تحولات لبنان و فلسطین

در دوران پس از انقلاب، در سازمان صدا و سیما به همکاری واحد موسیقی سازمان درآمد و در زمینه سرود سازی خصوصاً سرودهای دفاع مقدّس فعال شد. سرود معروف «امریکا امریکا مرگ به نیرنگ تو» یکی از معروف ترین آثار وی به شمار می آید.

خواننده «امریکا امریکا مرگ به نیرنگ تو» درگذشت/ صدای نغمه‌خوان انقلاب فردا در تبریز تشییع می‌شود
به گزارش قدس آنلاین شادروان اسفندیار قره باغی اول بهمن ماه سال ۱۳۲۲ در شهر تبریز محلّه مقصودیه، کوچه قره باغی متولد شد. پدرش قلی خان سالار از مالکین آذربایجان با آشنایی به هفت زبان و از طنز پردازان مشهور بود.
قره باغی پس از گذراندن دوره اول متوسطه در دبیرستان بدر تهران، به تبریز مراجعت کرد و از سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ فارغ التحصیل و بعنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.
اواخر سال ۱۳۴۷ به تهران منتقل و در گروه اُپرای تهران مشغول شد، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از گذراندن تحصیلات لازم و بازگشت از ایتالیا، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران، نقش‌های بسیاری را در اجراهای مختلف عهده دار شد.
وی ضمن اینکه گروه‌های کُر مدارس و چند گروه در دانشگاه را راه اندازی کرد، در گروه کُر فولکلوریک رادیو تلویزیون و گروه کُر ملّی به سرپرستی خانه «اولین باغچه‌بان» فعالیت چشمگیری داشت.
آشنایی او با سازهای ترومپت به عنوان ساز تخصّصی و ویلن و پیانو و تدریس این سازها و کوک پیانو نیز باعث تمایز این هنرمند از سایرین است.
در دوران پس از انقلاب، در سازمان صدا و سیما به همکاری واحد موسیقی سازمان درآمد و در زمینه سرود سازی خصوصاً سرودهای دفاع مقدّس فعال شد. سرود معروف «امریکا امریکا مرگ به نیرنگ تو» یکی از معروف ترین آثار وی به شمار می آید.
در مدت هشت ساله جنگ تحمیلی بیش از ۸۰۰ سرود ساخته شد که در ایفای سُلو و گروه کُر آنها شرکت داشت.
او در مناسبت‌های مختلف همکاریهای بسیاری با ارکستر سمفونیک داشته و مدّتی به عنوان رهبر گروه کُر تالار وحدت و زمانی به عنوان مؤسس و رهبری گروه کُر صدا و سیما فعالیت داشته و می‌توان گفت که حدود ۴۵ سال معلّمی را بر هر گونه فعالیت دیگر ترجیح داد.
اوّلین اُپرای رادیویی آن مرحوم در سال ۱۳۵۰ (سرود ای ایران) است که با همکاری ارکستر بزرگ (رادیو تلویزیون ملی ایران) با رهبری فرهاد فخرالدینی انجام گرفت؛ آهنگساز این سرود مرحوم روح اله خالقی و شعر آن از زنده یاد حسین گل گلاب می‌باشد.
تعداد هنرجویانی که با این هنرمند کلاس‌های آواز داشته‌اند شاید بیش از پنج هزار نفر باشد که از جمله آنها می‌توان به امیر تاجیک (خواننده پاپ)، حمید غلامعلی (خواننده پاپ)، نیما مسیحا (خواننده)، حامی (خواننده)، فریدون بیگدلی (خواننده)، مسعود خادم (خواننده)، مسعود امیر سپهر (خواننده) اشاره کرد.
اسفندیار قره باغی تنها خواننده ایرانی با مدرک دکتری آواز است که در تبریز متولد شده و از نوادگان ستارخان است. وی برای تحصیلات متوسطه وارد هنرستان موسیقی در تهران شد و برای دوره‌های بالاتر به خارج ازکشور اعزام شد.
منبع: رجانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.