تحولات لبنان و فلسطین

متخصص بیماری های عفونی: احتمال ابتلا به بیماری های توموری در افرادHIV  مثبت نسبت به سایرین بیشتر است. طول عمر بیماران مبتلا به ایدز بیشتر شده است. 

 افزایش طول عمر مبتلایان ایدز / آیا ایدز خطر سرطان را افزایش می دهد؟ 

H.I.V یا همان ایدز یک معضل بهداشتی در سراسر جهان محسوب می شود. بیماری که تمام ملت ها نیاز جدی به آموزش و پیشگیری نسبت به آن دارند. افراد مبتلا به ایدز معمولا بیماری خود را از ترس رفتارهای جامعه پنهان می‌کنند. بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران تنها ۴۰ درصد مبتلایان به ایدز در ایران شناسایی شده اند. در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ راه احتمالی انتقال HIV در ۱۴.۱ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۷.۱ درصد روابط جنسی، ۱.۳ درصد مادر به کودک و در ۲۷.۵ درصد هم راه احتمالی ابتلا بیان نشده است و این زنگ خطری جدی است برای مسئولان تا با به کارگیری شیوه های بیماریابی نوین نسبت به همه گیری این ویروس اقدامی انجام دهند.

شاهین قاسمی، متخصص عفونی بیمارستان نیایش تهران درباره آمار رسمی این بیماری در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین گفت: آمار رسمی بیماری ایدز ۴۳ هزار نفر است، اما به علت پنهان کاری افراد مبتلا، در جامعه ما آمار غیر رسمی نمایانگر عدد وسیع تری است. بیشترین درصد ابتلا به بیماری ایدز از طریق رابطه جنسی است. بعد از این مورد بیشترین درصد متعلق به تزریق و اعتیاد است که البته در سال های اخیر شاهد کاهش ابتلا به ایدز از طریق اعتیاد بوده ایم.

استاد بازنشسته دانشگاه ایران عنوان کرد: وضعیت دارو و درمان این بیماری در کل جهان نسبت به سال های گذشته در حال پیشرفت و تکامل است. طول عمر بیمارانH.I.V بسیار بیشتر شده اما هنوز دارویی که به طور کامل این بیماری را ریشه کن کند کشف نشده است. وی از قیمت دقیق داروهای ایدز اظهار بی اطلاعی کرد و افزود: در مورد هزینه های دارو ایدز اطلاع دقیقی ندارم در این حد می دانم که هزینه ها بالاست. وزارت بهداشت باید هزینه داروها را کاهش دهد تا مردم زودتر و بهتر به درمانشان بپردازند و از آسیب های اجتماعی جلوگیری شود.

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا فرد مبتلا به ایدز دچار دیابت و سایر بیماری های غیرواگیری هم می شود بیان کرد: بیماران H.I.V به واسطه سیستم بدنی ضعیفی که پیدا می کنند بسیار مستعد بیماری های توموری و خونی مثل لنفوم می شوند. در واقع احتمال درگیری آنها با بیماری های سرطانی به شدت بالا می رود اما نسبت به سایر بیماری های غیر واگیردار مثل دیابت، تفاوتی بین یک فردH.I.V مثبت با یک فرد عادی نیست.

متخصص عفونی بیمارستان عرفان درباره عوارض روحی و اختلالات شخصیتی ایدز گفت: ایدز تاثیر مستقیم بر روی سیستم اعصاب مرکزی می گذارد؛ موجب پیدایش مشکلات روحی و عصبی در مغز می شود. یکی از مهم ترین عوارضی که H.I.V برای فرد مبتلا به وجود می آورد مننژیت و عفونت های مغزی است. مشکلات متعدد دیگر از جمله تغییرات خلق و خو و تغییرات رفتاری هم معضل دیگری برای این بیماران است. گاهی هم بیمار دچار افسردگی ترس از زنده ماندن و آینده خود می شود.

استاد بازنشسته دانشگاه ایران در خاتمه اظهار کرد: هنوز هم در جامعه باید در مورد بیماری ایدز و راه های انتقال آن اطلاع رسانی گسترده انجام شود. خجالت ندارد، این خجالت دارد که از ترس به موضوع ایدز نپردازیم و بیماری گسترده شود. باید به وضوح به این بیماری بپردازیم و بیماریابی گسترده تر شود. مسئله اصلی مسئله فرهنگی و اقتصادی است، تا مشکلات اقتصادی هست آمار ابتلا به ایدز در جامعه ما کم نخواهد شد.

خبرنگار: لیلا نوعی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.