به گزارش قدس آنلاین، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبهای با پایگاه the world درباره مسائل مختلف مربوط به ایران از جمله مذاکرات رفع تحریمهای وین اظهارنظر کرده است.
مالی که مذاکرهکننده ارشد آمریکا در مذاکرات رفع تحریمها است از تحریمهای اخیر اعمالشده علیه ایران، از جمله تحریم پلیس امنیت اخلاقی ایران حمایت کرده است. او علیرغم این گفته که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا دنبال تغییر حکومت ایران نیست.
مالی در پاسخ به این سوال که آیا مذاکرات رفع تحریمها به بنبست برخورد کرده است گفت: "ما یک ماه پیش تصور میکردیم به توافق نزدیک هستیم و بعد از آن ایران- به دلایل خودش و دلایلی که باید از آنها پرسید- شروع به طرح مسئلهای کرد که هیچ ارتباطی با توافق ندارد و مربوط به تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی از فعالیتهای گذشته ایران و وجود ذرات اورانیوم در چند سایت است."
جمهوری اسلامی ایران میگوید از آنجا که مسائل پادمانی میتوانند بهانههای فشار بر ایران در صورت حصول هر گونه توافق هستهای را فراهم کنند، بدون بستن پرونده مربوط به آنها توافق نخواهد توانست زمینههای انتفاع اقتصادی برای ایران را ایجاد کند.
در سالهای گذشته آژانس بینالمللی انرژی اتمی برخی از ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را تکرار کرده و باعث فشار بر ایران بر مبنای آن ادعاها شده است.
وی گفت: "بنابراین، بدون اینکه بخواهم وارد جزئیات شوم میگویم چیزی که ایران خواسته این است که ما، یعنی آمریکا و کشورهای اروپایی روی آژانس فشار اعمال کنیم تا پرونده این تحقیقات مختومه شوند. این مسئله هیچ ارتباطی با توافق ندارد، ضمن اینکه ما هم این کار را انجام نخواهیم داد."
در حالی که منابع مختلف تصریح دارند که خروج آمریکا از برجام و عدم عمل این کشور به تعهداتش عامل اصلی وضعیت فعلی برجام بوده است رابرت مالی گفت: "این وضعیتی است که الان با آن مواجه هستیم ولی این سد، چیزی است که تنها ایران میتواند آن را بردارد."
رابرت مالی همچنین گفت در صورت حصول توافق برای بازگشت آمریکا به برجام، واشنگتن نمیتواند تضمین دهد دولت بعدی این کشور از آن خارج نخواهد شد. او گفت:"من میتوانم درک کنم چرا آنها این تضمین را میخواهند اما ما از لحظه شروع این مذاکرات در حدود یک سال و نیم پیش گفتیم که سیستم ما به این شکل کار نمیکند."
وی اضافه کرد: "اگر رئیسجمهوری آینده در اقدامی بیپروا و به صورت یکجانبه تصمیم بگیرد که علیرغم اثربخشی توافق از آن خارج شود، ما هیچ کاری نمیتوانیم برای متوقف کردن آن انجام دهیم."
رابرت مالی در ادامه به بیاساس بودن ادعاها درباره اینکه ایران قصد ساخت سلاح هستهای دارد نیز اذعان کرد. او در پاسخ به این سوال که آیا ایران مصمم به ساخت سلاح است گفت: "بدون استناد به آنچه جامعه اطلاعاتی در این خصوص خواهد گفت، میتوانم بگویم که فکر میکنیم در مقطع فعلی به نظر نمیرسد ایران تصمیمی برای دستیابی به سلاح هستهای گرفته باشد."
نظر شما