تحولات لبنان و فلسطین

طی چند دهه گذشته مصرف پلاستیک در قالب ظروف مصرفی و کیسه‌های خرید برای سهولت انجام کار بسیار افزایش یافته است، درصورتی که این پلاستیک‌ها تجزیه نمی‌شوند و تنها در جریان آب و باد به ذرات ریزتر تبدیل و وارد چرخه غذایی می‌شوند.

بلایی که میکروپلاستیک‌ها بر سر جان انسان و محیط زیست می آورند

به گزارش قدس آنلاین، هر ایرانی روزانه به‌طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالی‌که برای حذف هر کدام از این کیسه‌ها از طبیعت زمان زیادی نیاز است. علاوه بر این ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، سفره‌های پلاستیکی، بسته‌بندی‌های پلاستیکی و غیره در کشور به مقادیر زیاد تولید شده‌اند که به دلیل تغییر سبک زندگی مردم در دهه‌های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌اند و فشاری دوچندان بر محیط‌ زیست وارد کرده است.

مخاطرات میکروپلاستیک برای حیات انسان

یکی از دغدغه اصلی بسیاری از حامیان محیط زیست و حتی مردم عادی آلودگی ناشی از پلاستیک‌های یک بار مصرف برای سلامتی انسان، جانوران و به‌طور کلی کیفیت محیط‌ زیست است چراکه انواع پلاستیک‌ها از جمله کیسه‌های پلاستیکی به دلیل ترکیباتشان تجزیه ناپذیرند و صدها سال بدون آنکه تجزیه شوند در محیط باقی‌ می‌مانند و مواد شیمیایی آن به‌تدریج به خاک و آب راه پیدا می‌کنند و علاوه بر آلوده کردن آن، حیوانات را قربانی می‌کنند و در نهایت وارد زنجیره غذایی انسان می‌شوند.

هر ساله میلیون‌ها تن پلاستیک که بیشتر از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود به محیط زیست نفوذ پیدا می‌کند و به قطعات کوچک و کوچک‌تر تجزیه می‌شود.

میکروپلاستیک‌ها در خون نفوذ می‌کنند

ژان فرانسوا گیگلیون، از محققان فرانسوی می‌گوید: ۱۰ سال پیش تصور نمی‌کردیم که میزان قابل توجهی از میکروپلاستیک‌های کوچک وجود داشته باشد که با چشم غیرمسلح قابل رویت نباشد و در اطراف ما وجود داشته باشد و ما هنوز قادر نبودیم آنها را در بدن انسان متصور باشیم.

وی اظهار می‌کند: اکنون در مطالعات انجام گرفته به‌طور فزاینده‌ای میکروپلاستیک‌ها در برخی از اندام‌های انسان از جمله ریه‌ها، طحال، کلیه‌ها و سایر اندام بدن شناسایی شده‌اند همچنین این که ما این ذرات موجود در هوا را تنفس می‌کنیم، ممکن است چندان شوکه کننده نباشد.

در ماه مارس نیز مطالعه دیگری انجام گرفت که اولین نشانه‌های وجود ترکیب "پلی‌اتیلن ترفتالات" را در خون گزارش داد. با توجه به کوچک بودن جامعه آماری، برخی از متخصصان بر این باورند که هنوز برای نتیجه گیری زود است اما نگرانی‌هایی وجود دارد که اگر مواد پلاستیکی در جریان خون نفوذ پیدا کنند ممکن است به همه اندام‌ها منتقل شوند.

نگرانی از آسیب‌رسانی میکروپلاستیک‌ها به انسان‌ها

نفوذ این ذرات در خون نشان می‌دهد که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند در سراسر بدن حرکت کند و ممکن است در اندام‌ها مستقر شوند.

تاثیر میکروپلاستیک‌ها بر سلامت انسان یا حیوانات مزرعه هنوز ناشناخته است اما کارشناسان نگران هستند زیرا در بررسی‌های آزمایشگاهی میکروپلاستیک‌ها به سلول‌های انسان آسیب می‌رساند و در حال حاضر این موضوع نیز تایید شده است که ذرات آلودگی هوا وارد بدن و باعث مرگ زودهنگام میلیون ها نفر در سال می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.