تحولات لبنان و فلسطین

پخت هر نوع آشی نیاز به سبزی‌های مختلف دارد. اما اینکه در هر آشی باید از چه سبزی‌هایی استفاده کرد بسیار مهم است. زیرا خوشمزه شدن آش بستگی به انتخاب سبزی مناسب و تازه دارد.

ترکیب سبزی‌ در انواع آش‌ ایرانی | آشی که اولین بار به دستور ناصرالدین شاه پخته شد

به گزارش قدس آنلاین، آش یکی از محبوب‌ترین غذاها بین ایرانی‌هاست که تنوع بسیاری دارد. اما برای تهیه آش خوشمزه باید به یکسری نکات توجه کرد. به‌عنوان نمونه ترکیب سبزی آش در خوش طعم شدن آن اهمیت دارد. بهتر است برای پخت هر نوع آشی، از سبزی تازه استفاده کنید تا آش شما خوش عطر و بو و خوشمزه شود. در ادامه بهترین ترکیب سبزی برای انواع آش را می‌خوانید:

آش رشته

آش رشته بین ایرانیان هواداران بسیاری دارد. اگر میزان سبزی آش درست انتخاب نشود، روی مزه آن تاثیر می‌گذارد. میزان سبزی های آش رشته برای ۱۰ نفر حدود یک کیلو است.

برای تهیه آش رشته از سبزی‌های گشنیز، اسفناج، جعفری، تره و شوید به میزان برابر از هر یک استفاده می‌شود. به جای اسفناج می‌توانید از برگ چغندر هم استفاده کنید. برخی از شوید و ترخون نیز برای خوش عطر شدن آش استفاده می‌کنند. میزان این سبزی‌ها تقریبا برابر است، اما در بعضی از شهرهای ایران تره بیشتری به آش رشته اضافه می‌کنند. زیرا برای خوشمزه و لعاب‌دار شدن آش بهتر است مقدار اسفناج و تره بیش از سبزی‌های دیگر بیشتر باشد.

آش دوغ

آش دوغ با مواد بسیار ساده‌ای تهیه می‌شود. آش دوغ در شهرهای شمالی به‌صورت رقیق پخته می‌شود. این نوع آش بیشتر در مازندران، تبریز و اردبیل تهیه می‌شود.

سبزی آشِ دوغ مازندران شامل برگ و ساقه چغندر، گشنیز و نعنا، سبزی آش دوغ تبریز شامل تره، گشنیز، نعنا، سیر تازه، برگ سبز سیر و شوید و همچنین سبزی آش دوغ اردبیل شامل تره، جعفری و شوید است که این میزان این سبزی‌ها هم تقریبا مساوی است.

آش شله قلمکار

آش شله قلمکار یکی از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است. این آش اولین بار به دستور ناصرالدین شاه، در شیراز پخته شد و یکی از مغذی‌ترین آش‌های ایرانی به‌ خصوص در فصل زمستان است.

سبزی آش شله قلمکار شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، مرزه، ریحان و نعناع است که به مقدار یکسان از هر یک در آش استفاده می‌کنیم.

آش اسفناج

آش اسفناج بسیار خوشمزه و مقوی است. به‌ویژه در زمستان برای سرماخوردگی بسیار مفید است. همانطور که از اسمش پیداست در ترکیب سبزی این آش از اسفناج استفاده می‌شود. اما بهتر است اگر مثلا از نیم کیلو اسفناج استفاده می‌کنید در کنارش حدود ۲۰۰گرم گشنیز نیز بریزید تا آش خوشمزه‌تر شود.

آش کشک

آش کشک یکی از انواع آش‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش‌های متنوعی پخته می‌شود، اما سبزی آش کشک شامل تره، جعفری، نعناع، گشنیز و کمی شنبلیله است. اگر از شنبلیله استفاده می‌کنید باید دقت کنید که مقدار آن باید کم باشد، زیرا میزان زیاد آن باعث تلخ شدن آش می‌شود.

آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی هم بسیار خوشمزه است و اصالت آن به شهر تبریز باز می‌گردد. در این آش از تره و جعفری به میزان مساوی استفاده می‌شود.

آش شولی

آش شولی یکی از آش‌های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در ترکیب سبزی این آش بهتر است از اسفناج به میزان بیشتر و شوید، تره، جعفری و مقداری شنبلیله استفاده کنید.

آش انار

آش انار، آش خوشمزه و جذابی است که در آن از انار استفاده می‌شود و برای پخت در زمستان مناسب است. ترکیب سبزی این آش شامل تره، جعفری، گشنیزو اسفناج به میزان مساوی است.

آش دندونی

آش دندونی یکی از انواع آش‌های خوشمزه، اما مناسبتی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان پخته می‌شود. آش دندونی در هر شهری به شکل‌های متفاوتی پخته می‌شود.

در برخی شهرها این آش را بدون سبزی می‌پزند و فقط از نعنای تفت داده شده برای تزئین استفاده می‌کنند. اما در برخی نقاط هم از سبزی آش استفاده می‌کنند. در کردستان در آش دندونی مرزه خشک می‌ریزند. سبزواری‌ها هم در این آش از تره تازه ساطوری خرد شده استفاده می‌کنند.

آش ترش

یکی از آش‌های خوشمزه و خاص که بیشتر در استان های شمالی، تبریز، همدان، اردبیل و زنجان طبخ می‌شود، آش ترش است. سبزی این آش شامل جعفری، گشنیز، چغندر، اسفناج، تره است. در برخی نقاط هم فقط از اسفناج در این آش استفاده می‌شود.

آش جو

آش جو یکی از مقوی‌ترین آش‌های قدیمی و سنتی ایرانی است. سبزی آش جو شامل گشنیز، جعفری، تره و اسفناج یا برگ چغندر است و هر چه مقدار گشنیز آش بیشتر باشد، آش خوشمزه‌تر می‌شود.

منبع: شفاف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.