به گزارش قدس خراسان آنلاین، مصطفـــی صیــقلیان اظهار کرد: علاوه بر بیمارانی از شهرستانهای خراسان مانند بیرجند، نیشابور، تربتجام، گناباد، تربتحیدریه و ...، بیمارانی از استانهای سیستان و مازندران و نیز بیمارانی از کشورهای بحرین، عراق و افغانستان نیز متقاضی استفاده از خدمات درمانی ناباروری مشهد هستند.
مسئـــول روابطعمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای درمان ناباروری شش کلینیک در مشهد فعال است که ازاینبین، پنج کلینیک بهصورت خصوصی و یک مرکز دولتی با نام میلاد و وابسته به دانشگاه علومپزشکی به درمان بیماران مشغول هستند.
همچنین محمد احمدیان، مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علومپزشکی مشهد که پیشتر نرخ باروری شهرستان مشهد را ۶/۱ تا ۷/۱ اعلام کرده و گفته بود که این شهرستان، کمترین میزان باروری را در استان به خود اختصاص داده است، حالا نرخ باروری را در خراسانرضوی ۲.۲ اعلام و افزود: برای درمان ناباروری در مجموعه دانشگاه علومپزشکی سه سطح کاری تعریف شده است که سطح اول، مراکز بهداشت هستند و در زمان مراجعه، افراد مشکوک به ناباروری شناسایی میشوند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علومپزشکی مشهد بیان کرد: این افراد به پزشک همان مرکز ارجاع داده و در صورت تأیید به مرکز سطح دو معرفی میشوند. مراکز سطح دو در همه مراکز درمانی زیرنظر دانشگاه علومپزشکی مشهد در شهرستانها فعال هستند. در هر یک از این مراکز یک متخصص اورولوژی، یک متخصص زنان و تخصصهای پایه و همچنین متخصص طب سنتی حضور دارد و پس از ویزیت مراجعهکننده، در صورت نیاز برای او دارو تجویز خواهد شد. سطح سه هم به امور فوقتخصصی مانند آیویاف مربوط است.
وی درباره هزینههای ارائه خدمات در این سه سطح نیز اظهار کرد: همه خدمات سطح یک، رایگان و تعرفه سطح دو نیز دولتی است. همچنین درمانهای ناباروری بسته حمایتی دارد که تا ۹۰درصد هزینه را پوشش میدهد. بهعبارتی، اگر فردی بیمه داشته باشد، سازمان بیمهکننده هزینه را پوشش میدهد و اگر نداشته باشد و پزشک تشخیص ناباروری وی را داده باشد، بیمه سلامت موظف است او را رایگان بیمه کند.
احمدیان در ادامه به ارائه آماری از زوجهای نابارور در کشور پرداخت و گفت: طبق آمارها بین ۱۷ تا ۲۰درصد از زوجهای کشور نابارور تشخیص داده شدهاند. متأسفانه سهم زیادی از این معضل به سبک زندگی و عواملی مانند ازدواج دیرهنگام، تمایلنداشتن زوج به فرزندآوری در سالهای اول ازدواج، مصرف دخانیات و... برمیگردد. البته ازدواج بموقع و رعایت سبک زندگی سالم میتواند این آمار را به میزان چشمگیری کمکند.
وی همکاری سایر ارگانها را برای تحقق جوانی جمعیت یک ضرورت میداند: در ابلاغیه استانداری خراسانرضوی برای ریاست دانشگاه علومپزشکی مشهد با هدف جلب مشارکت ارگانهای مختلف مرتبط با بهداشت و درمان جوانی جمعیت، دانشگاه کمیتهای با نام کمیته بهداشت و درمان قرارگاه جوانی جمعیت تشکیل داد. این کمیته که متشکل از مدیران کل ارگانهای مرتبط در استان است، تاکنون سه نشست برگزار کرده است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علومپزشکی مشهد افزود:این نشستها اتفاقاتی مثبت برای زوجهای نابارور بههمراه داشته است که احمدیان دراینباره میگوید: در قدم اول با سازمانهای بیمهگر تعامل برقرار شد تا برای بیمه رایگان زوجهای نابارور، خانمهای باردار و خانمهایی که کودکان کمتر از پنج سال دارند، خدمات رایگان بیمه فراهم شود. همچنین، هماهنگیهای لازم برای بستههای بیمهای نیز با این سازمانها انجام شده است.
وی گفت: آستانقدسرضوی هم برای کمک به تحقق طرح جوانی جمعیت پای کار آمده است که مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علومپزشکی مشهد بیان میکند: با این مجموعه مراودهای انجام شده است تا برای کاهش طلاق و افزایش ازدواج و پیشگیری از سقط جنین، تفاهم نامهای امضا کنیم. هدف آن است که آستانقدسرضوی ظرفیت و توانش را برای آموزش و تبلیغ و اطلاعرسانی در اختیار دانشگاه علومپزشکی قرار دهد و دانشگاه علومپزشکی هم به حل مشکلات کسانی که از سمت آستانقدس ارجاع داده میشوند، کمک کند. دراینراستا، با انجمن مردمی و ملی نفس که در زمینه پیشگیری از سقط جنین فعالیت میکند هم تفاهمنامهای امضا شده است.
احمدیان درباره دیگر طرح حمایتی از زوجها نیز اظهار کرد: تأمین سبدهای حمایتی هم در مرحله تبادل مستندات بین ادارهکل تعاون و وزارت بهداشت است. دانشگاه کدهای ملی افراد ذینفع یعنی مادران باردار و مادرانی که کودک کمتر از پنج سال دارند را برای وزارت بهداشت فرستاده است. کمیته امداد، ستاد فرمان امام (ره) و بنیاد علوی هم دراینزمینه همکاری کردهاند.
نظر شما