تحولات منطقه

با تشدید ناآرامی‌ها در عراق و بسته شدن مرزها با این کشور آن هم در نخستین روز آغاز سفر اربعین، بسیاری از زائران در انتظار بازگشایی مرزها و سفر اربعین هستند. اما ستاد اربعین اعلام کرده که تا اطلاع ثانوی امکان سفر به عراق وجود ندارد.

زائران ایرانی پشت مرزهای بسته عراق
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، عصر روز گذشته در پی ناآرامی‌ها در عراق، سفارت ایران در عراق از زائران ایرانی حاضر در این کشور خواست تا به شهرهای بغداد، کاظمین و سامرا سفر نکنند و پس از آن به دلیل حکومت نظامی در عراق، مرزهای زمینی با این کشور بسته شد و طرف عراقی از ورود زوار ایرانی به این کشور ممانعت کرد.

بسته شدن مرزهای زمینی و هوایی به عراق در نخستین روز آغاز سفر اربعین

ساعتی نگذشت که پروازها از ایران به فرودگاه‌های بغداد و نجف نیز لغو شد و به این ترتیب، همه مرزها با عراق چه هوایی و چه زمینی بسته شد و زائران کشورمان امکان سفر به این کشور را ندارند.

لغو سفرهای زائران در حالی انجام شد که بسیاری از عاشقان حسینی از روز گذشته سفر اربعین را آغاز کرده بودند. از طرفی هم موکب‌داران برای ارسال تجهیزات موکب‌ها به شهرهای مرزی رفته بودند تا بتوانند وسایل موکب‌ها را هر چه زودتر به عراق ارسال کرده و در مسیر زائران مستقر سازند.

زائران در شهرهای مرزی اسکان پیدا کردند

اما با بسته شدن مرزهای مهران، شلمچه،خسروی و چذابه، وضعیت به گونه‌ای دیگر رقم خورد و نه تنها موکب‌داران بلکه زائران اربعین هم پشت درهای بسته مرزها ماندند و امکان ورود به عراق را نداشتند.

بامداد امروز، اسکان زائران اربعین در مسجدی در شهر مرزی مهران

البته در شهرهای مرزی که موکب‌هایی راه‌اندازی شده است، خادمان حسینی از زوار پذیرایی می‌کنند و مردم شهرهای مرزی هم زوار را در خانه‌ها و مساجد اسکان داده‌اند. پس از آن نیز ورودی‌ها به سمت پایانه‌های مرزی مسدود و با این اقدام مرزها از حضور ایرانیان خالی شد.

وضعیت در حرم‌های‌ ‌کربلا و نجف عادی است‌

‌از طرفی زائرانی که در عراق حضور داشتند، با برنامه‌ریزی مسؤولان وزارت امور خارجه و وزارت کشور ساماندهی شده‌اند. البته وضعیت در کربلا و نجف و همچنین حرم‌های مطهر عادی است و زائران مستقر در این شهرها به راحتی به زیارت می‌پردازند و در امنیت و سلامت هستند.

زائران ایرانی پشت مرزهای بسته عراق
وضعیت مرز مهران، شب گذشته

زائران ایرانی عتبات‌ در سلامت هستند/ برنامه‌ریزی برای بازگشت زائران در حال انجام است‌

‌با این وجود، با تلاش مسؤولان سازمان حج و زیارت کاروان‌های زیارتی که به عتبات مشرف شده‌اند، به زودی به کشور بازمی‌گردند؛ به طوری که به گفته حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت ‌تلاش ما حفظ سلامت و امنیت زائران است و همه زوار در سلامت به سر می‌برند و با برنامه‌ریزی مناسب به کشور بازمی‌گردند. بنابراین خانواده‌ها نگران سلامت زائران‌ خود نباشند و تلاش ما حفظ سلامت و امنیت زائران کشورمان است. ‌همچنین امروز قرار است یک پرواز فوق‌العاده از عراق به ایران انجام شود تا ایرانیان حاضر در عراق را به کشورمان بازگرداند.

