به گزارش قدس آنلاین، بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ما از پایانه مسافربری امام رضا(ع)، ازدحام جمعیت در این پایانه کمسابقه است و زن و مرد، پیر و جوان در جستجوی بلیت برای شهرهای مرزی از این سو به آن سو در رفت و آمدند.
کمبود اتوبوس و عدم تناسب تقاضای سفر با ظرفیت های موجود سبب شده مسافران ساعتها و گاه یک روز را در پایانه سرگردان باشند، بخش زیادی از مسافران نیز که غیربومی مشهد هستند و جایی برای اسکان ندارند، با پهن کردن زیرانداز در گوشه و کنار پایانه مسافری، اتراق کرده اند.
البته این مشکل فقط مربوط به مقاصد منتهی به مرز و مسافران اربعین نیست، بلکه مسافران سایر استانهای کشور نیز با مشکل نبود اتوبوس و بلیت روبه رو هستند.
یکی از این مسافران اربعین گفت: حدود سه روز است در ترمینال مشهد در پی تهیه بلیت ایلام و کرمانشاه است؛ اما هیچکس پاسخگو نیست.
مسافر دیگری نیز که قصد عزیمت به شیراز را داشت، اظهار کرد: دو روز است به دنبال تهیه بلیت شیراز هستم؛ اما صندلی خالی پیدا نکرده ام و برخی نیز پیشنهاد فروش بلیت با چند برابر قیمت واقعی را بهمن داده اند.
این نابسامانی ها در پایانه های مسافربری مشهد به قدری بالا گرفته که نماینده عالی دولت در استان را نیز به صحنه کشانده تا از نزدیک به بررسی وضعیت موجود بپردازد.
مردم نباید سرگردان بمانند
استاندار خراسان رضوی با حضور در پایانه مسافری امام رضا(ع) تاکید کرد: مردم نباید سرگردان و معطل باشند و با توجه به حضور زائران در بارگاه منور رضوی و همچنین افرادی که قرار است در مراسم راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی حاضر شوند، نیاز به مدیریت میدانی دارد.
یعقوبعلی نظری افزود: لازم است در صورت نیاز از دیگر مراکز استان های کشور اتوبوس برای جا به جایی مسافران درخواست شود و از سوی دیگر اتوبوس های در اختیار شرکتها و کارخانجات دولتی و خصوصی، که امکان تردد جاده ای را دارند به این امر اختصاص یابند و از ظرفیت مینی بوس ها و یا اتوبوس های درون شهری برای سرویس دهی بین شهری در درون استان استفاده شود.
وی اضافه کرد: خروج اتوبوس خالی از پایانه مسافربری ممنوع است و هیچ اتوبوسی، بدون تایید فرماندار مشهد، حق تردد در جادههای استان را ندارد. همچنین تمام مسوولان استانی مرتبط با حوزه مسافری و زائری نیز برای هماهنگی بیشتر و رفع چالش موجود، نباید از استان خارج شوند.
همچنین استاندار خراسان رضوی، فرماندار مشهد را به عنوان نماینده ویژه استاندار برای ایجاد هماهنگی در تردد زائران حسینی و رضوی معرفی کرد و وظیفه ساماندهی تمام پایانه های ریلی، جادهای و هوایی استان برای حل مشکلات مسافران را به وی سپرد.
همزمانی اعزام موکبها و زائران اربعین، کار را سخت کرد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ازدحام جمعیت در پایانه های مسافری در روزهای اخیر ناشی از چند موضوع است، در ایام کرونا اکثر اتوبوسها تک سرنشین شدند و تعداد صندلی ها از ۴۴ صندلی به طور میانگین به حدود ۳۲ صندلی کاهش یافت، همچنین تعدادی از ناوگان نیز جذب سرویس کارخانجات و معادن شدند.
جعفر شهامت افزود: با توجه به کمبود ناوگان، با دستور استاندار و فرماندار مشهد، فراخوانی برای بازگشت ناوگان مزبور داده شد که برخی از آنها با همکاری صنایع و کارخانجات برگشتند؛ اما تعدادی نیز برنگشتند که این وضعیت، کار را سخت تر کرده است.
وی اضافه کرد: همچنین اعزام مواکب به عتبات عالیات باید زودتر از این انجام می شد؛ اما با اعزام زائران اربعین همزمان شد که این همزمانی نیز فشار را بر این حوزه مضاعف کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی ادامه داد: از سویی به دلیل اعزام ناوگان از کل کشور به مرزهای غربی، بازگشت مسافران استانهای دیگر که با اتوبوسهای غیرمشهدی به این شهر سفر کرده بودند، با مشکل روبه رو شد و باید ناوگان برای انتقال آنها تامین می شد.
