به گزارش قدس آنلاین، صندوق بین المللی پول پیش بینی خود را درباره رشد جهانی کاهش داد و در آخرین گزارش خود که برای نشست آتی گروه 20 گردآوری شده است، تأکید کرد که چشم انداز اقتصاد جهان "تیرهتر" از آن چیزی است که قبلاً انتظار میرفت.
صندوق بینالمللی پول از ماه ژانویه پیش بینی خود را برای رشد اقتصاد جهانی در سال 2023 به تدریج کاهش داده است. این صندوق در ژانویه رشد 3.8 درصدی را پیش بینی کرده بود.
این صندوق پیشبینی خود را از 2.9 درصد در ژوئیه به 2.7 درصد در ماه اکتبر کاهش داد و گفت: ما پیش بینی میکنیم (اقتصاد) کشورهایی که بیش از یک سوم تولید جهانی را به خود اختصاص میدهند در بخشی از سال جاری یا سال آینده (میلادی) منقبض شود.
تحلیلگران هشدار دادهاند که درپی جنگ اوکراین و تورم شدید، 25 درصد احتمال برای نزولی شدن و رسیدن نرخ رشد اقتصاد جهانی به کمتر از 2 درصد وجود دارد.
صندوق بینالمللی پول همچنین تأکید کرد که در ماههای اخیر وخیمتر شدن شاخصهای مدیریت خرید (PMI) که طیفی از اقتصادهای گروه 20 را دنبال میکند، وجود داشته است.
تریگوی گودموندسون، اقتصاددان بخش تحقیقات صندوق بینالمللی پول، روز یکشنبه در یک مطلب اینترنتی نوشت: چالشهایی که اقتصاد جهانی با آن مواجه است بسیار زیاد است و شاخصهای اقتصادی ضعیف نشاندهنده چالشهای بیشتر پیشرو هستند.
بر اساس این گزارش، بحران هزینه های زندگی، ناشی از تورم مارپیچ مواد غذایی و سوخت، همچنان به مصرف کنندگان در سراسر جهان ضربه می زند.
به گفته تحلیلگران صندوق بین المللی پول، رشد قیمتها باعث افزایش نرخ بهره بانکی شده و وام ها را گرانتر کرده است. آنها از سیاستگذاران خواستند که همچنان مهار تورم را در اولویت اقدامات خود قرار دهند چرا که بیشترین آسیب را به «گروههای آسیبپذیر» وارد میکند.
نظر شما