به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری تاس، «کارین ژان-پییر» سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که تصمیمگیری در این رابطه بر عهده وزارت امور خارجه آمریکاست.
سخنگوی کاخ سفید افزود: این امر مستلزم تصمیم وزارت امور خارجه در مورد معیار خاص در اساسنامه کنگره است. بنابراین، ما به همراه طیف وسیعی از پیشنهادات دیگر برای تحمیل هزینههای بیشتر به روسیه در حال بررسی آن هستیم.
او درباره دیگر اقدامات احتمالی ضد روسی که در حال حاضر از سوی دولت جو بایدن در حال بررسی است، توضیحی نداد.
پیش از این، کییف به واشنگتن فشار آورد تا روسیه را در این فهرست قرار دهد. اظهارات مشابهی هم از سوی تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا تکرار شد. پیشتر ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، از واشنگتن بابت قمار «احمقانه» برای معرفی روسیه به عنوان «حامی تروریسم» انتقاد کرده و هشدار داد که این اقدام بیپاسخ نخواهد ماند.
اقدام آمریکا در نسبت دادن عنوان «دولت حامی تروریسم»، علیه کشورهایی اعمال میشود که گفته میشود «مکرراً از اقدامات تروریسم بینالمللی حمایت کردهاند.»
دولت آمریکا اختیارات گستردهای برای اعمال تحریمها علیه افرادی که در این فهرست هستند، دارد. وزارت خزانهداری ایالات متحده میتواند علیه آن نهادها و افراد و همچنین کشورهایی که با کشورهای موجود در فهرست تجارت میکنند، اقدام کند. درج نام یک کشور در این فهرست میتواند پیامدهای قابل توجهی از نظر اقدامات محدودکننده بیشتر داشته باشد. واشنگتن پست پیشتر در گزارشی نوشت، از سال ۱۹۷۹ واشنگتن تنها تعداد انگشتشماری از کشورها را به این فهرست خود اضافه کرده است و اینها کشورهایی هستند که منافع آمریکا در آنها محدود است. نام ایران، کرهشمالی، کوبا و سوریه در حال حاضر در این فهرست است.
روز چهارشنبه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که دولت بایدن تأثیر عملی چندانی از گنجاندن احتمالی روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم متعلق به ایالات متحده نمیبیند.
نظر شما