به گزارش قدس آنلاین، خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم اسرائیل در جده اعلام کرد: با وجود اظهارات «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان، اتفات اخیر گامی در جهت عادی سازی با اسرائیل است و در این شکی نیست.
خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ادامه تاکید کرد: «به این نکته توجه کنید که ما درحال پخش زنده هستیم، شما با من صحبت میکنید و من به شما پاسخ میدهم و تمامی اینها پخش مستقیم میشود و این درحالی است که ما در جده عربستان هستیم. اگر نشانه دیگری در رابطه با عادی سازی روابط میخواهید، باید بگوییم که این پخش در اینجا مجاز است».
فیصل بن فرحان در یک کنفرانس مطبوعاتی از وی در مورد عادی سازی با اسرائیل پرسیده شد، وی پاسخ داد: «چرا از عادیسازی صحبت می کنید، ما به آنها (اسرائیل) اجازه پرواز دادیم. ما به هر کشوری اجازه پرواز میدهیم.نیازی به نام عادی سازی روابط نیست».
وزیر خارجه عربستان ادعا کرد: باز شدن حریم هوایی برای هواپیماهای اسرائیلی ارتباطی با برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارد.
وی تصریح کرد: هواپیماهای همه کشورهای جهان تا زمانی که قوانین مربوطه را رعایت کنند، اجازه عبور از حریم هوایی عربستان را دارند.
خبرنگار شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «سعودیها حاضر نیستند اعتراف کنند که اتفات اخیر گامی در جهت عادی سازی روابط با اسرائیل است ، اما شکی نیست که چندین مرحله عادیسازی در اینجا انجام شده و واقعیت این است که از ابتدای سال آینده مسلمانان در « اسرائیل» اجازه پرواز مستقیم به جده را خواهند داشت ».
عربستان و اسرائیل طی ماههای اخیر گامهایی برداشتهاند که نشانگر همگرایی میان دو طرف است که منافع امنیتی مشترکی دارند .
این درحالی است که یک مقام اسرائیلی روز شنبه اعلام کرد: پیش بینی میشود مسلمانان از « اسرائیل» بتوانند تا سال آینده برای ادای مناسک حج مستقیماً به عربستان سعودی سفر کنند.
اداره کل هوانوردی غیرنظامی عربستان روز جمعه اعلام کرد که حریم هوایی این کشور به روی تمامی پروازهای غیرنظامی که الزامات لازم را رعایت کنند (از جمله هواپیماهای اسرائیلی) باز است. این تصمیم ریاض استقبال «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا را به دنبال داشت.
«یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اعلام اداره کل هواپیمایی کشوری عربستان سعودی مبنی بر بازگشایی حریم هوایی این کشور به روی شرکتهای هواپیمایی اسرائیلی، گام نخست برای عادی سازی روابط با ریاض به شمار میآید.
روز گذشته « عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجی عربستان اعلام کرد که عادیسازی روابط با اسرائیل یک گزینه «راهبردی» است ؛ اما الزامات خاصی وجود دارد که باید قبل از آن محقق شود.
وی در ادامه افزود:« همچنین گفتیم که کشورهایی که توافقنامههای ابراهیم را با اسرائیل امضا کردند، تصمیماتی حاکمیتی است که آن کشورها اتخاذ کردند. امیدواریم که چنین تصمیماتی تاثیر مثبتی بر داخل اسرائیل داشته باشد».
این در حالی است که اخیرا سه مقام صهیونیستی به پایگاه خبری «آکسیوس» اعلام کردند که انتظار میرود گامهای عادیسازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل به زودی پس از دیدار رئیس جمهور آمریکا با «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در جده اعلام شود.
«حسن منیمنه» تحلیلگر سیاسی و مدیر موسسه «بدائل الشرق الاوسط» به الحره گفت: عربستان بارها بر حل و فصل منازعه فلسطین-اسرائیل به عنوان پیش شرط خود برای عادی سازی روابط تاکید کرده و این امر موضعی است که از اهمیت منطقهای و بینالمللی خاصی برای ریاض برخوردار است چرا که عربستان خود را در کسوت رهبری جهان اسلام و مدافع مساله فلسطین میبیند و نسبت به اعلام هرگونه همگرایی با اسرائیل از بیم بروز واکنشها و انتقادات داخلی و خارجی شدیدا حساس است؛ اما طی سالهای گذشته ارتباط و تماس این کشور با مقامات صهیونیستی افزایش پیدا کرده و در رسانههای دولتی به موضوع روابط با اسرائیل و تاریخ دین یهودی پرداخته میشود.
منبع: تسنیم
نظر شما