تحولات لبنان و فلسطین

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» با حضور جمعی از فعالان بحرینی و عربستانی برگزار شد.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

به گزارش قدس آنلاین نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر» صبح امروز (یکشنبه یازدهم دی ماه) با حضور شیخ عبدالله الصالح معاون دبیر کل جمعیت عمل اسلامی بحرین، شیخ عبدالله الدقاق از علمای مبارز بحرینی، راشد الراشد از معارضان سرشناس بحرینی و شیخ حسن الصالح از مجاهدان منطقه قطیف و عوامیه و از شاگردان شیخ نمر و جمعی از خبرنگاران در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

الراشد: جنایت علیه شیخ نمر باید از طرف مجامع بین‌الملل محکوم شود

در ابتدای این مراسم راشد الراشد از معارضان بحرینی درباره سالروز شهادت شیخ نمر، شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، گفت: امروز نخستین روز از سال جدید میلادی است و این روز را به یاد شهید نمر و شهید سلیمانی در اینجا جمع شدیم. این شهیدان در راه کرامت و عزت امت اسلامی به شهادت رسیدند.

الراشد افزود: جنایت اعدام شیخ نمر با قطع سر و به وسیله شمشیر فراتر از زمان و مکان است. این موضوع سبب هتک حرمت ادیان است. شیخ نمر یکی از علمای بزرگ در زمان ما بود. اعدام ایشان به این روش جنایت بزرگی است که به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. ایشان یکی از فقهای بزرگ بودند. تنها جرم ایشان فقط بیان نظرات و دیدگاه‌هایشان بود. این جنایت یک جنایت ضد انسانیت است. جنایتی که باید از طرف جامعه بین‌الملل محکوم شود.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

این معارض بحرینی عنوان کرد: واکنش نشان ندادن جامعه بین‌الملل به نوع شهادت ایشان دروغ بودن ادعاهای برخی از طرف‌ها درباره حقوق بشر را در جامعه بین‌الملل آشکار می‌کند. جهان واکنشی که باید را نسبت به این جنایت نشان نداده است. ما با این روش و این نوع جنایت متوجه می‌شویم که مردم در شبه جزیره عربستان با چه مشکلات و مصائبی روبرو هستند. یک شخص فقط به دلیل بیان دیدگاه و نظراتش گردنش قطع می‌شود. اعدام ایشان با این شکل نشان دهنده این است که نظام‌های دیکتاتوری در منطقه چه برخوردی با مردم در شبه جزیره عربستان دارند. این جنایت نشان داد که نظام حاکم در منطقه عربستان برای ساکت کردن مردم و جلوگیری از اطلاع رسانی درست چه کارهایی را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: شهادت ایشان با قطع سر به وسیله شمشیر تصویری از وحشیانه بودن نظام‌های حاکم را نشان می‌دهد. گردن زدن به وسیله شمشیر این پیام را به مردم می‌رساند که اگر فردی بخواهد نظرات و مواضع خود را بیان کند، خطر اعدام و قتل با شمشیر برای همه مردم است.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

شیخ عبدالله صالح: شیخ نمر، سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس راه خود را از صفر شروع کردند

شیخ عبدالله صالح در ادامه این نشست گفت: ما ابتدای سال میلادی جدید را با بزرگداشت شهدای بزرگمان شروع می‌کنیم. شهدایی که اراده آن‌ها الهام بخش ما است. شاید این اراده الهی است که شهادت دو شهید بزرگ اسلام تقریبا در روزهای نزدیک به هم است. شهادت شیخ نمر و سردار شهید سلیمانی نزدیک به هم است. شاید خداوند از راه نزدیکی این دو مناسبت به یکدیگر می خواهد این پیام را به ما دهد که از آرمان‌های و تصمیم گیری‌های این افراد درس بگیریم. ما باید در دفاع از این مقدسات پیرو راهشان باشیم.