شهامت افزود: با تمهیدات اندیشیده شده روزانه ۱۵ تا ۲۵ دستگاه اتوبوس برای اعزام موکب ها درنظر گرفته شده که با دستور استاندار، یک تا دو رام قطار نیز بدان اضافه شد، همچنین برای استفاده از ظرفیت ناوگان درون شهری، مساعدت لازم انجام شد.
بازار سیاه فروش بلیت و تخلفات سازمان یافته
به دنبال این وضعیت و داغ شدن بازار سیاه فروش بلیت با قیمت چند برابری در مشهد، این موضوع به صورت ویژه در دستور کار فرماندار مرکز استان خراسان رضوی قرار گرفت و وی به عنوان نماینده ویژه استاندار از شناسایی تخلفات شبکهای وسیع در حوزه حمل و نقل مسافر با ایجاد بازار سیاه در این استان خبر داد.
محسن داوری افزود: پس از بررسی دقیق در نحوه بلیت فروشی و تردد اتوبوس های برون شهری، مشخص شد این شبکه با ایجاد بازار سیاه و تداخل در حمل و نقل مسافران، به ویژه در ایام جابه جایی مسافران اربعین حسینی، تخلفات زیادی را مرتکب شده است.
وی افزود: تخلفات این شبکه، که از چند روز پیش فعال شده بود، سبب بروز بی نظمی های بسیاری در امر جابه جایی مسافران به نقاط مختلف کشور و به ویژه مسافران اربعین حسینی شده بود.
داوری ادامه داد: پرونده این شبکه متخلف با هماهنگی دستگاه قضایی و قاضی ویژه در مشهد تشکیل و حکم به زودی صادر خواهد شد و با متخلفان و اخلال کنندگان در حوزه حمل و نقل سفرهای برون شهری، به ویژه زائران اربعین و ایام دهه آخر صفر به شدت برخورد خواهد شد.
اسکان موقت زائران در پایانه امام رضا(ع)
از سوی دیگر ازدحام و حضور شبانه روزی زائران و مسافران در پایانه امام رضا(ع)، شهرداری مشهد را ناگزیر از اسکان موقت مسافران در این پایانه کرد.
مدیرعامل سازمان پایانههای مسافربری شهرداری مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ۷۰۰ زائر اربعین در دو شب گذشته در پایانه مسافری امام رضا(ع) مشهد اسکان داده شدند.
سیدمهدی کمالی افزود: پایانه مسافری محل عبور و مرور مسافر و نه مکانی برای اسکان است؛ اما با توجه به ازدحام زائران و مسافران در روزهای اخیر و به منظور رفاه آنها، از وجود برخی ظرفیت های پایانه نظیر نمازخانه برای اسکان مسافران استفاده شد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل کمبود ناوگان، تاخیر حمل و نقلی و برخی سوء مدیریتها، مسافران در روزهای اخیر مجبور به توقف در پایانه شده اند، لذا باید خدمات رفاهی به آنها ارائه شود.
مدیرعامل سازمان پایانههای مسافربری شهرداری مشهد ادامه داد: مسائل مربوط به حمل و نقل در پایانه مسافری وظیفه اداره کل راهداری است؛ اما بسترسازی فضای پایانه و ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی وظیفه ماست، از این رو برای زائران و مسافران صبحانه و شام تدارک دیده میشود، آب و آبمیوه توزیع میشود و استفاده از شهربازی نیز برای کودکان رایگان شده است.
کمالی اضافه کرد: خدمت رسانی به زائران و مسافران در زمینه اسکان موقت و پذیرایی در این ایام ادامه دارد.
انجام ۱۰۰۵ سفر از مشهد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: از هشتم تا ۱۶ شهریورماه جاری، هزار و پنج سفر از مشهد به مقصد ایلام، خوزستان، کرمانشاه، تهران و قم انجام شده است که در این اعزام ها ۳۰ هزار و ۲۵۹ مسافر جابه جا شده اند.
شهامت اضافه کرد: در همین بازه زمانی از استان خراسان رضوی به استانهای مذکور نیز هزار و ۵۹۶ سفر با جابه جایی ۴۴ هزار و ۷۸ مسافر انجام شده است.
وی ادامه داد: در ۱۶ شهریورماه نیز ۱۲۰ سفر از مشهد به مقصد خوزستان، ایلام، کرمانشاه، تهران و قم انجام شد که چهار هزار و ۲۵ مسافر در این سفرها جابه جا شدند.
تاکنون ۲۶۰ هزار و ۷۸۰ نفر از هم استانی ها در خراسان رضوی، برای زیارت اربعین در سامانه سماح نامنویسی کرده اند که مراحل ثبت نام ۲۱۰ هزار نفر آنان نهایی شده است.
منبع: ایرنا
نظر شما