تحولات منطقه

با مشارکت آستان قدس رضوی و سرمایه‌گذاران چینی و حمایت و پشتیبانی وزارتخانه‌های امور خارجه و اقتصاد دولت سیزدهم، قرارداد احداث مرکز بین‌المللی لجستیک در منطقه ویژه اقتصادی سرخس با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون یوآنی چینی‌ها به امضاء رسید.

سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون یوآنی چینی‌ها در سرخس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، با امضای قرارداد بین آستان قدس رضوی و سرمایه گذار چینی، بزرگ‌ترین مرکزترانزیت و تهاتر کالا از طریق گذرگاه جنوبی چین به اروپا در منطقه ویژه اقتصادی سرخس فعال خواهد شد.

ایجاد «مرکز لجستیک» با ظرفیت تخلیه و بارگیری روزانه ۵۰۰ کانتینر

مالک رحمتی در مراسم امضای این قرارداد، اظهار کرد: مرکز لجستیک بین‌المللی منطقه سرخس با محوریت ایجاد سایت کانتینری در زمینی به وسعت ۳۵ هکتار با ظرفیت تخلیه، بارانداز و بارگیری ۵۰۰ کانتینر در هر شبانه‌روز و ۶۶۰ هزار TEU (واحد شمارش بار کانتینر) در سال احداث خواهد شد.

وی ادامه داد: فاز نخست اجرای این طرح که مربوط به حوزه احداث و راه‌اندازی است، با ۴۰۰ میلیون یوان سرمایه‌گذاری اولیه آغاز خواهد شد و در فاز دوم نیز ایجاد سایت تهاتر کالاهای ایران و چین و در فاز سوم ایجاد شهرک بزرگ صنایع با مشارکت سرمایه‌گذاران چینی تعریف شده است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: ایجاد این پارک لجستیکی می‌تواند ظرفیت ترانزیتی مرز سرخس را در سال اول به بیش از ۲۰ میلیون تن در سال برساند که با این اتفاق علاوه ‌بر ارزآوری، شاهد ایجاد بستری مهم به منظور توسعه و اشتغال در شمال شرق کشور خواهیم بود.

همکاری وزارت امورخارجه، وزارت اقتصاد و آستان قدس رضوی

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه توان و ظرفیت ترانزیت در مناطق ویژه اقتصادی را یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین سیاست‌های دولت سیزدهم برشمرد و گفت: پروژه بزرگ پارک لجستیک بین‌المللی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس، نمونه‌ای از فعالیت‌های موفق در دولت سیزدهم است که دو وزارتخانه مهم امور خارجه و اقتصاد، با محوریت آستان قدس رضوی این موضوع را پیگیری کرده و به سرانجام رساندند.

حمایت دولت برای ایجاد کریدور چین-اروپا از مسیر سرخس

صفری ضمن اعلام حمایت و پشتیبانی کامل دولت از ایجاد گذرگاه چین و اروپا از طریق سرخس گفت: تعیین تعرفه‌ها، صدور ویزای رانندگان ناوگان حمل و نقل، ایجاد زیرساخت‌های لازم و ارائه خدمات گمرکی، چهار محوری است که با هماهنگی کامل بین کشورهای طول مسیر از جمله قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان در حال انجام است و این روند تا حصول نتیجه کامل ادامه خواهد داشت.

هدف‌گذاری تحقق ۲۰ میلیون تن ترانزیت

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به هدفگذاری های انجام شده در این همکاری ها نیز اشاره و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از طریق ایجاد و تقویت این کریدور، ظرفیت ۲۰ میلیون تنی ترانزیت از مسیر چین- سرخس-ترکیه به طور کامل محقق شود.

علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز، پروژه ایجاد مرکز بزرگ لجستیک بین‌المللی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس را یکی از نمونه کارهای موفق در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: در این پروژه با هماهنگی دولت، هدایت سرمایه‌گذار خارجی به سرمایه‌پذیر قابل اتکا و اعتماد، یعنی آستان قدس رضوی انجام شده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha