به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا حاجی بابایی در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل چهل و چهارم(۴۴) قانون اساسی مبنی بر نحوه عملکرد دستگاههای مسئول در خصوص بند(الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور در صحن مجلس گفت: در سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی در اولین سال کاری خود اقدام بزرگی را انجام داد و یکباره عدد بند الف تبصره ۱۸ را که از بند ۱۸ تبصره ۱۴ نشأت میگرفت به ۳۲ هزار میلیارد تومان(همت) افزایش داد و این اعتبار برای اشتغال اختصاص داده شد و قرار شد که این رقم بصورت تلفیقی با بانکها به ۷۵ همت افزایش یابد. از ۳۲ همت، ۱۹ همت تخصیص یافت که از این میزان نیز متاسفانه ۱۳ همت تا ماه مرداد به دست مجریان رسیده است.
وی اظهار کرد: درباره علت تحقق کم این اعتبارات ممکن است دولت بگوید که منابع نداشته است، این درحالیست که بر اساس گزارش دیوان محاسبات در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیارد دلار از فرآورده های نفتی صادراتی به حساب خزانه داری واریز نشده است که اگر این اتفاق میافتاد، چیزی حدود ۵۰ همت میشد و اعتبارات تبصره ۱۸ تحقق مییافت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تاکید کرد: موضوع ما با دولت و مجلس این است که باید دست به دست هم بدهیم و رونق تولید داشته باشیم و اشتغال ایجاد و مشکلات تورمی کشور را برطرف کنیم.
حاجی بابایی گفت: در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار مجلس بودجههای تولید را استانی کرد و باید بصورت میانگین به هر استان ۲۲۰۰ همت پرداخت شود؛ همچنین ۳۰ همت برای مسکن تعیین یافت و تا امروز باید به هر استان ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت میشد. باید در هر استان نیز حدود ۸۰۰ میلیارد تومان وام تولید تا امروز پرداخت میشد اما گزارشهای ما حاکی از آن است که در کل کشور از این مبلغ فقط ۳۷۰ میلیارد تومان آن هم طی ۱۰ روز گذشته پرداخت شده است؛ معنای آن این است که اعتبارات اشتغال ما صفر است.
نماینده همدان ادامه داد: متأسفانه وقتی از این مسائل صحبت می شود گفته میشود که منابع تحقق پیدا نکرده است اما من میگویم که منابع تحقق پیدا کرده است و تا پایان آبان ماه ۵ میلیارد دلار فرآورده نفتی داریم اما آنچه تحقق یافته و طی امروز و فردا وارد صندوق میشود بر اساس گزارش بانک مرکزی چیزی حدود ۱۲۶ همت است. با دلیل و برهان قاطع میگویم که در سال ۱۴۰۱ منابع تبصره ۱۴ بصورت ۱۰۰ درصد تحقق مییابد. ما به دولت گفتیم که در تبصره ۱۴ برای یارانه ها ۳۱۳ همت خرج کند اما در این زمینه ۴۸۰ همت پیشبینی شده است که این موجب صفر شدن بودجه اشتغال در منابع عمومی و منابع تبصره ۱۴ شده است که در بودجه مجلس اینگونه نبوده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با تاکید بر اینکه مصوبه مجلس در زمینه بودجه باید عملیاتی شود، گفت: هر جای بودجه را که نگاه می کنیم میبینیم که قانون اجرایی نشده است؛ پس ما بودجه را برای چه مینویسیم؟ از رییس مجلس میخواهم که برنامه متونی تدوین کند تا با دوستان دولت بنشینیم و روی این موضوع بحث و گفت و گو کنیم تا به نتیجهای برسیم که چقدر از منابع تحقق یافته و چرا باید پول فرآوردهها واریز نشود و در جای دیگری در دولت هزینه شود.
حاجی بابایی در پایان تاکید کرد: مردم بدانند کسی این منابع را جای دیگری نبرده است و همه اش برای مملکت هزینه شده است اما اعتراض ما این است که چرا برای آنچه تعیین شده، پرداختنشده است.
نظر شما