تحولات لبنان و فلسطین

آغاز سفرهای آخر تابستان و نبود بلیت پرواز، تدوین نظام‌نامه پایگاه‌های میراث فرهنگی ملی و جهانی، برگشت طرح مانع‌زدایی از توسعه برق از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

آغاز سفرهای آخر تابستان/ تدوین نظام‌نامه پایگاه‌های میراثی

به گزارش قدس آنلاین، در این هفته خبر رسید که مدیرکل امور پایگاه‌های میراث ملی و جهانی گفته از ابتدای مهرماه سال‌جاری با تدوین نظام‌نامه پایگاه‌های میراث ملی و جهانی شاهد فصل جدیدی از مدیریت پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور خواهیم بود.

رضا سامه مدیرکل امور پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در جلسه کارگروه تخصصی مدیریت پایگاه‌های میراث ملی و جهانی گفت: جلسه کارگروه تخصصی مدیریت پایگاه‌های میراث ملی و جهانی به‌منظور بررسی و تدوین نظام‌نامه پایگاه‌ها برگزار شد و نقطه‌نظرات کلیدی و پیشنهادهای مربوطه برای تصمیم‌گیری توسط معاونت میراث‌فرهنگی مطرح شد.

سامه تصریح کرد: نظام‌نامه پایگاه‌ها پس از بررسی و انجام اصلاحات، توسط قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به استان‌ها ابلاغ می‌شود و از ابتدای مهرماه سال‌جاری شاهد فصل جدیدی از مدیریت پایگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور خواهیم بود.

۱۸۳ پروژه در هفته گردشگری افتتاح و به بهره برداری می‌رسد

این هفته مراسم رونمایی از پوستر هفته گردشگری با حضور فعالان و مدیرکل گردشگری در سالن اجتماعات ساختمان حج و زیارت برگزار شد. در این مراسم شالبافیان معاون گردشگری کشور به دلیل کسالت جلسه را ترک کرد و پس از آن برنامه با حضور مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری داخلی ادامه یافت.

فاطمی گفت: برنامه ریزی کردیم طی یک هفته از ۵ تا ۱۱ مهر ۱۴۰۱، برنامه‌های متنوعی که تدارک دیده شده را برگزار کنیم. رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران شعار این هفته گردشگری است. بازاندیشی در گردشگری و دوباره فکر کردن در گردشگری شعار سازمان جهانی نیز هست. این سازمان شعارش را با هدف احیای گردشگری جامعه محلی اقلیت‌ها با اولویت انعطاف پذیری اعلام کرده است و گفته که از گونه‌های در حال انقراض آداب و رسوم هر منطقه و کشور حمایت می‌کند.

فاطمی ادامه داد: حجم برنامه‌ها به گونه‌ای هست که هر استان بیش از ده برنامه را برگزار می‌کند. گردشگری کشاورزی در کردستان، جشنواره غذای جنوب شرق آسیا، جشنواره پخت جغوربغور و غیره از جمله این برنامه‌ها است. ما پیش از این برنامه گردشگری معنوی و برگزاری تورهای گردشگری خارجی را در عاشورا و تاسوعا داشتیم این برنامه‌های معنوی در هفته گردشگری نیز ادامه پیدا می‌کند.

وی گفت: دو برنامه را در حوزه گردشگری ادبی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد داشتیم. همکاری خوبی نیز با وزارت آموزش و پرورش در اعزام دانش آموزان برای بازدید از امکان گردشگری به وجود آمد. کمپین مرغک مسافر را نیز با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا کردیم. در حوزه گردشگری دریایی نیز جشنواره ساحلی مکران را در هرمزگان برگزار می‌کنیم. نشست شهرهای خواهر خونده نیز در اصفهان برگزار می‌شود.

برگشت طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق به کمیسیون انرژی

طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق به درخواست عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و دستور رئیس مجلس شورای اسلامی، به کمیسیون انرژی برگشت.

فریدون حسن‌پور رئیس کمیسیون انرژی مجلس در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از بازگشت این طرح به این کمیسیون به درخواست سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خبر داد.

در نامه رئیس کمیسیون انرژی مجلس خطاب به محمد باقر قالیباف آمده است: بازگشت به دستور جنابعالی در خصوص نامه ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ضمن تائید دغدغه‌های مذکور در نامه، پیشنهاد می‌شود مصوبه «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» برای اصلاح به این کمیسیون برگشت داده شود.

پیش‌تر علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور از مکاتبات و رایزنی در این خصوص برای حمایت از این صنعت خبر داده بود.

او پیش از این گفته بود: وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به محض اطلاع از این طرح، مکاتبات و رایزنی‌های خود را با هدف حمایت از صنعت گردشگری آغاز کرده است.

خدمت‌رسانی استان‌های معین در تعطیلات پایانی ماه صفر

این هفته همزمان با آغاز سفرهای اخر تابستان رئیس ستاد خدمات سفر از استان‌های معین و همجوار خراسان‌رضوی خواست تا برای مانور خدمت‌رسانی به مسافران تعطیلات ماه صفر آمادگی کامل و تمرکز بر نظارت تأسیسات گردشگری استان‌ها داشته باشند.

علی‌اصغر شالبافیان در نشست مجازی با مدیران کل و مقامات استانداری استان‌های معین خراسان رضوی شامل استان‌های خراسان‌شمالی، خراسان‌جنوبی، گلستان و سمنان گفت: طبق پیش‌بینی صورت گرفته از روز چهارشنبه، ۳۰ شهریور ماه جاری به مدت حداقل یک هفته شاهد پیک سفر خواهیم بود. همچنین با توجه به ارادتی که هموطنان به زیارت بارگاه امام رضا (ع) دارند، تعداد قابل توجهی از آنها به صورت پیاده یا با استفاده از امکانات حمل و نقل عمومی به سمت شهر مشهد مقدس مشرف می‌شوند.

وی افزود: بر مبنای شرایط مذکور طبق مصوبه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، استان‌های مشخص به نام استان‌های معین خراسان رضوی تعیین شدند. در این مدت توجه کشوری نیز به فرایند میزبانی پیش رو جلب شد. بر این اساس شخص معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و استانداران در ستاد مرکزی همگی تلاش کردند تا با مصوبات اجرایی و اقدامات لازم زمینه ارائه خدمات شایسته به زائرین در مسیر و در شهر مشهد مقدس فراهم شود. این جلسه نیز به منظور هماهنگی نهایی و اخذ نقطه نظرات و استماع اقدامات استان‌های معین تشکیل شده است.

شالبافیان ضمن دریافت گزارش از استان‌های معین به صورت مشخص درباره استان سمنان تاکید کرد: انتظار ما از استان سمنان این است که دستاوردهای حاصل در نوروز ۱۴۰۱، در تعطیلات ماه صفر نیز استمرار پیدا کند. چرا که استان سمنان برای نخستین بار در بهار امسال کمترین میزان سوانح جاده‌ای را ثبت کرد. این موضوع باید حتماً در برنامه ریزی‌های ستاد سفر استان لحاظ شود.

وی همچنین افزود: استان سمنان می‌تواند با همکاری پلیس راهور، اورژانس و هلال‌احمر نقش مهمی را در مسیر بازگشت زائرین و مسافران ایفا و تلاش کند موضوع اسکان اضطراری و نظارت بر کیفیت خدمات تأسیسات گردشگری در رأس امور جای گیرد و حتماً در این خصوص از اصناف یاری گرفته شود.

ثبت قالی کتیبه‌دار مسجد خضرشاه

مراتب ثبت ملی شش اثر منقول فرهنگی‌تاریخی و قالی کتیبه‌دار مسجد خضرشاه به استاندار یزد ابلاغ شد.

