معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر هنرمندی بخواهد بی‌اخلاقی یا اخلاق لیبرالی را ترویج کند، دلیل ندارد دولت از او حمایت کند. هر فردی که می‌خواهد به جمهوری اسلامی توهین کند، پولش را از همان افرادی بگیرد که به او می‌گویند توهین کند.

دولت نمی‌تواند پول بیت‌المال را به هنرمندی بدهد که کار دلش را انجام دهد/ لب زدن خواننده در کنسرت جرم است

به گزارش قدس آنلاین، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر هنرمندی بخواهد بی‌اخلاقی یا اخلاق لیبرالی را ترویج کند، دلیل ندارد دولت از او حمایت کند. هر فردی که می‌خواهد به جمهوری اسلامی توهین کند، پولش را از همان افرادی بگیرد که به او می‌گویند توهین کند. چه ضرورتی دارد دولت از او حمایت کند؟

وی اظهارداشت: برخی از هنرمندان معتقدند هنر کار دلی است و می‌خواهند کار دلشان را انجام دهند. دولت نمی‌تواند پول بیت‌المال را به هنرمندی بدهد که کار دلش را انجام دهد. از لحاظ اخلاقی، شرعی و عرفی قائل به این موضوع نیستم. هر فردی که می‌خواهد کار دلش را انجام دهد، چه خوب که انجام می‌دهد؛ منابع مالی اش را از جای دیگری تامین کند. منابع مالی دولت جمهوری اسلامی ایران، مختص آثاری است که بتواند جریان هنر اصیل و والای انقلاب اسلامی را پیش ببرد و این دسته‌بندی ماست.

سالاری درباره چگونگی اعطای مجوز به گروه‌های هنری از جمله موسیقی گفت: در مجموعه قوانین بالادستی، شورای عالی نظارت وجود دارد. این شورای عالی، یک شورای زیردست دارد که شورای نظارت است و فعالیت تمامی حوزه‌ها را نظارت و بررسی می‌کند. مجوزها توسط اعضای این شورا بررسی و اعطا می‌شود. وقتی هم که در هر حوزه‌ای مجوز داده می‌شود، موظف هستیم که از مجوزمان دفاع کنیم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بیان کرد: برخی از گروه‌ها به چند دلیل نمی‌خواهند این تعامل دوطرفه ایجاد شود؛ برخی می‌خواهند با اقداماتی، فعالیت هنری آنان متوقف شود و با این روش مشهور شوند یا به این بهانه اغتشاشی ایجاد کنند. متاسفانه گاهی اوقات در برخی از گروه‌های جوان به صورت تعمدی با چنین رفتارهایی مواجه هستیم. هیچ تعمدی در تعطیل کردن یا توقف اجرای یک اثر هنری وجود ندارد و بنای فعالیت‌ها بر تعامل است و در حال حاضر در همه سالن‌های تهران شاهد اجرای آثار هنری هستیم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حاشیه ایجاد شده در کنسرت خواننده موسیقی پاپ در زاهدان (گرشا رضایی) نیز بیان کرد: کنسرت، یک کار زنده است. ممکن است خواننده‌ای، روی صحنه، یک لحظه قندش بالا پایین شود یا به دلیل اتفاق یا رفتاری اعصابش تضعیف شود و عنان اختیار کلام از دستش خارج شود و رفتار نسنجیده ای انجام دهد که شورای تخلفات در استان‌ها و شورای عالی تخلفات در تهران، به چنین موضوع‌هایی رسیدگی می‌کند. اینها جرم است، خواننده حق ندارد روی صحنه به مخاطبش بی‌احترامی کند یا حتی اثر یا قطعه‌ای را به صورت لب زدن اجرا کند. اگر چنین موضوعی محرز شود، جرم است و شورای تخلفات برخورد جدی را با تهیه‌کننده، کنسرت‌گذار و خواننده دارد.

