تحولات لبنان و فلسطین

چند سالی است که مشکل درمان و داروی جانبازان و جامعه ایثارگری به دردی مزمن تبدیل شده به‌طوری که با حذف ارز ترجیحی از دارو و گران شدن هزینه‌های درمان، بیمه دی از ابتدای امسال تاکنون به دلیل طلبی که از بنیاد شهید دارد بدهی خود را به داروخانه‌ها و مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت نکرده و حالا این مراکز قادر به ارائه خدمات به جانبازان و ایثارگران نیستند.

دست بسته داروخانه‌ها برای خدمت به جانبازان

داروخانه‌ها توان ارائه خدمت به جانبازان را ندارند
آذر بردبار، رئیس هیئت مدیره انجمن حامی خورشید (انجمن ویژه بانوان جانباز و ایثارگر استان فارس) در این خصوص به ما می‌گوید: حدود یک سال است به دلیل بدهی بنیاد شهید به بیمه دی، مراکز درمانی و دارویی طرف قرارداد این بیمه از ارائه خدمات با کیفیت و به‌موقع به جانبازان خودداری می‌کنند.
وی می‌افزاید: پیش از اینکه خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران زیر پوشش
بیمه تکمیلی دی باشند، زیرپوشش بیمه تکمیلی ایران بودند، اما با تغییر این بیمه، مشکلات جانبازان آغاز شد و با وجود آنکه بارها به بنیاد شهید مراجعه کردیم و حتی مسئولان بیمه دی در جلسه‌ای وعده رفع مشکلات را داده‌اند، اما متأسفانه نه تنها مشکلات رفع نشده بلکه شرایط بدتر شده است، به‌طوری که با توجه به افزایش حداقل ۶ برابری قیمت دارو، اگر جانبازان توان پرداخت هزینه درمان را نداشته باشند نمی‌توانند اقدام به درمان کنند چرا که ابتدا باید هزینه درمان خود را بپردازند، سپس فاکتور را به بیمه تکمیلی ارائه دهند تا پس از چند ماه، بیمه تکمیلی دی با کم کردن فرانشیز، بخشی از هزینه را به آن‌ها پرداخت کند.
بردبار اضافه می‌کند: علاوه بر این، به‌تازگی برخی داروخانه‌ها عنوان می‌کنند جانبازان در طول ماه فقط یک‌بار می‌توانند تحت پوشش بیمه تکمیلی دی دارو دریافت کنند و اگر در یک ماه دوبار به پزشک مراجعه کنند باید هزینه داروی نسخه دوم را از جیب خود پرداخت کنند. در حالی که از ابتدا قرار بود بیمه دی باقیمانده هزینه بیمه پایه را پرداخت کند و در صورتی که جانبازان داروی خود را از داروخانه‌های غیرطرف قرارداد بیمه دی تهیه کنند با ارائه فاکتور به نمایندگی بیمه، طی ۱۶ روز هزینه پرداخت شده را به حساب آن‌ها واریز کند، اما متأسفانه تاکنون هیچ یک از این دو مهم تحقق نیافته است.

بدقولی بیمه دی
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز ضمن تأیید این مطلب به ما می‌گوید: بیمه دی هنگام قرارداد با داروخانه‌ها متعهد شد یک ماهه با داروخانه‌ها تسویه حساب کند و سپس در قراردادهای بعدی این مدت را به سه ماه افزایش داد، اما در حال حاضر بیش از ۶ ماه است به داروخانه‌ها بدهی دارد و دلیل پرداخت نکردن بدهی خود را بدهی بنیاد شهید به این بیمه عنوان می‌کند، در حالی که از نظر داروخانه‌داران این پاسخ منطقی نیست چون این بیمه دی است که با داروخانه‌ها قرارداد بسته و باید تعهدات خود را پرداخت کند و در واقع بیمه دی طرف قرارداد داروخانه‌هاست نه بنیاد شهید.
سیدعلی فاطمی ادامه می‌دهد: همچنین فرایندی که برای ثبت نسخه‌های بیمه دی داخل سامانه این بیمه وجود دارد در مقایسه با سایر بیمه‌ها که اغلب بیمه پایه هستند و داروخانه‌ها با آن‌ها قرارداد دارند پیچیده‌تر است و زمان بیشتری صرف ثبت این نسخه‌ها می‌شود، به‌طوری که باید علاوه بر فاکتور دارو، از نسخه هم پرینت گرفته شود، بدون توجه به اینکه ماهیت نسخه الکترونیک، حذف نسخه کاغذی بود، اما متأسفانه اغلب بیمه‌های تکمیلی به‌ویژه بیمه دی الزام کرده‌اند برای تأیید نسخه، باید پرینت نسخه الکترونیک هم گرفته شود. در حالی که امکان اشتباه داروخانه‌داران در این فرایند پیچیده زیاد است و در نسخه‌های بیمه‌شدگان دی، کسری‌های بیشتری در مقایسه با سایر بیمه‌ها به داروخانه‌ها تعلق می‌گیرد. بدتر از همه بدقولی این بیمه دربرابر تعهداتش با داروخانه‌هاست که موجب شده اکنون بسیاری از داروخانه‌ها تمایلی به همکاری با بیمه دی نداشته باشند، چرا که برخی داروخانه‌ها بیش از
۷۰۰میلیون تومان از بیمه دی طلب دارند که با اجرای طرح دارویار فشار بر داروخانه‌ها افزایش یافته و تأخیر پرداخت در مطالبات داروخانه‌ها ضرر سنگینی به آن‌ها می‌زند.
وی تصریح می‌کند: با توجه به اینکه بیشتر جانبازان مبتلا به بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج هستند و داروهای آن‌ها جزو داروهای خاص و گرانقیمت است در صورت اعمال نشدن بیمه تکمیلی، پرداخت همان سهم حدود ۳۰درصد بیمه شده هم برای این عزیزان زیاد است و به لحاظ اقتصادی زیر فشار قرار دارند و شایسته است بنیاد شهید چاره‌ای برای رفع این مشکل بیندیشد.

پیش‌بینی بودجه برای بیمه تکمیلی جانبازان
همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه تاکنون هر بیمه‌ای که به عنوان بیمه تکمیلی با بنیاد شهید و امور ایثارگران همکاری داشته به دلیل پرداخت نکردن به‌موقع بدهی بنیاد دچار مشکل شده و اکنون بیمه دی نیز مبلغ قابل توجهی از بنیاد شهید طلبکار است، می‌گوید: با توجه به بدهی قابل توجه بنیاد شهید به بیمه دی، طبیعی است این بیمه توان پرداخت بدهی خود به داروخانه‌ها را نداشته باشد. بنابراین ضرورت دارد این مهم از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران تعیین تکلیف شود تا با پرداخت بدهی بیمه دی به داروخانه‌ها مشکل تأمین داروی جانبازان و خانواده شهدا رفع شود.

خبرنگار: اعظم طیرانی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.