در نامه‌ای از سوی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی مراتب ثبت ملی شش اثر منقول فرهنگی‌تاریخی در نامه‌ای از سوی قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاون میراث‌فرهنگی به استاندار یزد ابلاغ شد.

در متن نامه علی دارابی به مهران فاطمی استاندار یزد آمده است:

در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی، مصوب آبان ۱۳۰۹ مجلس شورای ملی و نظام‌نامه اجرایی آن، مصوب ۱۳۱۱ هیئت وزرا، بند «ج» از ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب بهمن ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم از ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی، ماده ۲۲ آئین‌نامه حفاظت از میراث‌فرهنگی کشور، مصوب ۱۳۸۱ شورای امنیت کشور، فصل دوم آئین‌نامه مدیریت، سامان‌دهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی‌تاریخی منقول مجاز مصوب ۱۳۸۴ هیئت وزیران، مراتب ثبت شش اثر منقول فرهنگی‌تاریخی به شرح زیر، پس از تشریفات قانونی لازم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، اعلام می‌شود.

انفجار گسترده محل کشف مومیایی‌های طبیعی

معدن و غارهای طبیعی محل کشف اجساد مومیایی شده لاپلنگ تحت انفجارهای پی در پی قرار دارد هر چند اجساد به موزه منتقل شده ولی هنوز بررسی‌های دقیقی درباره این محل انجام نگرفته است.

آبان سال گذشته خبر رسید در روستای چاهریسه و معدن لاپلنگ اردستان استان اصفهان دو جسد در عمق حدود ۳۵ متری کوه در اثر برداشت مواد معدنی پیدا شدند.

با هماهنگی‌های انجام شده این اجساد به شهر زواره فرستاده و مشخص شد که این اجساد اهمیت زیادی دارند. چون این اجساد در یک معدن قدیمی پیدا شده بودند که از سال‌ها پی، روی و سرب از آن معدن استخراج می شده است.

مهدی مشهدی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اردستان در روایتی که آن را در سایت وزارت میراث فرهنگی نیز انتشار داده نوشته است: پس از تحویل اجساد به عوامل نیروی انتظامی؛ این اجساد با احتیاط کامل توسط کارشناسان اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اردستان به موزه شهر زواره به‌منظور بررسی و نظرات کارشناسی منتقل شد.

حالا بعد از اینکه برای خیلی‌ها مشخص شده این محدوده نیاز به کاوش و بررسی‌های علمی تر زیادی دارد اما همچنان معدن به کار خودش ادامه می‌دهد و حتی در چند روز اخیر انفجار گسترده‌ای نیز در آنجا انجام شد.

انفجارها در حالی انجام شده که داد و اطلاعات پنهان زیادی در این محدوده وجود داشته است و حتی خاک آن محدوده نیز برای بسیاری از باستان شناسان اهمیت دارد. مومیایی‌ها نیز همچنان در موزه زواره گذاشته شده اند و بررسی علمی روی آنها انجام نشده است.

بررسی‌های اولیه نشان داده این دو اسکلت مومیایی‌هایی هستند که به صورت طبیعی بوجود آمده اند چون ایرانی‌ها هیچ وقت مردگان خود را مومیایی نمی‌کردند. اما رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان گمانه زنی کرده که احتمالاً این اسکلت‌ها به صورت طبیعی مومیایی شده باشند بنابراین می‌تواند نشان از دوره جدیدی در تاریخ و تمدن چند هزارساله این منطقه باشد.

این بررسی‌های اولیه مشخص کرده یکی از این افراد بالغ و دیگری فردی نابالغ و یکی از آنها زن بوده است. اما تعیین دوره زندگی این اسکلت‌ها نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد. دوستداران میراث فرهنگی در این شهرستان می‌گویند از آنجا که قدمت محل کشف این اجساد مربوط به دوره صفویه بوده بعید نیست که این اجساد نیز دارای قدمت طولانی بوده باشند.

در این باره ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفته بود: معدن مربوط به دوره پهلوی اول بوده و برداشت روی می‌کردند، اما دچار وقفه شده بود. چندسال بعد آن را واگذار کردند، هنگام کار این دو جسد بیرون آمد و به ما خبر دادند.

برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی در مرزهای شلمچه و چذابه

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی از برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی در مرزهای شلمچه و چذابه خبر داد و گفت: این نمایشگاه‌ها با هدف تأمین سوغات زائران برپا شده است.

مریم جلالی اظهار کرد: معاونت صنایع‌دستی با آگاهی از ظرفیت‌های نهفته در این حرکت عظیم فرهنگی، برنامه‌ریزی لازم برای معرفی داشته‌های صنایع‌دستی را در دستور کار قرار داده است.

ی افزود: برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی در دو مرز شلمچه و چذابه که بیش از ۵۰ درصد زائران ایرانی و تعداد زیادی از زائران خارجی از این مرزها عبور می‌کنند، به‌طور ویژه مدنظر قرار گرفته است که این نمایشگاه‌ها از چهار روز مانده به اربعین حسینی افتتاح شده و تا دو روز پس از آن دایر خواهند بود.

جلالی ادامه داد: با توجه به اینکه در این روزها بیشترین آمار بازگشت زائران پیش‌بینی‌شده است. شرایطی فراهم شده که زائران ضمن بازدید از نمایشگاه‌های برپاشده و آشنایی با صنایع‌دستی ایرانی، بتوانند در صورت نیاز بخشی از سوغات و هدایای خود را از این نمایشگاه‌ها تأمین کنند.

معاون صنایع‌دستی کشور یادآور شد: در دو مرز شلمچه و چذابه بیش ۴۰ هنرمند آثاری از قبیل حصیربافی، لباس‌های سنتی، گلیم، کپوبافی، زیورآلات سنتی، نقاشی روی سفال، خراطی، منبت، گره‌چینی، کیف‌های سنتی، حجاری و قلاب‌بافی مربوط به استان خود را به نمایش در آوردند که با استقبال زائران و بازدیدکنندگان مواجه شده است.

غصب ۴۴ هزار سند ملکی توسط رضاخان پادشاه بادمجان‌فروش!

به مناسبت هشتاد و یکمین سالروز واقعه ۲۵ شهریور ۱۳۲۰، اشغال ایران و برکناری پهلوی اول توسط دولت‏‌های انگلیس و روس و تعیین جانشینی پسرش، نمایشگاه روایتگری «اشغال ایران، فرجام دیکتاتور» عصر روز یکشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ با حضور موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، محمدرضا ورزی دبیر شورای راهبردی مجموعه سعدآباد، جمعی از پژوهشگران تاریخ و علاقه‌مندان به تاریخ معاصر در کاخ‌موزه ملت واقع در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد افتتاح شد و تا پنجشنبه ۳۱ شهریور برپاست.

در این رویداد علاوه بر نمایش عکس‌هایی از دهه ۱۳۲۰، وقایع آن روزگار توسط توسط اساتیدی همچون خسرو معتضد و محمدمهدی عبدخدایی و پژوهشگرانی از جمله رضا حجت، جواد عربانی، مصطفی جوان، حسین مولایی و محمود ذکاوت روایتگری می‌شود.

موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: نمایشگاه «اشغال ایران، فرجام دیکتاتور» پیرامون اشغال ایران و تبعید رضاخان از ایران و جانشینی محمدرضا با اشاره انگلیس و موافقت روس‌ها است. این سومین همکاری پژوهشکده تاریخ معاصر با مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد است، ان‌شاءالله این همکاری در وقایع تاریخی و مهم دیگر همچون ۱۳ آبان، ۲۲ بهمن و سوم اسفند تداوم پیدا کند.

