به گزارش قدس آنلاین، غلامرضا ابدالی، سرپرست دفتر مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: همسفر "امید" تک درنای سفید سیبری ساعت ۱:۳۰ دقیقه بامداد از بلژیک به ایران وارد و به صورت مستقیم به فریدون کنار منتقل شده است.
وی افزود: این درنا به دلیل پرواز طولانی مدت هواپیما از اروپا تا ایران، فعلا در قرنطینه است و پس از اتمام قرنطینه به درنای سفید سیبری ملحق خواهد شد.
ابدالی در مورد هدف از ورود این درنا از بلژیک به ایران، گفت: هدف نخست سازمان حفاظت محیط زیست از انتقال درنای ماده از بلژیک به ایران، جفت شدن این درناها نیست، بلکه حفظ مسیر پروازی تک درنای سفید سیبری در دستور کار است.
سرپرست دفتر مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درناها تک همسری هستند و ممکن است درنای امید تا آخر عمر هم همسری نگیرد.
امید تنها بازمانده جمعیت گله غربی درناهای سفید سیبری است که از ۱۵ سال گذشته تاکنون به دلیل از دست دادن جفت خود "آرزو" به تنهایی از سیبری به تالاب فریدونکنار مهاجرت میکند.
گفتنی است؛ جمعیت گله غربی درناهای سفید سیبری در سال ۱۹۳۰ بیش از ۲۰۰ قطعه برآورد شده بود که به دلایلی تعداد آنها در سال ۱۳۸۵ به دو قطعه درنای امید و آرزو کاهش یافت و با مرگ آرزو، "امید" آخرین بازمانده جمعیت غربی درناهای سفید سیبری شد.
سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ مسیر پروازی تک درنای سفید سیبری اعلام کرده بود که یک درنای ماده را از بلژیک وارد ایران خواهد کرد که این امر بامداد امروز محقق شده است.
برای حضور درنای تازه وارد از بلژیک به ایران سه سناریو متصور است، این درنا ممکن است همراه با تک درنای امید در اسفند ماه از مازندران به سیبری مهاجرت کند که با این اتفاق سازمان حفاظت محیط زیست به هدف خود رسیده است و حتی امکان دارد این دو درنا در سال آینده تعدادی درنای دیگر را نیز همراه خود به ایران بیاورند.
از سویی دیگر امکان دارد با توجه به مدت زمان محدودی که تا برگشت امید به سیبری مانده این درنای بلژیکی در تالاب فریدونکنار به تنهایی بماند یا ممکن است هر دو با هم مهاجرت کنند؛ اما درنا ماده با امید به مازندران برنگردد که باید منتظر ماند تا مشخص شود این کریدور مهم مهاجرتی پرندگان احیا خواهد شد یا خیر
سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده است بر روی این درنای ماده بلژیکی ردیاب نصب میشود تا آن را به صورت دائمی تحت نظر بگیرند.
درناهای سفید سیبری به سه جمعیت شرقی، غربی و مرکزی تقسیم میشوند، جمعیت شرقی آنها شامل حدود سه هزار درنا است که به چین مهاجرت میکنند، جمعیت مرکزی این درناها نیز به هند مهاجرت میکردند که نسل آنها منقرض شده است و جمعیت غربی نیز به ایران میآمدند که اکنون فقط درنای امید از آین جمعیت باقی مانده است.
درنای اُمید، برای رسیدن به ایران دو ماه در مسیر روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان پرواز میکند تا خود را به تالاب بین المللی فریدونکنار برساند و حدود چهار ماه از فصل سرما را نیز در این تالاب سپری میکند
درنای امید پنجشنبه ۵ آبان امسال با طی کردن ۳۶۰۰ کیلومتر وارد تالاب فریدونکنار شد.
نظر شما