وضعیت اربعین ۱۴۰۱ در هاله‌ای از ابهام‌

‌وضعیت سفر اربعین ایرانیان نیز همچنان در هاله‌ای از ابهام است و در حال حاضر مسؤولان ستاد مرکزی اربعین از زائران می‌خواهند که با توجه به مسدود بود مرزهای زمینی، تا اطلاع ثانوی به شهرهای مرزی و حتی پایانه‌های مرزی مراجعه نکنند. ‌

‌سفر افرادی هم که بلیت پرواز عراق گرفته‌اند و قرار بود امروز به مقصد عراق سفر کنند، به دلیل لغو پروازها به نجف و بغداد متوقف شده و قرار است سازمان هواپیمایی کشوری در این رابطه تصمیم‌گیری کند.

زائران از رفتن به سمت مرزها خودداری کنند

‌سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه فعلا زمان برقراری سفرها و حتی بازگشایی مرزها مشخص نیست، می‌گوید: از همه زائران اربعین می‌خواهیم که به اطلاعیه‌های ستاد اربعین توجه کرده و با توجه به نامشخص بودن زمان بازگشایی مرزها، در حال حاضر به مرزها نروند و سفر خود را تا اطلاع ثانوی متوقف کنند.

‌وی همچنین به تلاش برای بازگرداندن زائران ایرانی حاضر در عراق اشاره می‌کند و می‌افزاید: حفظ سلامت زائران برای ما اولویت است و بزودی زائران حاضر در شهرهای زیارتی عراق به کشور باز می‌گردند.

‌البته زائرانی که در کاظمین و سامرا حضور دارند، به دلیل وضعیت حکومت نظامی شدید در این شهرها، امکان بازگشت به کشور را طی امروز ندارند. ‌بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده این زائران نیز برای تأمین امنیت در زمان مناسب به کشور بازمی‌گردند.

تغییرات در برنامه‌های ‌موکب‌های اربعینی‌

‌همچنین با توجه به اینکه دولت عراق برای جلوگیری از اعتراض‌ها و برقراری آرامش به این کشور، حکومت نظامی اعلام کرده و مرزهای مشترک با ایران را نیز بسته است، برنامه‌ریزی موکب‌ها با تغییراتی همراه خواهد بود و ارائه خدمات موکب‌ها با تأخیر صورت می‌گیرد. البته مسؤولان کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین درصدد هستند تا پس از بازگشایی مرزها، فعالیت موکب‌های ایرانی در مسیر زائران اربعین به سرعت انجام شود.

یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین ‌ از موکب‌داران خواست تا زمان بازگشایی مرزها به سوی شهرهای مرزی حرکت نکنند. این امر در حالی است که بر اساس تصمیم ستاد اربعین قرار بود تا ۱۱ شهریورماه همه تجهیزات موکب‌ها از طریق مرزهای شلمچه، مهران، خسروی و چذابه به عراق ارسال شود. اما اکنون با بسته شدن مرزها، برخی از وسایل موکب‌ها و حتی مواد غذایی در پشت مرزهاست و امکان ارسال آن‌ها وجود ندارد.

‌برخی از مواد غدایی نیز فاسدشدنی است که دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین از موکب‌داران می‌خواهد برای جلوگیری از فاسد شدن این مواد غذایی به مبدأ حرکت خود بازگردند و تا زمان بازگشایی مرزها به سمت پایانه‌های مرزی حرکت نکنند.

گفتنی است امسال پیش‌بینی می‌شود پنج میلیون ایرانی به زیارت اربعین مشرف شوند که البته در نخستین روز ماه صفر که سفرهای اربعین آغاز شده بود، مرزهای زمینی و هوایی با عراق بسته شد و زائران امکان تشرف به عراق را ندارند.‌ با این‌وجود، عاشقان حسینی منتظر بازگشایی مرزها هستند تا بتوانند به زیارت اربعین مشرف شوند. البته سال ۹۸ نیز به دلیل ناآرامی‌ها در عراق‌ هم‌زمان با ایام اربعین‌ برای مدتی مرزهای زمینی بسته شد و پس از آن مجدد زائران کشورمان توانستند در جمع زوار اربعین حضور پیدا کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.