او با طرح این پرسش که اگر رضاخان و ارتش در برابر اشغال ایران تسلیم شدند، چرا مردم و روحانیت کاری نکردند، ادامه داد: این موضوع نیاز به واکاوی دارد، اینکه چطور ایران در کمتر از چهار روز تسلیم شد، هیچ‏گونه مقاومت نظامی انجام نشد و مردم همکاری نکردند، به‌طوری‌که آمریکایی‌ها به تمسخر از این جنگ با نام «جنگ ۸۰ ساعته» یاد می‌کنند.

تقدیر از فعالان گردشگری و دعوت از سفرا در هفته گردشگری

در این هفته مراسم رونمایی از پوستر هفته گردشگری با حضور فعالان و مدیرکل گردشگری در سالن اجتماعات ساختمان حج و زیارت برگزار شد. در این مراسم یحیی نقی زاده مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری گفت: معتقدیم به روز رسانی باید در مقررات گردشگری وجود داشته باشد ضمن اینکه کاری شود تا فعالان و حامیان را بی نیاز از حمایت‌های تسهیلاتی ببینیم.

وی افزود: حمایت‌های اصلی را باید در برنامه قانون هفتم در نظر بگیریم. ما در ارتباط با بحث هوشمند سازی نظارت نیز باید بگوییم با توجه به اینکه تعداد فعالان هر روز بیشتر می‌شود و گردشگری یک دوره رکود را تجربه کرده است نیاز هست این بخش تسهیل گری بیشتری را به خود ببیند.

نقی زاده ادامه داد: امیدواریم دو کروز در ایام جام جهانی فعالیت داشته باشند. بهانه آن برای جام جهانی است اما امیدواریم ادامه پیدا کند.

وی گفت: دو لایحه برای قانون برنامه هفتم به مجلس می‌رود. همچنین سیاست‌های تشویق گرایانه ای را پیش بینی کرده ایم لایحه قانون اهداف و وظایف وزارتخانه را نیز نوشته ایم. تقدیر از فعالان گردشگری را نیز با محوریت دانش بنیان و فعالیت‌های شاخص و جوان گرایی در پیش داریم.

حسن انصاری دبیر جامعه گردشگری الکترونیک نیز در این برنامه گفت: دعوت از بلاگرها، نشست با وزیر میراث فرهنگی و سفرا و خانواده‌هایشان در دستور کار جامعه گردشگری الکترونیک است. نیاز هست با بهره گیری از شعار بازنگری، بتوانیم برای تولد دوباره گردشگری کشور تلاش کنیم.

رفتاری عضو جامعه تورگردانان کشور نیز گفت: تقدیر از پیشکسوتان تورهای ورودی، دعوت از سفرای کشورهای اروپایی، صحبت با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی، از جمله برنامه‌های جامعه تورگردانان است.

نبود بلیت هواپیما برای آخرین سفرهای تابستانی

هفته اول مهر ماه آخرین فرصت تعطیلات تابستانی برای سفرهای خانوادگی است این فرصت با چند روز تعطیلی وسط هفته فراهم شده اما برای استفاده از این زمان، گردشگران داخلی با مشکل نبود سیستم حمل و نقل هوایی رو به رو شده‌اند.

همیشه متولیان سفر شعار می‌دهند؛ برنامه‌ریزی قبل از سفر به خصوص ایام تعطیلات انجام شود تا مسافر به مشکل برنخورد. اما این بار درحالیکه مردم پس از یک دوره بلند مدت درگیری با کرونا، ایام ماه رمضان و عزاداری‌های ماه محرم و صفر قصد مسافرت کرده‌اند، بلیت هواپیما پیدا نمی‌کنند این نبود بلیت در مسیرهای پرتردد و طولانی بیشتر مشهود است. با این وجود می‌توان گفت به سختی شاید هفته‌ای یک پرواز برای مسیرهای کوتاه بین شهرها بتوان پیدا کرد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.