بالا برای طبقات پایین تر طراحی شود تا دهکهای پایینتر نیز از حداقل امکانات بهره ببرند. حتما مجلس در مقابل این اتفاقات ناگوار مسئول است و برای ما نمایندگان این موضوع مهمی است که برای حل آن تلاش خواهیم کرد.
وی درباره کاهش ۲۵ درصدی ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ و وضعیت نامناسب سرانه دندان پزشکی ایران درمقایسه با سایر کشورهای دنیا و منطقه گفت: با توجه به اینکه جمعیت کشورمان رو به کهنسالی حرکت می کند و نیاز به دندان پزشک چند برابر می شود، این تصمیم واقعا عجیب بود. از سوی دیگر هم متاسفانه بحث پیشگیری کمرنگ شده و اجرا نشده است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: تجربه موفق کشورهای دیگر نشان می دهد که دانش آموزان در مقطع زمانی مشخص دائما رصد می شوند و میزان پوسیدگی را تا حدودی پیشگیری و حل می کنند تا در بزرگسالی با وسعت زیادی از خرابی دندان روبهرو نباشند. این نیز موضوع مهمی است که باید برای بهداشت دهان و دندان مورد توجه قراربگیرد. بنابراین کم کردن ظرفیت پذیرش تخصصی دندان پزشک جز اینکه مشکلات را بیشتر کند، نتیجه دیگری به همراه نداشت و به حل موضوعات دیگر کمکی نکرده است.
محبی با اشاره به حضور پزشکان در مناطق محروم گفت: تربیت نیروی متخصص درحوزه دهان و دندان یک سوی ماجرا است و شیوه استفاده و به کار گیری آنها در مناطق مختلف خصوصا مناطق محروم طرف دیگر قضیه است. به این معنا که در حال حاضر توزیع و استفاده از نیروی متخصص نیز به اندازه افزایش ظرفیت پذیرش اهمیت دارد و موثر است، قطعا دولت باید با برنامهای جامع بتواند در دوران خدمت سربازی نیز حداکثر استفاده را از نیروهای خود بکند اما در مقطع سربازی از این مورد استفاده نمی شود و به واسطه اینکه خدمات آزاد صرفه بهتری دارد، در مراکز تامین اجتماعی با ضعف زیادی ارائه می شود. این مسائل به صورت جدی برای ما مهم است.
وی با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است ولی وزارت بهداشت قصدی برای اجرای این مصوبه ندارد، گفت: به تازگی در مجلس امضاهایی درحال جمع شدن است و نمایندگان هم روی این موضوع اصرار دارند. باید طرح و قانون مشخصی در مجلس مصوب شود تا یکی از مشکلات اصلی مردم که موضوع بهداشت دهان و دندان است، حل شود.
وی در پایان تصریح کرد: نمایندگان مجلس به این مسئله نگاه ویژهای دارند و مجلس پیگیر افزایش ظرفیت دندان پزشکی است به نحوی که من هم شخصا به دنبال طرحی هستم که در این مسئله بهترین راه حل را داشته باشیم.
انتهای پیام/
منبع: فارس
نظر شما