به گزارش قدس آنلاین؛ «عون ذیاب» وزیر منابع آبی و آبخیزداری عراق با هشدار درباره تغییرات شدید آب و هوایی، در خصوص تبعات آن بر روی کشور عراق و به خصوص شهر بصره هشدار داد.
او گفت که گزارشهای بینالمللی پیشبینی میکنند که شهر بصره تا سال ۲۱۰۰ به دلیل بالا آمدن آب خلیج فارس زیر آب فرو خواهد رفت. شهر بصره بین ۲.۵ الی ۴.۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
وی درباره بحران کم آبی در عراق نیز گفت که این کشور بیش از گذشته به رهاسازی آب از سوی ترکیه نیاز دارد و با بارشهای بسیار کم، کم آبیها موجب مشکلات عدیده بهداشتی، کشاورزی و زیست محیطی خواهد شد.
به گفته او عراق جزو پنج کشور جهان در زمره بیشترین آسیب دیدگان از تغییرات آب و هوایی قرار دارد.
القدوری افزود: «بسیاری از گزارشهای بینالمللی میگویند که تا سال ۲۱۰۰ به دلیل ذوب شدن یخ قطبها به خصوص قطب جنوب، باید منتظر زیر آب رفتن یک سوم خشکیها بر روی زمین باشیم و در صورتی که متوسط سطح آب بین ۲۵ الی ۳۰ متر افزایش یابد، تمامی شهرهایی که بین ۰ الی ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند با خطر غرق شدن مواجه خواهند بود».
به گفته این کارشناس عراقی، تغییرات سریع آب و هوایی چه بسا که تاریخ این رویداد را نزدیکتر کند و یکی از اصلیترین منابع تهدید، یخچال توئیتز (Thwaites) که به عنوان یخچال «روز قیامت» شناخته میشود و در غرب قطب جنوب ۱۲۵ کیلومتر عرض دارد که ذوب شدن این یخچال که به اندازه وسعت انگلیس است، آب اقیانوسها را به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داد.
نظر شما