وی با بیان روایتی از امام سجاد (ع) گفت: امام سجاد (ع) فرمودند: «قتل ما موضوع معمول است و ما در راه کرامت و بزرگی گام بر می‌داریم. فردی از میان ما نیست مگر اینکه شهید یا مسموم می‌شود.» این یک پیام اسلامی است. ما امروز درباره شهدا و بزرگانی صحبت می‌کنیم که پرچم اسلام ناب محمدی (ص) را برافراشته‌اند. ما امروز درباره شهدایی صحبت می‌کنیم که تاثیر زیادی در کل جهان داشته‌اند، نه فقط در جهان اسلام.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

شیخ عبدالله الصالح افزود: سه نکته مشترک درباره رهبران محور مقاومت وجود دارد. شیخ نمر، سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس هر سه راه خود را از صفر شروع کردند. این افراد توانستند سرمایه‌های بزرگی را به دست آوردند. همچنین این افراد سرمایه‌های بزرگی در جهان اسلام شدند. شیخ نمر از سال 1980 بعد از اینکه در عربستان زخمی شد به ایران سفر کرد. در آن زمان پای چپ ایشان زخمی شده بود. زمانی که ایشان به ایران آمدند فعالیت خود را از صفر شروع کردند و سپس به سوریه سفر کردند و بعد از آن به عوامیه عربستان بازگشتند. سردار سلیمانی هم در ابتدای انقلاب به سپاه پاسداران پیوستند. بعد از طی کردن سلسله مراتب مسول نیروی قدس شدند. ایشان رهبر محور مقاومت در منطقه شدند. شهید ابومهدی المهندس یکی از شخصیت‌های عراقی بودند که در عراق به اتهام وابستگی به حزب دعوه مورد پیگرد قرار گرفتند. به ایران آمدند و از صفر شروع کردند. ایشان هم سلسله مراتب را طی کردند تا اینکه به مقام شهادت نائل شدند.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

وی افزود: این سه شهید بزرگوار از صفر شروع کردند و بعد از آن به اوج، قله، عظمت و شکوه دست یافتند. نکته دوم درباره اهتمام و توجه به جهان و اتفاقاتی است که در جهان اسلام روی داد. آخرین دیدار من با آیت الله النمر به اوایل ماه مارس سال 2011 در منطقه عوامیه بود. ایشان در آن زمان فرمودند که سفارت آمریکا به علمای بزرگ منطقه نامه‌هایی نوشتند و دیدگاه‌هایشان را درباره جهان عرب جویا شدند. یکی از سوالات درباره پیش بینی‌های ایشان درباره آینده عربستان بود. آیت‌الله النمر در آن زمان گفته بودند که ما در عربستان از مشکلات زیادی رنج می‌بریم. اما مشکلات و مسائل مربوط به بحرین بیشتر است و مردم آنجا از مشکلات بیشتری رنج می‌برند. ایشان درمورد فلسطین، بحرین و تجاوز در یمن هم صحبت کردند. مسئله محوری حاج قاسم و اهتمام ایشان درباره عراق، سوریه، لبنان، یمن و همه کشورهای اسلامی بوده است.

شیخ الصالح ادامه داد: شهید ابومهدی المهندس هم تلاش داشتند که آن چیزی که برایشان واجب است را انجام دهند. ایشان همیشه از بحرین به خصوص از منطقه الحد یاد و تاکید می‌کردند که اگر فرصتی باشد باید کاری برای بحرین انجام داد. نکته سوم درباره متخصص بودن این سه شهید بزرگوار است. این سه در کار خود بسیار متخصص بودند. شیخ نمر زمانیکه به منطقه عوامیه برگشت اقداماتی مانند تاسیس حوزه علمیه خواهران و برادران را در منطقه قطیف تاسیس کردند. تاسیس حوزه علمیه خواهران در منطقه شرقیه عربستان اقدام بسیار موثری بود. آیت الله النمر نماز جمعه را در عوامیه احیا کرد. مدت زمان زیادی بود که نماز جمعه توسط شیعیان در آنجا برگزار نمی‌شد. جد آیت‌الله النمر هم یکی از علمای برجسته در این منطقه بودند.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

وی با اشاره به تخصص شهید سلیمانی عنوان کرد: تخصص ایشان فقط در یک حوزه نظامی نبود. سردار سلیمانی دارای سبک جدید و منحصر به فردی در امور نظامی بودند که در دانشگاه‌های مختلف سبک ایشان تدریس می‌شود. درباره شهید ابومهدی المهندس هم در تشکیل سپاه بدر نقش موثری داشتند. ابومهدی المهندس پایه گذاری الحشد الشعبی برای مقابله با داعش بود. این موضوع نشان می‌دهد که ایشان تجربیات خود را از ایران به داخل عراق بردند. ابومهدی المهندس بعد نظامی و بعد اعتقادی را با هم مخلوط کردند. هر سه بزرگوار در جنایت‌های بزرگی به شهادت رسیدند.

