تحولات منطقه

سادگی است اگر فکر کنیم به صف شدن سلبریتی‌های هالیوود در حمایت از زنان ایرانی اتفاقی یا از سر دلسوزی است، آن هم در شرایطی که در کشورهای دیگری همچون عربستان، افغانستان و... آشکارا زنان مورد ظلم قرار می‌گیرند. ماجرا جایی جالب می‌شود که این افراد حتی در برابر ظلم‌هایی که در کشورهای غربی رخ می‌دهد نیز سکوت می‌کنند. ماجرای قتل عام کودکان یتیم کانادایی یا رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با سیاهپوستان نمونه‌ای از این اتفاقات است که گویی در نظر آن‌ها چندان اهمیت ندارد و انسان دوستی‌شان را قلقلک نمی‌دهد.

حمایت یا دلالی؟ / پشت صحنه حمایت سلبریتی‌های هالیوود از آشوب‎‌های اخیر
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، هر نظمی یک ناظم دارد، این جمله و مفهوم آن، آن قدر بدیهی است که از بسط و تفسیر آن خودداری می‌کنم. اما می‌خواهم کمی عمیق‌تر به آن فکر کنید و به عنوان یک پیش فرض، آن را در ذهنتان نگه دارید.

وقایع و اتفاقات اخیر کشور را مرور کنید؛ ماجرای فوت مهسا امینی و به دنبال آن شعار زن، زندگی آزادی نه فقط در داخل کشور،که در بیرون مرزها هم به ترند اول شبکه‌های اجتماعی و محافل گوناگون بدل شد. در پی موجی که به راه افتاد بسیاری از سلبریتی‌های آنور آبی، با فالوورهای میلیونی و پیج های پر بازدید شروع به حمایت از این ماجرا کردند. افرادی که نامشان برای همه آشناست، از کیم کارداشیان گرفته تا جاستین ببر و آنجلینا جولی. اما بد نیست به این بهانه نگاهی به گذشته این افراد بیندازیم.

حمایت یا دلالی؟ / پشت صحنه حمایت سلبریتی‌های هالیوود از آشوب‎‌های اخیر

کیم کارداشیان، متولد ۱۹۸۰ در کالیفرنیا است. برای معرفی بیشتر او نمی‌دانم از کدام عنوان باید استفاده کرد؛ مدل، بازیگر، صاحب برند آرایشی ، یا هیچکدام؟! اما دلیل اصلی شهرت او به انتشار یک فیلم برمیگردد. در فوریه سال ۲۰۰۷ فیلمی از رابطه شخصی کیم کارداشیان و یک خواننده آمریکایی به صورت گسترده منتشر شد. به دنبال آن کیم از شرکتی که مسئول پخش فیلم بود به بهانه تعرض به حریم شخصیش شکایت کرد. اما کمی بعد در توافقی با شرکت، در ازای دریافت ۵ میلیون دلار اجازه پخش قانونی فیلم را صادر و از شکایت خود صرف نظر کرد!

این شهرت بادآورده نه تنها برای کیم کارداشیان که برای همه خانواده او منفعت داشت. از ساخت سریال اختصاصی گرفته تا برند لوازم آرایشی و...، همه و همه زیر سایه انتشار این فیلم میسر شد! از طرفی با گسترش فضای مجازی ، اینستاگرام نیز به منبع درامدی برای آن‌ها بدل شد. براساس گفته بیزنس اینسایدر در سال ۲۰۱۸ کارداشیان برای هر پست و استوری تبلیغاتی در اینستاگرام مبلغی معادل ۷۲۰هزار دلار دریافت می‌کرد! اگر فرض را بر این بگذاریم که کارداشیان به خواست خودش به حمایت از مردم ایران پرداخته، چطور تا به حال یک استوری یا پست از پیجش را برای حمایت از دختران افغانی، یمنی یا فلسطینی خرج نکرده است؟ آنهم درحالی که متحمل ظلمی آشکار هستند.