سالاری افزود: روند اجرای کنسرت موسیقی این گونه نیست که خواننده‌ای روی صحنه بخواهد قطعات مورد نظر را به صورت لب خوانی اجرا کند. این ظلم به برخی از هنرمندان است. خواننده یا هنرمندی که روی صحنه حاضر می‌شود، همه مراحل قانونی را طی می کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود آیا خواننده‌ای که مجوز تک‌آهنگ می‌گیرد، می‌تواند اجرای صحنه‌ای هم داشته باشد، پاسخ منفی است. در این زمینه قانون و آیین‌نامه وجود دارد و خواننده‌ای پس از سه تا پنج سال مجاز به اجرای صحنه‌ای است.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در عصر دیجیتال، اگر ما به هنرمندی مجوز اجرای صحنه‌ای ندهیم، او ممکن است به صورت غیرقانونی اثرش را در فضای مجازی منتشر کند و مخاطبان مطلع نیستند که این اثر مجوز دارد یا خیر. برخی از افراد و مسئولان، آثار موسیقایی و اشعار نامناسبی را برای من ارسال می‌کنند و معترض هستند که وزارت فرهنگ به چه آثاری مجوز داده است؟! در پاسخ می‌گویم که این آثار مجوز ندارند و کار غیرقانونی انجام می‌شود. برای افرادی که مجوز انتشار تک‌آهنگ یا اجرای صحنه‌ای را دریافت می‌کنند، آیین‌نامه‌ها به صورت محکم اجرایی می‌شود.

ی درباره افزایش قیمت بلیت کنسرت موسیقی پاپ گفت: مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بلیت این کنسرت‌ها نشستی را با تهیه‌کنندگان موسیقی برگزار کرد و درباره چگونگی و تعیین نرخ بلیت کنسرت بحث و بررسی شد، اجاره سالن، دستمزد عوامل و یک حاشیه سود، مجموع قیمت بلیت را تشکیل می‌دهد و همچنین در این جلسه بحث شد که چند درصد برای سود گروه کافی است. این گونه نیست که هر کنسرت‌گذار و تهیه‌کننده، هر عددی را بخواهد برای قیمت بلیت تعیین کند.

سالاری افزود: قیمت بلیت کنسرت تابعی از متغیرهای زیرساختی است؛ سالن‌های اجرای کنسرت متعلق به وزارت ارشاد نیست و اجاره بهای سالن‌ها دو برابر شده است. همچنین هزینه‌های جانبی نسبت به سال‌های گذشته تغییر کرده است. مثلا به دلیل افزایش قیمت دلار و یورو، برای تهیه یک میکروفون باید هزینه‌های بسیاری پرداخت که این موضوع بر قیمت بلیت‌ها تاثیر می‌گذارد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در تمام دنیا قیمت بلیت کنسرت‌های موسیقی بالاست، هر چند کنسرت‌هایی با قیمت‌های پایین نیز هست و طبقات مختلف هم براساس توان اقتصادی، نیاز روحی و روانی و فرهیختگی شان می‌توانند انتخاب کنند که از چه نوع کنسرتی بهره‌مند شوند. تئاتر نیز در تمام دنیا، هم قیمت بالا دارد و هم قیمت متوسط اما همه نمی‌توانند تئاتر ببینند. تئاتر برای یک طبقه خاص است، آن بخشی که برای طبقه عمومی‌تر است، سینماست.

وی با اشاره به رونمایی از سامانه جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: در این سامانه جدید قرار است سوابق هنرمندان، آثار موسیقایی و مجوزهای صادر شده به این آثار بارگذاری شود و مخاطبان با اطمینان خاطر از آنها بهره‌مند شوند، ما برای شعر و موسیقی فاخر احترام قائل هستیم و در تلاش هستیم که این بخش تقویت شود اما از سوی دیگر گاهی اوقات نیاز بازار آنقدر زیاد است که شعر و موسیقی یک موسسه‌ای بدون مجوز پخش می‌شود و چون جامعه احساس می‌کند که این آثار را باید بشنود، آنها را منتشر و ترویج می‌کند و باعث می‌شود چنین اتفاقاتی رخ دهد.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    پس چه کسی در دولت نماینده مردم و هنرمندان است؟!