تحولات منطقه

عید قربان، عیدی است برای یادآوری کردن به آدمی تا نفسش را قربانی کند و خودش قربانی خواسته‌های نفسانی نشود، عیدی که خلاصه آن، اعتماد به بندگی و مهربانی خدایی است که نگذاشت پدری ذبح شدن فرزندش را ببیند...

به وقت قربانی نفس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از آستان نیوز، هنوز آفتاب نزده و خنکای نسیم صبحگاهی دل را تازه می کند. جمعیت از دور و نزدیک خودشان را برای اقامه نماز عید قربان به حرم رسانده‌اند و مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی قدم به قدمش مملو از عاشقان امامت و ولایت است. بیشتر مسافران و زائران از شب قبل در حرم ماندگار شده‌اند تا سحرگاه عید بی دردسرتر باشند و از این قافله جانمانند. بیشتر صحن‌ها و رواق‌های حرم مطهر امام مهربانی‌ها پر شده است و رواق امام خمینی(ره) کانون این فریضه بندگیست.

عید قربانست و من آمدم مهمانیت
فضای حرم نشان از تبریک عیدی بزرگ دارد. پرچم سبز رنگ گنبد و کتیبه‌های سر در ایوان‌ها که بعد از چند روز عزاداری برای شهادت امام محمد باقر(ع) در روز قبل و همزمان با دعای عرفه تعویض شده، بزرگترین نشانی این جشن و سرور است. در ورودی‌های حرم، خادمان آب و مُهر و کارت‌های دعای قنوت نماز عید قربان را بین نمازگزاران توزیع و جمعیت را به سمت صحن و رواق‌ها هدایت می‌کنند.
آغاز مراسم همراه با سلام و تهیت این روز بزرگ است و هم نوا با مجری و قبل از هر کلامی همه جمعیت دست به دعا برای سلامتی امام عصر والزمان(عج) می‌شوند. دعاهایی که از عمق جان و با دست‌های رو به آسمان تا بلندترین نقطه عرش می‌دوند تا به دست صاحبش برسند. با اعلام مجری برنامه، قاری قرآن برای خواندن کلام الله مجید به جایگاه می‌رود و آیاتی را می خواند. بعد از تلاوت قرآن، ده –دوازه نوجوان از گروه تواشیح گلدسته‌های حرم در جایگاه به صف می‌شوند و یک صدا با هم می‌خوانند... سلام ای نور رحمت خدا... سلام خورشید جمال ما.... سلام ای ماه شبای ما...سلام آقای امام رضا(ع)... به تکرار جمله سلام آقای امام رضا(ع) که می‌رسند بعضی‌ها به رسم ادب رو به سوی گنبد دست به سینه برمی‌گردند و در وقت تکرار این قسمت برای ارادت خدمت علی ابن موسی الرضا(ع) قامتشان را با فروتنی خم می‌کنند.

تکبیرهایی از جنس عشق 
بعد آن نوبت به بیان احکام نماز است که یک به یک برای جمعیت توسط حجت الاسلام و المسلمین دهقان گفته می‌شود. هر چه به لحظه آغاز اقامه نماز عید فطر نزدیکتر می‌شویم، حضور جمعیت در صحن‌ها و رواق‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود و صف‌ها فشرده‌تر... به درخواست مجری برنامه و برای گفتن تکبیرها جمعیت می‌ایستند... و طنین الله اکبر ولله الحمد در صحن و سرای حرم امام هشتم(ع) طنین انداز می‌شود.
گرمای اولین پرتوهای خورشید جان گرفته‌اند و خبر از گرمای این روز می‌دهند. اذن صلات بلند می‌شود و آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان قامت نماز عید قربان را در جوار مرقد مطهر علی ابن موسی الرضا(ع) می‌بندند... سکوتی فراگیر تمام صحن‌ها و رواق‌ها را فرا می‌گیرد... و تنها طنین سوره حمد امام جماعت، صدای فواره‌های آب و گاهی پریدن کبوتران است که شنیده می‌شود و جمعیت غرق بندگی می‌شود.
با پایان یافتن نماز، خطبه‌های نماز در وصف بندگی و شرخ آغاز دهه ولایت و امامت است که توسط آیت الله علم الهدی بیان می‌شود. 
بعد از نماز در چایخانه‌ها با توزیع شربت به جای چای، کام زائران و مجاوران را شیرین می‌کنند و عده‌ای بنا به بضاعتشان مقداری پول را به صندوق‌های نذر قربانی می‌اندازند. بعضی‌ها که مسافر راه دورند تلفنی یا تصویری، دل‌های نزدیکانشان را چند لحظه‌ای به عید دیدنی از گنبد و بارگاه مام هشتم(ع) دعوت می‌کنند. همیشه عیدها هوای حرم فرق دارد. مهم نیست چه وقتی از سال یا روز است آدم احساس می‌کند که تازه آغاز بهار است....

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.