حمایت یا دلالی؟ / پشت صحنه حمایت سلبریتی‌های هالیوود از آشوب‎‌های اخیر

فرد دیگری که نامش در میان حمایت کنندگان از آشوب ‌های اخیر به چشم می‌خورد، بلا حدید است. مدل فلسطینی تبار ساکن آمریکا که از پدری مسلمان و فلسطینی و مادری هلندی زاده شد. بلا حدید در حالی برای مهسا امینی استوری و پست گذاشته بود که کمی پیش تر شیرین ابوعاقله خبرنگارفلسطینی و هموطن او، با گلوله مستقیم سربازان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، اما این مدل آمریکایی کوچکترین واکنشی به این واقعه تلخ نداشت. البته ناگفته نماند که حدید پیش‌تر اعلام کرده بود که حاضر است به بهای حمایت از فلسطین شغلش را رها کند یا علاقه مند است در فرهنگ اسلامی بزرگ شود که با واکنش شدید طرفداران و نزدیکانش روبه‌رو شده بود و گویا بعد از آن ترجیح داده سکوت کند!

حمایت یا دلالی؟ / پشت صحنه حمایت سلبریتی‌های هالیوود از آشوب‎‌های اخیر

جاستین بیبر خواننده مشهوری که اتفاقا محبوب عده زیادی از نوجوانان هم هست ،برای حمایت از زنان ایرانی و در محکومیت خشونت عکس مهسا امینی را در صفحه ۲۵۰ میلیونی خود استوری کرد. درحالی که خودش به علت رانندگی در حالت مستی محکوم و به خاطر خشونت و پرخاشگری مجبور به گذراندن دوره‌های کنترل خشم شده بود!

وحشی گری و ظلم رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین بر هیچ کس پوشیده نیست اما با این حال بد نیست بدانید که جاستین بیبر در سال ۲۰۱۱ در اسرائیل کنسرتی برگزار کرد و در حاشیه آن ۷۰۰ بلیط رایگان در اختیار کودکان ساکن در مناطق اشغالی قرار داد. مدیر برنامه‌های او می‌گوید: در همین سفر او قرار بود با کودکان اسرائیلی آسیب دیده از حملات حماس و همچنین شخص نتانیاهو دیدار کند!

حال به اول گزارش برگردیم؛ "هر نظمی، ناظمی دارد". سادگی است اگر فکر کنیم به صف شدن سلبریتی‌های هالیوود در حمایت از زنان ایرانی اتفاقی یا از سر دلسوزی است، آن هم در شرایطی که در کشورهای دیگری همچون عربستان، افغانستان و... آشکارا زنان مورد ظلم قرار می‌گیرند. کدام یک از این بازیگران، خواننده‌ها یا سلبریتی‌ها تاکنون برای کشته شدن دختران افغانی و فلسطینی استوری گذاشتند؟ این صف عریض و طویل حمایت سلبریتی‌ها تابه حال چرا در جهت حمایت از زنان عربستانی تشکیل نشده است؟ ماجرا جایی جالب می‌شود که این افراد حتی در برابر ظلم‌هایی که در کشورهای غربی رخ می‌دهد نیز سکوت می‌کنند. ماجرای قتل عام کودکان یتیم کانادایی یا رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با سیاهپوستان نمونه‌ای از این اتفاقات است که گویی در نظر آن‌ها چندان اهمیت ندارد و انسان دوستی‌شان را قلقلک نمی‌دهد.

باید به افرادی که برای حمایت کیم کارداشیان سر و دست می‌شکستند یادآور شد که این فرد، همان کسی است که بی هنری و بی استعدادی‌اش تا دیروز مورد تمسخر همه بود. همان کسی که معتقد بودید مسیر نادرستی را برای دختران جوان ترسیم کرده. حالا چطور استوری این چنین شخصی میتواند خوشحالتان کند؟

انتهای پیام/

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.