تحولات منطقه

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: فصل زمستان سبزیجات مخصوص به خود دارد که مصرف این سبزیجات به دلیل میزان بالای مواد مغذی برای همه افراد از جمله کودکان نیز توصیه می‌شود.

در هوای سرد این ویتامین‌ها برای کودکان ضروریست
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: وقتی دما کاهش می‌یابد و ساعات روشنایی روز کوتاه تر می‌شود، سطح انرژی می‌تواند همراه با تغییر خلق و خوی، کاهش پیدا کند.

نسرین علیزاده افزود: بچه‌ها ممکن است در ماه‌های سرد و زمستان فعالیت کمتری داشته باشند، بنابراین تمرکز روی تغذیه مناسب در این فصل از سال بسیار مهم است. تغییرات در خلق و خوی، انرژی، تمرکز، اشتها و خواب غیرمعمول نیستند اما می‌تواند نشانه‌های یک بیماری زمینه‌ای جدی تر باشند. انتخاب‌های غذایی سالم می‌توانند به سلامت روان کودک شما کمک کند.

وی با اشاره به اینکه برخی از غذاها می‌تواند به کودکان کمک کند در زمستان سالم و شاد باشند، ادامه داد: یکی از این غذاها ماهی است، اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان، تیروزین و گلوتامین که بلوک‌های سازنده پروتئین در ماهی سالمون و سایر منابع پروتئینی هستند، انتقال دهنده‌های عصبی را تولید می‌کنند که به تنظیم خلق و خوی کمک می‌کنند.

علیزاده بیان کرد: شواهد موجود، مصرف ماهی را با خطر کمتر افسردگی مرتبط می‌داند. ماهی و بویژه ماهی سالمون مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برخی مطالعات نشان داده است که به مدیریت افسردگی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه ماهی یک منبع عالی پروتئین برای سلامت قلب است، گفت: برخی از بچه‌ها ماهی کبابی یا گریل شده می‌خورند، سعی کنید از طعم دهنده و سس‌هایی که دوست دارند استفاده کنید، یا ماهی را به قطعات کوچک برش دهید و کباب همراه با سبزیجات درست کنید.

این مقام مسئول ادامه داد: مرکبات، مملو از ویتامین C هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. آن‌ها همچنین فیبر غذایی را فراهم می‌کنند. بچه‌ها عاشق این میوه‌ها هستند چون معمولا بدون دانه هست، پوست کندن آن آسان و خوردن آن سرگرم کننده است، برای میان وعده‌های مدرسه عالی هستند.

وی گفت: کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئیدها است که پیش ساز ویتامین A به شمار می‌رود. نشان داده شده است مصرف آن برای سلامت قلب و ایمنی بدن مفید است و در عین حال سلامت پوست را تقویت می‌کند. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است که به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می‌کند. اکثر انواع کدو حلوایی زمستانه به طور طبیعی شیرین هستند.

وی با اشاره به گل کلم افزود: این عضو از خانواده سبزیجات به دلیل محتوای فیتوکمیکال بالا و پتانسیل آن برای کمک به پیشگیری از سرطان و التهاب مورد توجه قرار گرفته است.

علیزاده ادامه داد: گل کلم به تنهایی خوشمزه است اما به راحتی با طعم‌های دیگر ترکیب می‌شود. سرشار از ویتامین C و منبع خوبی از ویتامین K برای سیستم ایمنی سالم و استخوان‌های سالم است. اما این همه ماجرا نیست. گل کلم همچنین منبع خوبی از فولات، یک ویتامین B مهم برای رشد و نمو است و این ماده غذایی غنی از فیبر غذایی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.