شیخ عبدالله الدقاق: آیت‌الله النمر شهید راه صداقت است

شیخ عبدالله الدقاق در ادامه این نشست با بیان آیه‌ای از کلام‌الله مجید درباره مردان خداوند، گفت: ما در ابتدای سال نوی میلادی برای یادبود شهدای بزرگ محور مقاومت جمع شدیم. شهید النمر، شهید سلیمانی و شهید ابو المهندس نمونه بارز مقاومت،‌ صداقت و زیر بار ظلم و نرفتن و بزرگواری هستند. شیخ باقر النمر در حقیقت ابوذر حجاز بودند. شهید النمر در صداقت با خدا، مردم و با خود معروف و مشهور بود. ایشان شهید راه صداقت است. او زیر بار ظلم نرفت و شهید راه عزت و بزرگی امت اسلام است.

وی افزود: شهید النمر شهید بحرین است. او غیرت زیادی در بحرین داشت. زمانیکه نیروهای اشغالگر سعودی وارد بحرین شدند، او برخواست در مسجد خود اعلام موضع کرد. رهبری تظاهرات مسالمت آمیز در اعتراض به این اشغالگری را به عهده گرفت. اثر خون آیت‌الله النمر وجود دارد و تاثیر گذار است. نظام سعودی تصور می‌کند که کار شهید النمر را تمام کرد. اما ما می‌گوییم که چنین نیست.

وی با اشاره به مبارزات مجاهدان ایرانی در زمان شاهنشاهی گفت: زمانیکه شاه نواب صفوی و گروهی از فداییان اسلام را اعدام کرد، تصور می‌کرد که کار این گروه را تمام کرده است. اما اثر خون آنان ماندگار بود و باعث گسترش قیام و انقلاب شد. رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند که من روح انقلاب را از شهید نواب صفوی فراگرفته‌ام. اکنون هم فرزندان نواب صفوی وجود دارند و راه ایشان را ادامه می‌دهند. درباره آیت‌الله النمر هم باید گفت که فرزندان ایشان هستند و راهشان را ادامه می‌دهند.

شیخ الدقاق افزود: محور مقاومت به دست شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس راهش ادامه پیدا کرد. محور مقاومت از نظر طولی و عرضی گسترش پیدا کرد. محور مقاومت از فلسطین تا سوریه، عراق، لبنان و یمن ادامه پیدا کرده است و ان‌شالله به بحرین هم می‌رسد. محور مقاومت جدا از پیشرفت‌های جغرافیایی که در کشورهای مختلف داشته است به موشک‌ها بالستیک دست پیدا کرده است. محور مقاومت در حوزه سایبر و ماهواره‌ای به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده است.

وی افزود: شهید سلیمانی شهید راه قدس و راه اسلام است. ایشان به یک مکتب تبدیل شده‌اند. ایشان و شهید مهندس به عنوان دو فرمانده نظامی نظامی معروف هستند. تصور می‌شد که اگر این دو فرمانده نظامی ترور شوند راه آنان به پایان می‌رسد. اما این دو شهید با شهادت خود مشخص کردند که یک مکتب بزرگی تشکیل داده‌اند. شهید سلیمانی در ایران و همه جهان و ابومهدی المهندس هم در عراق و همه جهان به یک نماد تبدیل شده‌اند که پیروان زیادی دارند.

نشست خبری هفتمین سالگرد شهادت «آیت‌الله شیخ النمر» برگزار شد

این فعال بحرینی ادامه داد: این دو شهید از مقدسات اسلامی دفاع کردند. خداوند در این دنیا آنان را بزرگ داشت. در تشییع جنازه این دو بزرگوار بیش از 27 میلیون نفر شرکت کردند. به این دلیل که این دو شهید بزرگوار از مرقد ائمه بزرگ (ع) در سامرا و کربلا و جاهای دیگر حمایت می‌کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.